Powered By Blogger

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!
Ποίηση/Στίχος/Άρθρα/Βίντεο

Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2021

Ο δρόμος για την ελευθερία έχει δρόμο ακόμα!

 





Κι από εκεί που μιλούσαμε για το δρόμο προς την ελευθερία, καταλήξαμε στον ίδιο και χειρότερο παρονομαστή. Εμβολιασμένοι και μη μετά το 6μηνο στην ίδια μοίρα, μπορεί και νωρίτερα κάποιοι, όπως είπε η κ. Ντόρα Μπακογιάννη που στους δύο μήνες  μετά το εμβόλιο ήταν με λιγοστά αντισώματα. Απαραίτητη η 3η δόση για διατήρηση της προστασίας,  των προνομίων και του πιστοποιητικού. Φυσικά απ’ ότι είπε ο ΠΘ στο διάγγελμα, οι άνω των 60 πρέπει να κάνουν 3η δόση το πολύ στο 7μηνο από την προηγούμενη, διαφορετικά χάνουν το πιστοποιητικό ελευθέρας. Δηλαδή κάποιοι που έβριζαν κι έβγαζαν χολή για το μη εμβολιασμένο, κατέληξαν να είναι στην ίδια θέση, ή εμβόλιο ή όχι πιστοποιητικό. Πώς τα φέρνει η ζωή αλήθεια! Γελαστήκαμε, μας γέλασαν ποιος ξέρει να μας πει; Άραγε οι ηλικίες κάτω των 60 δε χρειάζονται 3η δόση; Παραμένουν άτρωτοι και μετά από μήνες; Δεν περιμένω απάντηση φυσικά.

Γεγονός είναι πάντως  ότι ειδικά στην Ευρώπη, παρά τους εμβολιασμούς επικρατεί πανικός, έχουν γονατίσει ισχυρά συστήματα υγείας, όπως της Γερμανίας που ζει ένα υγειονομικό δράμα. Η Αυστρία ανακοίνωσε την επιβολή lockdown για τον πληθυσμό, από Δευτέρα και για 20 μέρες, περιλαμβανομένων των εμβολιασμένων. Η Αυστρία γίνεται η πρώτη χώρα της δυτικής Ευρώπης που επιβάλει και πάλι ένα καθολικό lockdown– το 4ο για τη χώρα- για να αντιμετωπίσει το νέο κύμα μολύνσεων. Kαι το περίεργο είναι ότι όλοι το μόνο που βλέπουν να φταίει είναι ότι δεν πέτυχαν μεγάλα ποσοστά εμβολιασμού. Ενώ στο ξεκίνημα των εμβολιασμών μιλούσαν για ένα 70% εμβολιασμού του πληθυσμού που θα ανέκοπτε τη φόρα του ιού. Κάποια Κράτη άγγιξαν το 80 και 90% ακόμα και παρ’ όλα αυτά βρίσκονται  σε αναστάτωση με κρούσματα και θανάτους. Άλλωστε αφού και οι ήδη εμβολιασμένοι μετά από κάποιους μήνες είναι ακάλυπτοι όπως λένε, δεν υπάρχει περίπτωση και όλοι να εμβολιαστούν, πάντα κάποιο ποσοστό θα μένει ακάλυπτο! Άσε που με τους μετανάστες και πρόσφυγες ποιος ξέρει ακριβώς το ποσοστό κάλυψης;

Ο πανικός στην Ευρώπη, η έξαρση, οι θάνατοι, ούτε πέρσι που δεν υπήρχαν εμβόλια. Τι να φταίει άραγε; Οι ανεμβολίαστοι με τα 2 και 3 τεστ την εβδομάδα είναι πιο ‘’καθαροί’’ από έναν εμβολιασμένο που επαναπαύθηκε ότι ελευθερώθηκε και κινείται άνετα παντού, χωρίς προφυλάξεις και χωρίς τεστ, ή κάνω λάθος; Και φυσικά δε φταίει, άλλοι του έδωσαν φτερά να πετάξει, άλλοι του μίλησαν για ελευθερία και προνόμια! Χώρες όπως η Αυστρία και η Γερμανία που ανέφερα και πιο πάνω,  προχώρησαν σε lockdown, η Αυστρία μάλιστα μιλάει για υποχρεωτικό εμβολιασμό από το Φεβρουάριο και μετά. Φυσικά αν υποχρεώσουν θα πρέπει να αναλάβουν και την ευθύνη αποζημιώσεων σε περίπτωση που κάτι πάει στραβά. Ακαταδίωκτο και υποχρεωτικότητα δε νομίζω πως συμβαδίζουν!

Αποκλείσαμε κι εμείς τους μη εμβολιασμένους από κάθε μορφής διασκέδαση ή άθληση, χωρίς να ζητάμε την προσοχή και των εμβολιασμένων. Μετά και από αυτό τον αποκλεισμό κι εδώ κι έξω, άραγε ποιος μεταδίδει τον ιό; Ιδού το ερώτημα. Φυσικά έχουν απάντηση κάτω από τη γλώσσα για όλα.  Η Εστίαση διαμαρτυρήθηκε για πτώση τζίρου με τα προηγούμενα μέτρα , τώρα να δεις ... αλλά είπαμε ''ευθύνονται οι ανεμβολίαστοι'' γι' αυτό και από αυτούς να ζητήσουν τα ρέστα... όπως είπε και κάποιος ! ... Και ο διχασμός καλά κρατεί ενώ ο ιός θερίζει, όπως και η φτώχεια, η εγκληματικότητα, τόσες άλλες ασθένειες συν τα τροχαία! Κι εμείς αναλωνόμαστε να βγάζουμε χολή ο ένας για τον άλλον. Και κάποιοι ακόμα απλοί πολίτες αλλά και δημοσιογράφοι  και επιστήμονες να τολμούν να λένε να πληρώνει τα νοσήλια όποιος δεν έχει εμβολιαστεί ή να του κόψουν το 50% της σύνταξης. Αντί να βρούμε την ανθρωπιά μας με τα τόσα δεινά που μας έτυχαν, μάλλον αναδείξαμε την απανθρωπιά μας και την κακία μας.  Και να σκεφθεί κανείς πως όλοι στο ίδιο καζάνι βράζουμε και δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε.  Αν δεν ηρεμήσουμε και δε λογικευτούμε, άσπρη μέρα δεν θα δούμε. Η κατάσταση θα συνεχίζει έτσι για αρκετό καιρό φοβάμαι, και πιθανόν κάθε τόσο να χρειάζεται ενισχυτική δόση για να αντιμετωπισθεί η όποια έξαρση.

Ας παρακολουθούμε τις εξελίξεις με ψυχραιμία και καθαρό μυαλό λοιπόν, ας παίρνουμε τις δέουσες προφυλάξεις είτε κάναμε, είτε όχι το εμβόλιο και ας προσευχηθούμε να γλιτώσουμε από αυτή τη λαίλαπα και να ξαναβρούμε την ελευθερία μας.

Νίκη Παπουλάκου.

Πηγή :Εφημ. ''Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ'' Ψυχανεμίσματα ... 25/11/21

Δεν υπάρχουν σχόλια: