Powered By Blogger

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!
Ποίηση/Στίχος/Άρθρα/Βίντεο

Πέμπτη 13 Ιουλίου 2023

Απολαμβάνοντας σταθερότητα και κανονικότητα!

 



Η φτήνια και ο φανατισμός
 είναι εμφανείς σε όλους τους χώρους και στρώματα της Κοινωνίας ακόμα και στις ''καλύτερες οικογένειες'' συμβαίνει  και είναι άκρως αηδιαστικό πλέον! Κουράστηκαν τα αφτιά μας να ακούν και να διαβάζουν ύβρεις για την 4ετία του Σύριζα και τον Τσίπρα, ως το  μόνο κακό σπυρί για ότι μας συμβαίνει. Λες και πριν το 2015 τρώγαμε όλοι με χρυσά κουτάλια και ήρθε η ‘’επάρατη’’ Κυβέρνηση το 2015 και μας έριξε στο γκρεμό. Η περίοδος μεταξύ εκλογών Μαϊου-Ιουνίου, πάλι θέμα συζήτησης είχε αναλύσεις επί αναλύσεων στο θέμα Τσίπρας και Σύριζα, λες και δεν είχαμε φλέγοντα θέματα ως λαός να ασχοληθούμε. Φαγωμάρα να παραιτηθεί και ειδικά μετά το 2ο αποτέλεσμα, ορίστε παραιτήθηκε και πάλι συνέχισαν ουκ ολίγοι να βρίζουν και να λένε διάφορα.  Αν μη τι άλλο ήταν μια έντιμη απόφαση η παραίτηση του και καθόλου αναμενόμενη ως ειπώθηκε. Άλλοι διεκδικούν με νύχια και με δόντια το Προεδριλίκι ακόμα και στα 80 τους κι ας έχασαν εκλογικές μάχες. Να δω τώρα ποιον θα έχετε να του φορτώνετε ότι ήθελε προκύψει και για πόσες μελλοντικές τετραετίες θα καταριόμαστε την επάρατη του ‘’2015-2019΄΄. Τα τρέχοντα είναι όλα τέλεια, περνάμε φίνα όλοι, το να δεις τι σου έχω για μετά έρχεται, αλλά σους μην ακούσω κιχ ούτε για ακρίβεια, ούτε για συντάξεις που καθυστερούν, ούτε για τη ρήτρα στην ενέργεια που επιστρέφει, ούτε για λογαριασμούς ενέργειας ή ότι άλλο, ούτε για πρόβλημα στην παιδεία ή υγεία. Τώρα ειδικά που έφυγε το ‘’κακό σπυρί’’ και φυσικά κλονίζεται ακόμα περισσότερο ο ρόλος της Αντιπολίτευσης,  έχουμε ισχυρή και αυτοδύναμη Κυβέρνηση που θα μας λύσει όλα τα προβλήματα, το πιστέψαμε και ψηφίσαμε! Ευτυχώς που η βλακεία δεν επιδοτείται θα είχαν αδειάσει όλα τα Ταμεία του Κράτους. Το τι έχει γραφτεί αυτές τις μέρες δε λέγεται ... παράνοια σκέτη. Επιτέλους ας αφήσουμε τον Σύριζα να λύσει τα θέματα του και τα προβλήματα του κι ας ασχοληθούμε επιτέλους με τα δικά μας θέματα, εκτός κι αν τα έχουμε όλα λυμένα!

Πώς κατέληξε από 270 τρις Δημόσιο χρέος το 2009 που μας οδήγησε στα Μνημόνια, παρ' όλη την αφαίμαξη και την πτώχευση του λαού 13 χρόνια τώρα, (θυσίες του λαού όπως έλεγαν χρυσώνοντας το χάπι), το χρέος να έχει ξεπεράσει τα 400 δις...Κύριος οίδε! Το δε πλέον αξιοπερίεργο είναι ότι στα 270 τρις χρέους δεν θεωρούσαν βιώσιμο το χρέος και μας έχωσαν στις Μνημονιακές συμβάσεις, ενώ τώρα, για την ώρα τουλάχιστον, τα 400 δις θεωρούνται χρέος βιώσιμο. Όπως κι όταν μιλάμε για ανάπτυξη, αναφερόμαστε στα κέρδη του Κεφαλαίου, γιατί ανάπτυξη τέτοια το πορτοφόλι του πολίτη, ούτε που είδε τα τελευταία χρόνια, ούτε πρόκειται να δει σύντομα! Άν κάποιος απλός πολίτης την είδε στην τσέπη του, ή ζει την κανονικότητα του κάποτε, να βγει να μας το πει! Πάντως συνειδητά ή υπνωτισμένοι ψηφίσαμε σταθερότητα και κανονικότητα. Ας την απολαύσουμε λοιπόν, ευνοεί και η εποχή μέχρι να σκάσει καμιά νέα πανδημία ή ότι άλλο.

Κέρδη στα 1,2 δις για τη ΔΕΗ το 2023, να πού πάνε τα κέρδη και η ανάπτυξη. Ο πολίτης βίωσε αφαίμαξη σχετικά με τους λογαριασμούς της ΔΕΗ και πούντιασε όλο το χειμώνα με ελάχιστη έως ανύπαρκτη θέρμανση. Άσε πόσες οικογένειες είναι σε ρύθμιση τα χρέη τους με την ενέργεια και κάποιοι χωρίς ρεύμα. Από Σεπτέμβριο νέο τσουνάμι που θα λείψει η επιδότηση και θα επανέλθει η ρήτρα, αφού και το Δικαστήριο την έκρινε καθ’ όλα νόμιμη. Είδος πολυτελείας το ρεύμα, το σπίτι να μείνεις (στα ύψη τα ενοίκια), σε λίγο και τα τρόφιμα.  Και δε γκρινιάζω, περιγράφω την πραγματικότητα. Μια πραγματικότητα που όλο και πιο δύσκολη θα γίνει στη συνέχεια. Και να δεις που μόλις σκάσουν τα δύσκολα, θα πάρουν φωτιά τα πληκτρολόγια και κανείς δεν θα έχει ψηφίσει την Κυβέρνηση. Πάντα έτσι συμβαίνει, η επανάσταση του καναπέ και η αποχή όταν πρόκειται να ψηφίσουμε.

Τα επιτόκια θα ανέβουν πάλι τον Ιούλιο και έπεται συνέχεια. Υποτίθεται πως έχουν παγώσει για τα στεγαστικά και λέω υποτίθεται γιατί σε κάποια δεν ισχύει , κάθε μήνα και άλλη χρέωση.To καλάθι του νοικοκυριού πήρε παράταση για 6 μήνες ακόμα, εν ολίγοις μπαλώματα σε μια διάτρητη πραγματικότητα.  Με μπαλώματα δε γίνεται αναβάθμιση βιοτικού επιπέδου. Μετά τις 15 κάθε μήνα στα super market είναι 3 κι ο κούκος και με 5 πράγματα στο χέρι. Όσο κι αν χρυσώνετε το χάπι με τη βοήθεια και των ΜΜΕ είναι κάτι που δεν κρύβεται, όλοι έχουμε συγγενείς, φίλους, γνωστούς που περνούν δύσκολα, κι αν εμείς δεν έχουμε φτάσει σε τέτοιο σημείο δε σημαίνει πως πρέπει να αμφισβητούμε πως κάποια εκατομμύρια πολιτών δεν μπορούν να τα φέρουν βόλτα.

Καλείστε λοιπόν μετά την επανεκλογή σας, να βρείτε τρόπους αναβάθμισης του βιοτικού επιπέδου των πολιτών, ώστε να ανακτήσουν την πληγωμένη τους αξιοπρέπεια και να μπορούν να ανταποκρίνονται στις καθημερινές ανάγκες επιβίωσης κι όχι να περιμένουν στην επαιτεία επιδομάτων.

+++

Νίκη Άννα Παπουλάκου.

Πηγή : Εφημ. ''Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ''

Ψυχανεμίσματα... 13/7/23

Δεν υπάρχουν σχόλια: