Powered By Blogger

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!
Ποίηση/Στίχος/Άρθρα/Βίντεο

Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2021

Υπεράνω λογικής πολλά στις μέρες μας....

 

Αυτός ο ευτελισμός της ανθρώπινης ζωής, υπόστασης και ελευθερίας έχει χτυπήσει κόκκινο... οι μισοί κοιτούν αφ υψηλού τους άλλους μισούς και τους ''φτύνουν'' με τον τρόπο τους κι εύχονται το θάνατο τους επειδή δεν εμβολιάστηκαν και ζητούν να πεθάνουν αβοήθητοι χωρίς περίθαλψη εκτός κι αν πληρώσουν τα έξοδα νοσηλείας τους ... κατάντια αυτό μόνο! Δηλαδή κάποιος που πληρώνει χρόνια για περίθαλψη και χωρίς να έχει επιβαρύνει το Ταμείο για χρόνια, αν ατυχήσει κι αρρωστήσει τώρα να του αρνηθούν το δικαίωμα του στην περίθαλψη; Ποιος ανθρώπινος ή γραπτός νόμος λέει κάτι τέτοιο; Και μάλιστα σε μια εποχή που το σύστημα παρέχει περίθαλψη σε χιλιάδες αλλοδαπούς που δεν έχουν προσφέρει ούτε 1 Ε γι’ αυτό! Θλίψη και μόνο θλίψη. Η πανδημία δεν είναι ότι πήρε σχεδόν 16χιλ. συνανθρώπους μας μέχρι στιγμής, το χειρότερο είναι ότι εξαφάνισε την ανθρωπιά, έφερε στην επιφάνεια κακίες και άγρια ένστικτα και ο χειρισμός της Κεφαλής για το όλο θέμα, οδήγησε τους πολίτες σε διχασμό και μίσος μεταξύ τους. Δεν ξέρω αν αυτό εξυπηρετεί καταστάσεις, όμως αφουγκράζομαι βρυχηθμούς έξω στην Κοινωνία και είθε να μη μας βγει σε κακό όλη αυτή η πίεση που ασκείται στους ανεμβολίαστους, η έπαρση και ο εφησυχασμός των εμβολιασμένων, οι κακίες που έχουν ξεπηδήσει μέσα από όλη αυτή την αντιπαλότητα! Ας μην ξεχνάμε πως το μεγαλύτερο ποσοστό των μη εμβολιασμένων, είναι φοβισμένοι αναποφάσιστοι, κι ακριβώς επειδή φοβούνται προσέχουν και τηρούν τις προφυλάξεις εν αντιθέσει με τους εμβολιασμένους που οι περισσότεροι την έχουν δει καβάλα στο άτι και βλέπουν ως εχθρό το συνάνθρωπο κι όχι τον ιό.

Ωραία λοιπόν αποκλείσαμε ή δυσκολέψαμε τη ζωή των μη εμβολιασμένων, ενώ οι εμβολιασμένοι κυκλοφορούν ελεύθερα και χωρίς έλεγχο, που μπορεί κάλλιστα να είναι φορείς χωρίς να το ξέρουν και να μεταδίδουν τον ιό. Αυτό άλλωστε μπορεί να δώσει λογική εξήγηση όχι μόνο για εδώ αλλά και για άλλα Κράτη, που ενώ έχουν περάσει σε εμβολιασμούςμ τα κρούσματα και οι θάνατοι είναι σε έξαρση. Και φυσικά οι ανεμβολίαστοι ασθενούν περισσότερο αφού δεν έχουν αντισώματα και αφού υπάρχει διασπορά του ιού από τους ελεύθερους εμβολιασμένους. Π.χ. ο κ. Προκόπης Παυλόπουλος αν δεν είχε την πρόνοια αν και εμβολιασμένος να κάνει τεστ πριν φύγει για προγραμματισμένο ταξίδι στην Κύπρο, δεν θα γνώριζε πως είναι θετικός στον ιό καθότι και εμβολιασμένος και ασυμπτωματικός ήταν. Δε χρειάζεται να πω τι θα συνέβαινε αν πραγματοποιούσε το ταξίδι. Πόσα τέτοια περιστατικά δεν θα έχουν υπάρξει; Και την ευθύνη την έχετε όλοι εσείς που διαχειρίζεστε το θέμα ιός-εμβόλια. Εσείς δώσατε το ελεύθερο στους εμβολιασμένους να φέρονται έτσι, εσείς τους μιλήσατε για ελευθερίες κι έρχεστε τώρα να τους πείτε να φορέσουν μάσκα ξανά όπου χρειάζεται, να παίρνουν προφυλάξεις και να κάνουν κάποια τεστ, κάτι που θα έπρεπε εξ’ αρχής των εμβολιασμών να έχετε τονίσει. Ακόμα και η διάρκεια κάλυψης έναντι του ιού από τον εμβολιασμό, είναι κάτι που οι γνώμες / δηλώσεις παίζουν από τρεις έως έξι μήνες, ήδη στην Ευρώπη συζητούν για τον ορισμό χρονικής ισχύος του πιστοποιητικού, που σημαίνει πως οι πρώτοι που εμβολιάστηκαν, ήδη δεν απέχουν και πολύ από κάποιον που δεν εμβολιάστηκε. Είναι πολλές οι προεκτάσεις λοιπόν του θέματος, χρειάζεται σύνεση και ορθή παρατήρηση και προσεγμένα λόγια.

Ξεσηκωθήκαμε και για να εφαρμοστούν στις εκκλησίες τα μέτρα , με μανία μάλιστα το διεκδικήσαμε και με τις ευλογίες της Εκκλησίας στείλαμε τους πιστούς σπίτι τους μακριά από τον Οίκο του Θεού. Το καταφύγιο του κάθε τρομαγμένου και απελπισμένου, πάει κι αυτό. Ποιος θα έχει για τεστ κάθε Κυριακή; Υπήρξαν και Μητροπολίτες που αποκάλεσαν τους μη εμβολιασμένους αμαρτωλούς, ακόμη και φονιάδες. Δε θα τους κρίνω, ας τους κρίνει ο Θεός όπως και όλους μας. Πάντως αφού καταφέραμε αυτό που δεν επεχείρησε καν να εφαρμόσει η Ευρώπη σε χώρους λατρείας, λογικά τώρα θα πρέπει να ασχοληθούμε με το ίδιο σθένος και επιμονή στους Χώρους λατρείας άλλων δογμάτων και Θρησκειών, διαφορετικά θα αποδειχθεί ότι κάποιοι μεροληπτούν κατά των Χώρων λατρείας των Χριστιανών Ορθοδόξων μόνο.

Ευτυχώς και κάτι ελπιδοφόρο μέσα σε όλο αυτό το θανατικό που ρέει στην ατμόσφαιρα, το φάρμακο που ετοιμάζεται και καταπολεμά τον ιό και που όπως δήλωσε ο Άλμπερντ Μπουρλά, εάν εγκριθεί το σκεύασμα από τις αρμόδιες αρχές, φαίνεται πως έχει τις προϋποθέσεις να αλλάξει τους όρους του παιχνιδιού, σώζοντας ανθρώπινες ζωές, μειώνοντας τη σοβαρότητα της νόσησης από COVID-19 και εξαλείφοντας έως και εννέα στις δέκα νοσηλείες. Όπως και το άλλο φάρμακο της Merck.

Aς αφήσουμε τις αντιπαλότητες και την έχθρα κατά μέρος κι ας ευχηθούμε εμβολιασμένοι και μη, μακριά από όλους μας να φύγει το κακό όσο πιο γρήγορα γίνεται!

+++

Νίκη Άννα Παπουλάκου.

Πηγή: Εφημ. 'Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ'' Ψυχανεμίσματα...  11/11/21


Δεν υπάρχουν σχόλια: