Powered By Blogger

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!
Ποίηση/Στίχος/Άρθρα/Βίντεο

Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2022

Και η ζωή συνεχίζεται στην οδό της πανδημίας...

 



Μάθαμε πολλά τα τελευταία χρόνια, τώρα κατά πόσον βάλαμε μυαλό αυτό είναι ένα άλλο θέμα. Μεταξύ των άλλων λοιπόν που μάθαμε, γνωρίσαμε νέους φόρους, περικοπές/μειώσεις μισθών και συντάξεων και μάλιστα με αναδρομική ισχύ, ενώ αντιθέτως για  σκάνδαλα πολλών μεγατόνων εφαρμόζεται ''αναδρομική παραγραφή'’. Ούτε 1 Ε δε γύρισε πίσω στα Ταμεία. Τεράστιες περιουσίες με ιδρώτα και κόπο έγιναν, ύποπτος πλουτισμός πουθενά! Ύποπτοι όλοι οι πολίτες που θέλοντας να βελτιώσουν τη ζωή τους, είχαν πάρει ένα δάνειο κι αγόρασαν ένα καλύτερο σπίτι. Κακώς γι’ αυτό και θα τιμωρηθούν που δεν πληρώνουν. Αυτοί που χρωστούν εκατομμύρια, όχι απλώς δεν τιμωρούνται αλλά κυκλοφορούν και διαθέτουν περιουσίες ‘’αμύθητες’’ κάποιοι, γιατί άλλο ένα φαινόμενο της εποχής είναι ότι συστήνουν Εταιρίες, μαζεύουν χρήμα, τις χρεοκοπούν και τέλος. Η περιουσία τους άθικτη. Χρεοκοπούν οι Εταιρίες όχι τα πρόσωπα. Και αυτό το ‘’χάλι’’ το βλέπουμε σε Δημόσιο και Ιδιωτικό Τομέα. Ουδείς τιμωρήθηκε για κακοδιαχείριση χρήματος. Ουδείς τιμωρήθηκε από όλους εκείνους που πολιορκούσαν κυριολεκτικά τον πολίτη να του δώσουν δάνεια και κάρτες, ή έδιναν δάνεια υπέρογκα χωρίς εγγυήσεις.  Πρώτα και καλύτερα τα Δάνεια των κομμάτων με εγγύηση την ψήφο των πολιτών, ήτοι αέρα πατέρα! Κι όμως όλοι στο απυρόβλητο, ακαταδίωκτο, άφεση αμαρτιών. Φορτώσαμε και τα χρέη όλα στο λαό, του μειώσαμε στο μισό το εισόδημα ή τον βγάλαμε στην ανεργία και τον αφήσαμε να χαροπαλεύει με την ακρίβεια της ζωής για επιβίωση.

Όσοι κατάφεραν και έμειναν όρθιοι στη 10ετία, ήρθε η Πανδημία και τους έριξε κάτω! Τώρα αρχίζουν τα πολύ δύσκολα. Πείνα και των γονέων! Όταν ο λογαριασμός της ΔΕΗ ισοδυναμεί με ένα μισθό κι άλλον μισό μισθό το ενοίκιο, καταλαβαίνει κανείς τι δράμα Κοινωνικό έπεται! Φτάσαμε σε σημείο να νιώθουμε ‘’ευτυχείς’’ αν καταφέρνουμε και πληρώνουμε λογαριασμούς και φόρους κι ας μη μένει ευρώ για μας, ευρώ για ζωή! Κατάντια θα το πω… κι όλοι αυτοί δε βλέπουν τίποτα! Φυσικό επόμενο, όταν όλα τα έχεις πληρωμένα και τσέπες γεμάτες πώς να καταλάβεις; Πολύ φοβάμαι πως οδεύουμε σε ανθρωπιστική κρίση. Τριτοκοσμικοί μισθοί και συντάξεις και τιμές Ελβετίας. Θυμάμαι που πριν το 2ο Μνημόνιο είχαν πει πως ‘’αναγκάζονται να το υπογράψουν γιατί αν αρνηθούν, θα γίνουμε τριτοκοσμική Χώρα’’. Τα συμπεράσματα δικά σας για το τι γίναμε.

Το ακαταδίωκτο ομοίως γιατροί και φαρμακευτικές εξ ‘ αρχής διαθέσεως των εμβολίων στην αγορά. Τι φοβήθηκαν άραγε προκαταβολικά; Η Πανδημία συνεχίζεται, τα μέτρα αποσύρονται σιγά-σιγά από διάφορες χώρες, ακόμα και το πιστοποιητικό (π.χ. Ισραήλ) γιατί όπως ελέχθη δεν επιβεβαιώνει καθ’ ολοκληρία τίποτα. Όσο για τον 90% εμβολιασμένων που μας ζαλίζουν πως πρέπει να πετύχουμε για ανοσία, αυτό το 90% δεν μπορεί να επιτευχθεί ακόμα κι αν εμβολιασθεί το 90% των πολιτών! Αφού στο τρίμηνο μετά το εμβόλιο εξασθενούν τα αντισώματα όπως λένε, αφού αυτός που νόσησε είναι αμφίβολο αν διατηρεί αντισώματα και για πόσο όπως λένε ομοίως…  πάντα το ποσοστό θα είναι πιο κάτω και θα πέφτει ανά τρίμηνο. Όσο δε η αναφορά για τους 60 και άνω έχει γίνει καραμέλα, αυτοί ευθύνονται για όλα, για τους θανάτους, για τις γεμάτες εντατικές, για τις λοιμώξεις στα νοσοκομεία, για την εξάπλωση των κρουσμάτων, για όλα! Ωστόσο, προς χάριν του Τουρισμού χωρίς υποχρέωση αρνητικού τεστ οι εμβολιασμένοι ταξιδιώτες στην Ελλάδα, είναι δεν είναι φορείς ποσώς μας ενδιαφέρει, αρκεί που τιμωρήσαμε τους 60 και άνω και με χρηματικό πρόστιμο που δεν εμβολιάστηκαν. Για το μήπως αρρωστήσουν τάχα και επιβαρύνουν το σύστημα, λες και δεν το πλήρωναν 30 και 40 χρόνια. Λες και δεν επιβαρύνουν το σύστημα χιλιάδες άλλοι που δεν έχουν δώσει ούτε 1 Ε γι αυτό! Όλα δίκαια σ’ αυτό τον τόπο, και δυστυχώς υπάρχουν και μυαλά πολιτών που σκέφτονται με αυτό τον τρόπο περί δικαίου! Πώς καταντήσαμε;

Έρχονται και τα πρωτεϊνικά εμβόλια που ίσως προσελκύσουν ποσοστό ανεμβολίαστων να το κάνουν. Έχουμε δρόμο ακόμα και από τη στιγμή που η όλη αυτή κατάσταση διευκολύνει την επιβολή διαφόρων καταστάσεων, θα κρατήσει δυστυχώς. Καλή μας δύναμη και υγεία πάνω απ’ όλα.

Νίκη Άννα Παπουλάκου.

Πηγή: Εφημ. ''Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ'

                        Ψυχανεμίσματα... Πέμπτη 17.02.2022


Δεν υπάρχουν σχόλια: