Powered By Blogger

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!
Ποίηση/Στίχος/Άρθρα/Βίντεο

Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2022

Πανδημία φτώχειας...

 


Καλή η κίνηση για μείωση του ΕΝΦΙΑ, αν και θα έπρεπε να καταργηθεί κάποια στιγμή, σαν έκτακτο μέτρο μας φορέθηκε και μας έμεινε μόνιμο. Επίσης δεν καλύπτει το μεγάλο κενό στο πορτοφόλι του μέσου Έλληνα πολίτη αυτή τη στιγμή, με την ακρίβεια που επικρατεί σε όλα και που κάνει την επιβίωση ακόμα πιο δύσκολη! Είναι απλώς άλλη μια επικοινωνιακή κίνηση, να μετριάσει κάπως την οργή, μετά  το χιονιά, τα θύματα της πανδημίας και την άνοδο των τιμών. Μας είπε κιόλας ο κ. Σκυλακάκης πως αν μείωναν το φόρο στη βενζίνη θα ευνοούντο οι πλούσιοι που έχουν αυτοκίνητα. Δηλαδή όποιος έχει αυτοκίνητο, ακόμα και σαράβαλο που καίει ακόμα περισσότερη βενζίνη, είναι πλούσιος; Ενώ π.χ. με το ίδιο σκεπτικό, τον ΕΝΦΙΑ τον μειώσαμε για τους φτωχούς που έχουν πολλά διαμερίσματα.

Επικρατεί πάντως πολλή οργή και θυμός, ο κόσμος δεν τα βγάζει πέρα, ειδικά το παλούκι της ΔΕΗ, πολύ φοβάμαι πως το επόμενο τετράμηνο θα βρει πολλά νοικοκυριά χρεωμένα. Δεν μπορώ να καταλάβω με τι θράσος θεωρούν πως ένα εισόδημα μηνιαίο ακόμα και των 1000 Ε μπορεί να επιβιώσει με αυτές τις συνθήκες και με ύφος 80 Καρδιναλίων επαίρονται και υποστηρίζουν ότι όλα πάνε καλά χάρη σε αυτούς! Φαντάσου εισοδήματα 500-400=300 Ε μηνιαίως. Θα ντρεπόμουν αν είχα εκλεγεί και ήξερα πως αυτοί που εκπροσωπώ λιμοκτονούν! Είναι σα να ζουν σε άλλη πραγματικότητα, σα να μην έχουν επαφή με το τι ζόρι τραβάει το κάθε σπίτι. Το τι βλακεία δε,  (για να μην εκφραστώ αλλιώς), ακούμε δημοσίως από πολιτικούς, δημοσιογράφους και γιατρούς δε λέγεται. Κάποιος να τους μαζέψει δεν υπάρχει; Κι αυτός ο κύριος που έχει λυσσάξει να επιβάλλουν μεγαλύτερο πρόστιμο στους ανεμβολίαστους συνταξιούχους και να το κρατούν από τη σύνταξη, γιατί ο λαός είναι πλούσιος, εξ’ ιδίων κρίνει τα περί πλούτου του λαού αφ’ ενός, και αφ’ ετέρου δεν τιμά ούτε τον όρκο του Ιπποκράτη, ούτε Άνθρωπος λέγεται κάποιος που με τόση λύσσα ζητάει την τιμωρία του άλλου επειδή δεν κάνει αυτό που του λέει! Συγχαρητήρια και σε όλους που αναπαράγουν με πομπώδεις τίτλους παρόμοιες φυσιογνωμίες και λεγόμενα και τους δίνουν και καθημερινό βήμα να πούνε κι άλλα! Μπουχτίσαμε από εκφοβισμούς και από αυτή την καραμέλα πια περί ανεμβολίαστων. Ότι συνέβη ή συμβαίνει, από πρόβλημα στα νοσοκομεία, από θανάτους, από κρούσματα, από τον κακό μας τον καιρό, για όλα φταίνε οι ανεμβολίαστοι! Όλα τα άλλα λειτουργούν ρολόϊ, η επάνδρωση των νοσοκομείων, η επάρκεια φροντίδας εντός και εκτός , όλα είναι τέλεια! Αυτό το πάπλωμα που βρήκαμε για να κουκουλώνουμε κάθε έλλειψη ή αστοχία ή ότι άλλο έχει σχέση με τους θανάτους στη Χώρα λόγω πανδημίας , που έχει τον τίτλο ''οανεμβολίαστοι'' ,κάπου πρέπει να ξεφουσκώσει... έλεος πια!

Άσε το ρεζιλίκι της Βουλής … κάποτε χαιρόσουν να παρακολουθήσεις Βουλή, άκουγες απόψεις, αντιρρήσεις, σοβαρό λόγο, επιχειρήματα,  τώρα είναι σα να βλέπεις κάποια τηλεοπτική σειρά με τα ευτράπελα και τα απρόβλεπτα της. Επέρχεται και εθισμός για κάποιους και θεωρούν ότι αυτό που βλέπουν είναι Βουλή. Τελικά νομίζω πως ένα από τα προβλήματα της εποχής μας είναι και το πως διαβάζουμε και ακούμε, ''μεταφράζουμε'' τις λέξεις, τις φράσεις και χάνουμε το νόημα! Και είμαστε ευάλωτοι σε ‘’μεταφράσεις’’ και αναλύσεις του καθενός. Το 2012 μας έλεγαν να βάλουμε πλάτη, λόγω οικονομικής κρίσης ... έχουν περάσει 8-9 χρόνια από τότε και η πλάτη μας έχει γίνει ένα με το χώμα, εκείνοι τι έβαλαν; Παραδόξως αυξάνονται κάποιες καταθέσεις, από σκληρή δουλειά και οικονομία ίσως; Κι όταν ακούμε για εκατομμύρια καταθέσεις, και τα πολλά διαμερίσματα, όποιος πιστεύει ότι τέτοια ποσά και περιουσίες αποκτώνται με σκληρή δουλειά και ιδρώτα, και μάλιστα όταν πρόκειται για ανθρώπους που ξεκίνησαν επαγγελματική καριέρα εν μέσω Βουλής, πλανάται! Έχουμε δουλέψει 30 και 40 χρόνια και ξέρουμε τι μπορεί να πετύχει κάποιος με ένα μισθό. Βέβαια δυστυχώς δεν έχουν όλοι οι άνθρωποι την ίδια αντίληψη και αυτό το γνωρίζουν όλοι αυτοί που πετούν κατάμουτρα ψέματα και κοτσάνες.

Η δε εγκληματικότητα είναι η άλλη φοβερή πανδημία των ημερών μας, όπως και οι φωτιές σε διαμερίσματα με σημαντικό αριθμό θυμάτων, και φυσικά η πανδημία πείνας που απλά δεν ακούγεται την κουκουλώνουμε με τα 24ωρα δελτία και αναλύσεις πανδημίας, ιού και εμβολίων. Κάτω από αυτή την ομπρέλα σκεπάζονται όλα, φτώχεια, ακρίβεια, ανεπαρκής περίθαλψη, εγκλήματα, ληστείες, φυσικές καταστροφές, τα πάντα. Δυο τρεις μέρες το πολύ και ξεχνιούνται, επιστρέφουμε στους θανάτους και τους εμβολιασμούς. Αλλά όσο κι αν κουκουλώνουμε, θα ξεσκεπαστούν οι τρύπες κάποια στιγμή και είναι πολλές. Εύχομαι να μην ξεσκεπαστούν ανώμαλα. Γιατί η οργή και ο θυμός ποτέ δεν ξέρεις πού και πώς θα ξεσπάσουν.

Νίκη Παπουλάκου.

Πηγή: Εφημ. '''Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ''' Ψυχανεμίσματα... 10/02/22

 


Δεν υπάρχουν σχόλια: