Powered By Blogger

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!
Ποίηση/Στίχος/Άρθρα/Βίντεο

Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2022

Το απόλυτο χάος!

 





Όταν ο εχθρός είναι κοινός το πρώτο που κάνουμε είναι να βρούμε τρόπο να τον αναχαιτίσουμε και μετά λύνουμε τις μεταξύ μας διαφορές , εμείς δυστυχώς προσπαθούμε να λύσουμε τις μεταξύ μας διαφορές πρώτα για να μην πω πως γεννάμε κι άλλες,  ενώ ο εχθρός βρίσκει χώρο και χορεύει! Αντί να δούμε την τύφλα μας κάθε φορά που πνιγόμαστε και να αποδώσουμε ευθύνες εκεί που πρέπει, κάποιοι τα έβαλαν με τον Έλληνα πως βγήκε χωρίς αλυσίδες και τάχα για να πάει σούπερ μάρκετ και φράκαρε τους δρόμους, είμαστε όλοι για τα μπάζα και μάλλον έχουμε αυτό που μας αξίζει. Και έτσι δίνουμε πόντους για ελαφρυντικά στους  πραγματικούς υπευθύνους. Κι εδώ υπεύθυνοι που ολιγώρησαν υπάρχουν, όπως και κάθε φορά που συμβαίνουν διάφορες συμφορές.

Ήμασταν πανέτοιμοι υποτίθεται για την επερχόμενη ‘’Ελπίδα’’, 10 μέρες προετοιμασίες και το αποτέλεσμα λαπάς. Και την ‘’ελπίδα’’ πώς τη σοφίστηκαν να της φορτώσουν καταστροφές και μαυρίλα; Πλάκα μας κάνουν; Μια ελπίδα μας είχε μείνει τώρα θα είναι συνυφασμένη με καταστροφές και ταλαιπωρία.

 Τριτοκοσμικές καταστάσεις έζησαν άνθρωποι μέσα στην πρωτεύουσα, φαντάσου σε βουνά και σε λαγκάδια αν υπάρχει σωτηρία. Και δεν είναι μόνο το δράμα που έζησαν οι εγκλωβισμένοι στους δρόμους, εδώ υπήρξαν και  περιοχές με 24-36 ώρες χωρίς ρεύμα ακόμα και μέσα στην Αθήνα, από δράμα σε δράμα πάμε .΄ Αλλοι αποκλεισμένοι σε δρόμους, σε τρένα, στα σπίτια τους. Οι δρόμοι τζάμι  για μέρες. Το ΚΑΤ δεν προλάβαινε τα περιστατικά από πέσιμο.

 Ζούμε το απόλυτο χάος,  τελικά πληρώνουμε φόρους, διόδια, τέλη κυκλοφορίας, αλλά δεν έχουμε καμιά ανταπόδοση ή προφύλαξη, ή ασφάλεια. Κάθε φορά λέμε πως μάθαμε και στην επόμενη κακοτοπιά θα είμαστε πανέτοιμοι αλλά πάλι τα ίδια και τα ίδια. Από εκεί που θα εκκενώναμε το Μάτι σε 50 λεπτά, αφήσαμε εγκλωβισμένα αυτ/τα με οδηγούς και επιβάτες για 10-20-25 ώρες. Ευτυχώς που δε θρηνήσαμε θύματα, θαύμα σίγουρα μετά από τόσες ώρες στο κρύο, χωρίς νερό, τροφή, τουαλέτα. Συνθήκες τραγικές κι εύχομαι να μην υπήρξε συνέχεια από την ταλαιπωρία στους ανθρώπους αυτούς. 

Σκέψου να μην ήμασταν και πανέτοιμοι όπως δηλώναμε... είχε παραλύσει το σύμπαν, αλλά όλα κι όλα, τα φταίει ''ο κακός μας ο καιρός'' , η οργάνωση ήταν άψογη και είναι ,όπως πάντα! Πάλι ευχόμαστε να βρέξει να ξεπλύνει δρόμους και πεζοδρόμια από το χιόνι, όπως παρακαλούσαμε και το καλοκαίρι στις φωτιές στη Β. Εύβοια, που όντως μια νεροποντή τις έσβησε στο τέλος. Από διαπιστώσεις έχουμε χορτάσει, από ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ πάσχουμε. Αυτή τη φορά λειτούργησαν και τα αντανακλαστικά της Δικαιοσύνης και ανέλαβε Εισαγγελέας να διερευνήσει τα 2 θέματα, της ταλαιπωρίας στους δρόμους και της διακοπής ρεύματος. Να δούμε το αποτέλεσμα, γιατί από Εξεταστικές Επιτροπές και από Εισαγγελικές έρευνες έχουμε χορτάσει, το πού καταλήγουν έχει σημασία κι αν τιμωρούνται οι υπαίτιοι. Το πλέον σύνηθες να κλείνουν οι φάκελοι λόγω παραγραφής ή μη υπάρχοντος θέματος ενοχής. 

Η ουσία πάντως είναι ότι κάποτε πρέπει να δούμε σοβαρά τι θα κάνουμε σ’ αυτό τον τόπο. Δεν μπορεί κάθε φορά που συμβαίνει μια καταστροφή να αναλώνουμε το χρόνο σε πολιτικές αντιπαραθέσεις και κόντρες  και μετά από λίγο ξανά μανά τα ίδια! Ήρθε και η μομφή για να αποπροσανατολίσει την οργή και το θυμό των πολιτών για αυτό που πέρασαν. Ήρθαν και οι ‘’αποζημιώσεις’’ κι ένα συγνώμη κι όλα καλά κι όλα ωραία και είμαστε ωραίοι, όπως πάντα θέλουμε να λέμε!


Δεν δικαιούσθε να ομιλείτε Κύριοι,  και δεν κινδυνεύουμε από τους μη εμβολιασμένους τόσο, όσο από την ανοργανωσιά και την ολιγωρία αυτού του Κράτους κινδυνεύουμε όλοι και είμαστε εντελώς απροστάτευτοι και μέσα στα σπίτια μας και έξω στους δρόμους όπως απεδείχθη και αποδεικνύεται συνέχεια. 

Και μες την τούρλα του Σαββάτου ελευθερώσαμε το ωράριο των κέντρων διασκέδασης και τη μουσική, ανεξαρτήτως κρουσμάτων, θανάτων και ΜΕΘ. Καλού κακού ενημερώστε τον κόσμο να πάρει αλυσίδες και παγοπέδιλα πηγαίνοντας με τέτοιο καιρό για διασκέδαση. Ησύχασε λίγο και το κεφάλι μας από το βομβαρδισμό του θανατικού, μας έκανε το χιόνι να ασχοληθούμε και με κάτι άλλο και προπαντός να δούμε και πάλι τι χωλαίνει και τι υπολειτουργεί. 
Καλή μας δύναμη γιατί έχουμε ακόμα χειμώνα μπροστά μας.

Νίκη Παπουλάκου.

Πηγή: Εφημ. ΄΄Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ''  Ψυχανεμίσματα ... 03/02/2022

Δεν υπάρχουν σχόλια: