Powered By Blogger

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!
Ποίηση/Στίχος/Άρθρα/Βίντεο

Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2022

 




Το να χαρακτηρίζεις μίζερο όποιον αναφέρεται στην ακρίβεια και στις οικονομικές δυσκολίες των πολιτών ... ουκ ανδρός σοφού! Ομοίως και το να λες κάποιον εχθρό του λαού όταν μιλάει για την ακρίβεια ή για τους λογαριασμούς της ΔΕΗ. Δε σε τιμά και το σπουδαιότερο πέφτεις στα μάτια όλων αυτών που υφίστανται σοβαρή οικονομική δυσκολία στο να επιβιώσουν και να τα βγάλουν πέρα. Κι αν τα αγγούρια έπεσαν 39% σε τιμή, δεν είναι απόδειξη για το πόσο καλά περνάει ο πολίτης. Και δεν είναι επιχείρημα, η ακρίβεια σε όλη την Ευρώπη, γιατί οι πολίτες της δικής μας Χώρας 10 χρόνια έχουν σφίξει ζωνάρια και οι μισθοί και οι συντάξεις που παίρνουν καμιά σχέση με τις περισσότερες Χώρες της Ευρώπης. Εκτός κι αν προτιμήσαμε να είμαστε στις πιο φτωχές Χώρες της ΕΕ.

Από μαργαριτάρια γενικώς έχουμε χορτάσει, όπως και εκείνο με το ότι ‘’οι φτωχοί δεν έχουν αυτοκίνητο’’ ή το άλλο ‘’να μην καίμε θερμοσίφωνα και φώτα πολλά στο σπίτι’’ γιατί έτσι φουσκώνει ο λογαριασμός, και άλλα πολλά! Αυτή δε τη στήριξη των νοικοκυριών κουράστηκα να την ακούω. Κατάντησαν τον κόσμο επαίτη με το χέρι απλωμένο να περιμένει την ευσπλαχνία τους, αν θα του δώσουν κάποιο επίδομα και πόσο! Όταν φτάνει στο σημείο κάποιος σα νέος Γιάννης Αγιάννης να ‘’κλέψει’’ 40 Ε τρόφιμα από σούπερ μάρκετ για να φάει και να συλλαμβάνεται και να διώκεται ως κλέφτης είναι ντροπή και αίσχος, αποτύχατε Κύριοι. Της κάνατε και χάρη που μεσολαβήσατε κάποιοι για τη μη δίωξη της;  Μεγάλη υπόθεση, κι έτσι κλείνουμε το θέμα πείνα και φτώχεια.

Όσο για τη διαχείριση της πανδημίας, των μέτρων και των ελευθεριών, δεν παιζόμαστε! Η αντίφαση της αντίφασης. Μέτρα και ελευθερίες πέραν της λογικής και σε αντίφαση με τα ιατρικά δεδομένα. Πάλι ελεύθεροι οι εμβολιασμένοι κι ας νοσούν κι ας μεταφέρουν τον ιό, αρκεί που υπάκουσαν και εμβολιάστηκαν. Δεν έχει σημασία ποιους και πόσους θα κολλήσουν, κι αν μάλιστα είναι και ανεμβολίαστοι αυτοί που θα κολλήσουν, καλά να πάθουν! Μια τάση τιμωρίας για να μην πω εκδίκησης στους μη εμβολιασμένους ειδικά άνω των 60, κόλλημα κανονικό. Τώρα μπαίνουν στο στόχαστρο ακόμα και οι νοσήσαντες ανεμβολίαστοι… δεν θα δικαιούνται πιστοποιητικό, μόνο αν έχουν κάνει έστω τα 2 εμβόλια. Αυτό λοιπόν επιβεβαιώνει εκείνο που είπα πιο πάνω περί υπακοής αφ’ ενός και αφ’ ετέρου, αποδεικνύει πως το θέμα τους ήταν και είναι το να μπολιαστούν όλοι κι όχι τόσο θέμα προστασίας και εκδήλωση ‘’αγάπης’’ που θέλουν να πείσουν. Προδίδονται από τις ίδιες τους τις πράξεις.

 Και για όποιον παρατηρεί τι συμβαίνει γύρω κι όχι απλώς καταπίνει ότι του λένε και του δείχνουν τα Κανάλια, εδώ και 4-5 μήνες οι μη εμβολιασμένοι είναι αποκλεισμένοι από πολλές δραστηριότητες, σε κάποιες με τεστ μόνο και με μόνη πρόσβαση σούπερ μάρκετ, Φαρμακεία και Φούρνους! Πώς λοιπόν είχαμε τόσες χιλιάδες κρούσματα που σίγουρα ήταν και είναι πολύ περισσότερα; Τώρα πάλι, αν σταματήσουν τα τεστ για τους εμβολιασμένους, σίγουρα θα έχουμε μείωση αριθμού κρουσμάτων που όμως θα είναι πλασματική κι όχι πραγματική. Για να μην πω πως η εξάπλωση θα επεκταθεί ακόμα περισσότερο. Άλλωστε και οι επιστήμονες χτύπησαν καμπανάκι για την απελευθέρωση που αποφάσισαν τα Κράτη.

Ο κόσμος βγαίνει στους δρόμους (όσοι δύνανται) διαμαρτύρεται αλλά γαργάρα από τα ΜΜΕ, ευτυχώς που υπάρχει το διαδίκτυο και κάποιοι παίρνουμε χαμπάρι τι συμβαίνει γύρω. Το δε ΔΝΤ αναφέρθηκε στο γεγονός ότι οι Ευρωπαίοι έμειναν σπίτι και έβαλαν στην άκρη… 1 τρισ. ευρώ. Έχουν μιλήσει και δικοί μας για καταθέσεις που ανέβηκαν εν μέσω πανδημίας. Φυσικά επόμενο να συμβεί, αλλά σίγουρα αφορά υψηλά εισοδήματα, η λογική τουλάχιστον αυτό λέει,  γιατί οι φτωχότεροι δαπάνησαν και τις όποιες οικονομίες τους για να επιβιώσουν 2 χρόνια τώρα με τις οικονομικές συνέπειες της πανδημίας!... Τέλος το να χρησιμοποιεί κάποιος το θέμα των καταθέσεων για να καλύψει την ακρίβεια της επιβίωσης, δηλαδή να δείχνει στον πολίτη να φάει ακόμα και τις τελευταίες του οικονομίες, προκειμένου να δικαιολογηθούν τα αδικαιολόγητα, προτιμώ να μην το χαρακτηρίσω, το αφήνω σε σας.

Να ευχηθώ καλή μας δύναμη γιατί τα δύσκολα είναι μπροστά μας. Έχουμε μπλέξει δυστυχώς και άσχημα.

Νίκη Άννα Παπουλάκου.

Πηγή: Εφημ. ''Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ'' Ψυχανεμίσματα... 24/02/2022.

Δεν υπάρχουν σχόλια: