Powered By Blogger

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!
Ποίηση/Στίχος/Άρθρα/Βίντεο

Πέμπτη 6 Ιουλίου 2023

Καλή τετραετία!

 



Για μια ακόμα φορά η αποχή θριάμβευσε. Βγάζει μια Κυβέρνηση! 11 μονάδες περισσότερη αποχή από το Μάϊο, 49% περίπου σύνολο. Παρά ταύτα,  γλιτώσαμε τις εκλογές του Αυγούστου ευτυχώς, έχουμε Κυβέρνηση αυτοδύναμη. Ήρθε η ώρα λοιπόν, να βάλει τα δυνατά της να φανεί αντάξια στην ψήφο του λαού. Ψηφίσαμε σταθερότητα; Άντε να δούμε αυτή τη σταθερότητα στη ζωή μας, στο πορτοφόλι μας, στα έξοδα μας, στην περίθαλψη, στα ΜΜΜ, στα τρένα, στους δρόμους! Και αυτήν την 4ετία να σταματήσει το αφήγημα σε ότι συμβεί ότι φταίει ο Πούτιν και το Σύριζα, για πόσα χρόνια μια τετραετία θα ευθύνεται για ότι ήθελε προκύψει; Στο δια ταύτα με τα μούτρα πρέπει να πέσουν όλοι και να τακτοποιήσουν τα ατακτοποίητα! Συγχαρητήρια και καλή θητεία με αλήθειες! Κάποιοι μίλησαν και για κανονικότητα, τώρα πώς την εννοούν αυτοί το ξέρουν, γιατί η προ ευτελισμού του βιοτικού μας επιπέδου εποχή, ανήκει στο μακρινό παρελθόν.

«Είναι μια ιστορική νίκη για την ελληνική δεξιά. Είναι η πρώτη φορά στη μεταπολίτευση που η δεξιά και η ακροδεξιά παίρνει ένα τόσο μεγάλο ποσοστό», όπως σχολίασε κάποιος. Όλη η Ελλάδα μπλε. Ειλικρινά είμαι πολύ χαρούμενη που ζω σε μια Χώρα με ευτυχισμένους πολίτες, χωρίς προβλήματα και βάσανα. Είμαι ευτυχισμένη που διαπιστώνω πως όλα λειτουργούν κατ’ ευχή και οι πολίτες επιβράβευσαν μια Κυβέρνηση που παρά τα διάφορα συμβάντα, δεν συνέβη τίποτα. Επίσης το γεγονός ότι έχουμε 63 Υπουργούς και άλλους τόσους Αναπληρωτές συν Υφυπουργούς, με κάνει να νιώθω χαρούμενη και ασφαλής καθότι δεν θα υπάρχει πλέον σύγκρουση καθηκόντων και δικαιοδοσιών και θα λύνονται τα θέματα άμεσα. Η περίθαλψη άψογη μην ακούσω κανένα να γκρινιάξει για ασθενοφόρο που άργησε, για ράντζα, ή για ραντεβού σε γιατρό που δε βρίσκει! Ούτε ότι τελειώνουν τα λεφτά από τις 15-20 του μήνα. Σταθεροποιηθήκαμε στη φτώχεια και στα χρέη, στους υπέρογκους λογαριασμούς ενέργειας, Τραπεζών, ενοικίων! ''Κάθε κατεργάρης στον πάγκο του'' πλέον, αραχτός στην ευτυχία του, μιας και καλοζεί σε μια Χώρα πρόνοιας, σταθερότητας, κανονικότητας,  ευημερίας και δικαίου! Πάντως το Εθνικό Αλτσχάϊμερ είναι γεγονός. Ο λαός τιμωρεί μια 4ετία της ζωής του κι έχει δώσει άφεση αμαρτιών σε οτιδήποτε άλλο του στέρησε τη ζωή και το χαμόγελο! Έχει πέσει μαύρο στη μνήμη εκτός από την 4ετία του Σύριζα. Όσο για τα μικρά κόμματα που μπήκαν στη Βουλή, καλύτερα να ψάξετε γιατί τα ψήφισε ο κόσμος, αυτό πρέπει να σας απασχολήσει κι όχι πετάμε μια ταμπέλα ‘’φασίστες’’ και τελειώνουμε. Και πριν μιλήσουμε για φασισμό, δεν θα πείραζε και λίγη αυτογνωσία, στα όσα έχουν συμβεί τα τελευταία χρόνια και ειδικά τα χρόνια της πανδημίας. Κατά πόσον μπορεί να ήταν ‘’φασιστικός ‘’ ο χειρισμός κάποιων θεμάτων, πόσο ρατσισμό έβγαλε η Κοινωνία για τον ανεμβολίαστο πολίτη, τι απειλές ή φοβέρες ή χαρακτηρισμούς ξεστόμισαν κάποιοι. Τι πρότυπο δημιουργείτε ή προκαλείτε; Μέχρι και πρόστιμο στους άνω των 60 επειδή δεν έπρεπε να έχουν γνώμη, έπρεπε πειθήνια να κάνουν ότι τους επέβαλαν.  Δε δώσατε όμως κάποια επιβράβευση σε ανεμβολίαστους που δεν επιβάρυναν το σύστημα υγείας στο ελάχιστο. Με ποιο δικαίωμα τους απαγορεύατε με φοβέρες την πρόσβαση σε περίθαλψη; Δεν ήταν φασιστικό και απάνθρωπο; Για 2 χρόνια είχατε διχάσει την Κοινωνία και την είχατε χωρίσει σε 2 στρατόπεδα, εμβολιασμένοι εναντίον μη εμβολιασμένων, που τους αντιμετώπιζαν Πολιτεία και Κοινωνία σαν λεπρούς. Και τώρα για όσα βγαίνουν στο φως σχετικά με τα εμβόλια σε άλλα Κράτη ούτε κουβέντα εδώ... δεν είδα, δεν ξέρω, δεν άκουσα όλοι, πολιτικοί και δημοσιογράφοι. Το κακό είναι ότι λίγοι διαθέτουν επαρκή γνώση των πραγμάτων, συνήθως γνωρίζουν στο περίπου με μπόλικο ''νομίζω'' κι έτσι είναι ευάλωτοι στην όποια πληροφορία, και φυσικά κι αυτό με την κατσίκα του γείτονα δεν το αποβάλαμε παρά την πολυετή κρίση! Αλήθεια οι ποσότητες που έμειναν και έχουν λήξει τι απέγιναν; Είχα διαβάσει πως η καταστροφή τους κοστίζει περισσότερο από την αγορά τους.

Ο σοβαρότερος και πιο επικίνδυνος ιός είναι αυτός της Ενημέρωσης, που πλήττει μεγάλο μέρος της Κοινωνίας και δεν υπάρχει ούτε φάρμακο, ούτε εμβόλιο γι αυτόν. Μόνο ατομική ευθύνη, κανείς άλλος δεν μπορεί να βοηθήσει. Αλλά αυτό δύσκολο γιατί έχουμε αφεθεί στη μαζική αποβλάκωση. Ακούγοντας αυτές τις μέρες τους πανηγυρισμούς και τις αναφορές στο τι θα συμβαίνει στη Χώρα και τι θα συμβεί,  περιγράφοντας τα τόσο υπέροχα,  ήρθαν στιγμές που προσπάθησα να καταλάβω για ποια χώρα μιλούν. Ας είναι, να ευχηθώ καλή τετραετία στη Νέα Κυβέρνηση, με ευθύνη απέναντι στις δεσμεύσεις της και αποκατάσταση λαθών του παρελθόντος έναντι των πολιτών.

Εύχομαι ειλικρινά να έρθουν καλύτερες μέρες και μέσα και έξω από τη Χώρα, γιατί το τοπίο είναι θολό. Καλό καλοκαίρι!

+++

Νίκη Άννα Παπουλάκου.

Πηγή: Εφημ. ''Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ''

              Ψυχανεμίσματα... 6 Ιουλίου, 2023

Δεν υπάρχουν σχόλια: