Powered By Blogger

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!
Ποίηση/Στίχος/Άρθρα/Βίντεο

Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2021

Ζούμε με ένα μόνιμο φόβο και τρόμο....

 


Και φθάσαμε στα μισά του μήνα εν μέσω τρόμου και φόβου, παρά το 65% των εμβολιασμένων ελεύθερων, που τώρα άρχισαν και σ' αυτούς να λένε πως πρέπει να τηρούν τα μέτρα όπως και πριν εμβολιασθούν. Και άργησαν να το κάνουν. Τώρα ξαφνικά τους λέμε αν έχουν περάσει 4 μήνες να τρέξουν να κάνουν την 3η δόση, καθότι δεν προστατεύονται επαρκώς αφ' ενός και αφ'ετέρου θα θεωρηθούν ως ανεμβολίαστοι αν δεν την κάνουν και θα χάσουν τα προνόμια των ελευθέρων!

Συζητούν ακόμα να αποκλείσουν τους μη εμβολιασμένους από τα πάντα, ακόμα και από το super market και αυτό είναι προστατευτικό δείγμα ενδιαφέροντος και αγάπης καθόλου τιμωρητικό όπως επιμένουν να λένε. Nα θυμίσω ότι από 13 Σεπτεμβρίου, οι μη εμβολιασμένοι είχαν αποκλειστεί για κλειστούς χώρους και είχαν ''ελευθερωθεί'' οι εμβολιασμένοι να ξεσαλώνουν ελεύθερα μέχρι πρωϊας και χωρίς μέτρα προστασίας. Και τις τελευταίες 2 εβδομάδες τους απέκλεισαν σχεδόν παντού την πρόσβαση χωρίς ανά χείρας αρνητικό τεστ. Παρά ταύτα τα κρούσματα ανεβαίνουν. Τις πταίει; Ο ανεμβολίαστος φυσικά, η εύκολη λύση και απάντηση ώστε να του αποδίδουμε την εξάπλωση και συνέχιση της μόλυνσης και να βάζουμε ζιζάνια στους εστιάτορες να ζητήσουν τα ρέστα από τους ανεμβολίαστους. Το περίμενα φυσικά και το είχα προβλέψει από αυτή τη στήλη, δε με εξέπληξε. Μου θυμίζει το γνωστό ''τα παράπονα στο Δήμαρχο''. Καμιά ευθύνη κανενός για τίποτα, ευθύνη μόνο του πολίτη όπως και πριν 10 χρόνια με την οικονομική κρίση, τα μνημόνια και τις περικοπές εισοδημάτων. Η ιστορία επαναλαμβάνεται ειδικά όταν έχει ο λαός ρηχή μνήμη.

Απαλλάχτηκαν πάσης ευθύνης οι έχοντες σχέση με διαχείριση χρημάτων Ταμείων ή Δανείων τότε, όπως και τώρα άπαντες οι έχοντες σχέση με εμβολιασμούς επιστήμονες, Φαρμακετικές κ.ά., απαλλάσσονται και έχουν το ακαταδίωκτο. Ο όποιος άλλος όμως έχει αντίθετη γνώμη από αυτά που ακούγονται καθημερινά από το πρωί ως το βράδυ και την εκφράζει δημόσια, κατά περίπτωση μπορεί να οδηγηθεί στη δικαιοσύνη και να πληρώσει με ποινή και πρόστιμο... ψηφίστηκε.

Σημειωτέον ότι συνωστισμός παρατηρείται καθημερινά σε ΜΜΜ, συγκεντρώσεις, πάρτυ κλπ. Πότε προλαβαίνουν να αεριστούν και να απολυμανθούν τα Αστικά Λεωφορεία,το μετρό, ο ηλεκτρικός, που μάλιστα κάποια από αυτά δεν διαθέτουν και παράθυρα να ανοίγουν; Και ο κόσμος που κινείται με αυτά γυρνάει σε κάποιο σπίτι που έχει κι άλλους μέσα, κι όσα τεστ και να κάνει μπορεί να ξεφύγει το θέμα. Επιλεκτική ανησυχία και λήψη μέτρων να υποθέσει κάποιος;

Ειλικρινά δεν ξέρεις αν πρέπει να γελάσεις ή να κλάψεις. Η κατάσταση έχει ξεπεράσει κάθε όριο λογικής και το θλιβερό είναι ότι ωσάν υπνωτισμένο το πλήθος προχωρεί βλέποντας το παράλογο για λογικό και το λογικό ως παράλογο! Μιλάμε για ανεμβολίαστους και τους δείχνουμε ως μιάσματα της Κοινωνίας, ως αμαρτωλούς, εγκληματίες, αδελφοκτόνους, τη στιγμή που πλέον υπάρχει η παραδοχή πως και οι εμβολιασμένοι και νοσούν και μεταδίδουν, οι δε προ 6μήνου και πλέον δε διαφέρουν και πολύ από έναν ανεμβολίαστο. Ακόμα και τους νοσήσαντες προσκαλούμε να τρέξουν να εμβολιασθούν γιατί κινδυνεύουν από επαναληπτική νόσηση. Ένα αλλαλούμ επικρατεί, μια γενική σύγχυση, φόβος,πίεση και τρόμος! Καθημερινά τροχαία μέσα στην πόλη και τις Εθνικές οδούς, χάος στους δρόμους, κόσμος περπατάει και παραμιλάει... κατά τα άλλα οι εμβολιασμένοι κινδυνεύουν να χάσουν τις ελευθερίες και τα προνόμια από τους μη εμβολιασμένους. Αναπτύσσεται δυστυχώς έτσι μια οργή , διχόνοια και μίσος των μεν προς τους δε. Οι ΜΕΘ γεμάτες λένε, η Γαλλία τις διπλασίασε και η Γερμανία το ίδιο, εμείς δε βρήκαμε το λόγο να το κάνουμε ούτε αυτό, τι να λήξει η πανδημία και να μας μείνουν αμανάτι οι ΜΕΘ; Ούτε να ενισχύσουμε το σύστημα υγείας θεωρήσαμε σκόπιμο, εδώ λένε υπάρχουν και κλινες ΜΕΘ αχρησιμοποίητες λόγω έλλειψης, γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού.

Εύχομαι να πέφτω έξω, αλλά πολύ φοβάμαι πως ανά 6μηνο αν όχι 4μηνο θα χρειαζόμαστε κι άλλη δόση, προσβλέποντας σε μια ελευθερία και κανονικότητα που κάθε άλλο παρά αυτό θα είναι. Το Ισραήλ πειραματίστηκε, έκανε άσκηση, για περίπτωση χειρότερης πανδημίας μη αντιμετωπίσιμης από την επιστήμη ... περιμένουν κάτι που δεν ξέρουμε;... Ρητορική η ερώτηση, όχι πως περιμένω απάντηση.

Ανησυχητική και η επισήμανση ομάδας ερευνητών επιστημόνων που δηλώνουν πως μετά τα εμβόλια εμφανίστηκαν πολλά περιστατικά επιθετικού καρκίνου. Τα ολοκληρωμένα αποτελέσματα όλου αυτού του πειράματος που λέγεται ιός και εμβόλιο, κάποια στιγμή ίσως τα μάθουμε, ίσως και όχι. Πάντως είναι άξιον απορίας το γεγονός ότι η έξαρση του ιού έχει χτυπήσει πολλά Κράτη και ειδικά την Ευρώπη, παρά τους εμβολιασμούς, φυσικά το αποδίδουν στην μετάλλαξη Δέλτα η οποία όμως εδώ και μήνες εμφανίστηκε. Ωστόσο τα ταξίδια ταξίδια, ο Τουρισμός έπιασε (απ΄'οτι λένε) το 70-80% του 2019, η πληρότητα στα ξενοδοχεία στο 75%. Όσο για ελέγχους σε εισόδους ξένων στη Χώρα ο Θεός και η ψυχή μας ! Πόσοι πάλι μη καταγεγραμμένοι και χωρίς ΑΜΚΑ κυκλοφορούν πιθανόν χωρίς προφυλάξεις και πιθανόν μη εμβολιασμένοι; Φοβάμαι πως δε μαζεύεται το θέμα και τα μέτρα προβλήματα και μπέρδεμα δημιούργησαν όλους τους τελευταίους μήνες, παρά κατέληξαν κάπου. Παράλληλα έδρασαν και οι 'κομπιναδόροι'' με πλαστά πιστοποιητικά, είτε ντόπιοι, είτε Τουρίστες. Δε βρίσκει άκρη κανείς. Ας ευχηθούμε να μας βαρεθεί ο ιός και να αυτοκτονήσει γιατί ο κόσμος έχει ήδη κουραστεί και εξαντληθεί, συν ότι έχει να αντιμετωπίσει ανατιμήσεις, ενώ το Ταμείο είναι μείον. Ίσως και αυτή η πίεση της 10ετίας, μαζί με την ψυχοφθόρα διετία της πανδημίας που κορύφωσε και την κρίση των οικονομικών του κάθε πολίτη, ευθύνονται για την άνοδο των αιφνιδίων θανάτων τελευταία.

Καλή μας φώτιση και προπαντός μακριά από έχθρες και πόλεμο μεταξύ μας. Όλοι στο ίδιο καζάνι βράζουμε, ας ευχηθούμε να σβήσει η φωτιά και να βγούμε γεροί και αλώβητοι όλοι έξω από το καζάνι!

Νίκη Άννα Παπουλάκου.

Πηγή: Εφημ. ''Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ' Ψυχανεμίσματα.... 18/11/21




Δεν υπάρχουν σχόλια: