Powered By Blogger

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!
Ποίηση/Στίχος/Άρθρα/Βίντεο

Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2021

Η επιλογή δική μας πάντα! Θέλει θάρρος, ειλικρίνεια και τόλμη!

 



Οι αληθινές σχέσεις μπορεί να αλλάξουν μορφή κάποια στιγμή, ή μπορεί να απομακρυνθούν λόγω απόστασης, όμως ποτέ δε χάνονται, ποτέ δε σβήνουν. Η αγάπη μένει, είτε πρόκειται για φιλία, ή έρωτα. Ότι χάνεται ποτέ δεν υπήρξε, τουλάχιστον όπως το νόμιζες ότι υπήρχε. Η εμπιστοσύνη είναι σαν τη γόμα, όσο σβήνεις τόσο λιγοστεύει μέχρι που τελειώνει. Χτίζεται δύσκολα αλλά χάνεται εύκολα.

Στη ζωή δεν έχεις ανάγκη να αποδείξεις σε κανέναν τίποτα, ει μη μόνο στον εαυτό σου όποτε το θελήσεις! Αν κάποιος δεν εκτίμησε και δεν τίμησε τις ικανότητες σου, την ψυχή και το πνεύμα σου, πρόβλημα του! Ίσως δεν ήταν γεννημένος για ψηλές κορυφές και πώς να σε δει, πώς να σε αναγνωρίσει εκεί ψηλά που είσαι; Άφησε τον στα χαμηλά, στην πλάνη του, κι αν έχει πρόβλημα ας το λύσει με τον ψυχολόγο του. Μη χαλιέσαι για παρόμοια θέματα.

Μας στενοχωρεί, μας πονάει η γνώμη του άλλου, μόνον επειδή εμείς τον έχουμε κάπου ψηλά μέσα μας ενώ η θέση του μπορεί να είναι πιο κάτω, χαμηλά. Αυτό πρέπει να ερευνήσει κανείς πριν περάσει στην στενοχώρια για τη συμπεριφορά του άλλου. Απογοητευόμαστε όχι από τους ανθρώπους αλλά από την λάθος δική μας εκτίμηση στο πρόσωπο τους! Αυτό μας πονάει περισσότερο κι όχι η συμπεριφορά του άλλου, απλώς δεν μπορούμε να το διακρίνουμε, να το ξεχωρίσουμε και να το παραδεχθούμε!

Το ‘’λυπάμαι’’ από το ‘’σε λυπάμαι’’ έχει ένα ‘’σε’’ διαφορά, που όμως κάνει τη διαφορά. ‘’Σε λυπάμαι’’ θα του/της πεις για τη συμπεριφορά του και θα γυρίσεις την πλάτη,  και ‘’λυπάμαι’’ στον εαυτό σου που τον/την  είχε υπερεκτιμήσει! Γύρνα την πλάτη και προχώρα μη σπαταλάς χρόνο στα γιατί. ΄Οσο και να νιώθεις αδικημένος, προχώρα και άφησε τα πίσω … η αδικία είναι η μόνη αμαρτία που δεν συγχωρείται αντιθέτως το βάρος της τοκίζεται και συνήθως η ζωή κρατάει λογαριασμό και κάποια στιγμή τον στέλνει. Εσύ γιατί να ασχοληθείς μ’ αυτό; Διώξε τη λύπη και προχώρα. Όταν ένας κύκλος κλείνει , κάποιος άλλος ανοίγει. Αν δεν είσαι εκεί έχασες! Και ποτέ μη λες ποτέ , ότι συμβαίνει στον διπλανό, στον απέναντι, δε σημαίνει πως δεν μπορεί να συμβεί και σε σένα ... το ''ποτέ'' από το ''πότε'' ένας τόνος διαφορά, μην το προκαλείς!

Όποιος ποδοπατά την ευαισθησία και την αξιοπρέπεια του άλλου, αν μη τι άλλο ο ίδιος δεν έχει τίποτα από τα δύο! Φανταστείτε τι κενό έχει μέσα του! Είναι για λύπηση κι όχι για μίσος… Τίποτα δεν πάει χαμένο σ’ αυτή τη ζωή, ότι χάνεται απλώς ήταν ασήμαντο και το θεωρούσαμε λανθασμένα σημαντικό.  Πόσες φορές δεν κλάψαμε για τάχα ‘’σημαντικά’’ που χάσαμε, που όμως παρακάτω ανακαλύψαμε πως ήταν ασήμαντα και κακώς που θρηνήσαμε που τα χάσαμε;

Και κάποια στιγμή συνειδητοποιείς πως είναι περισσότεροι αυτοί που σε θυμούνται όταν κάτι χρειάζονται από εκείνους που σε θυμούνται γιατί απλά σε νοιάζονται. Πονάει δε λέω, αλλά πάλι εσύ φταις, παραδέξου το και άλλαξε το! Αντί για λύπη νιώσε χαρά που το ανακάλυψες και πλέον να είσαι εκεί παρών σε αυτούς που σε νοιάζονται και απών από αυτούς που μόνο σε χρειάζονται όταν όποτε!  Θα ήταν πολύ όμορφο τα ‘’μεγάλα λόγια’’ να συνοδεύονται και από ‘’μεγάλα έργα’’. Αλλά δυστυχώς αυτό συμβαίνει σπάνια! Τα μεγάλα λόγια είναι απλώς μεγάλα λόγια και τίποτα περισσότερο.  Στη ζωή μετρούν οι πράξεις και όχι τα λόγια, η θεωρία πάλι χωρίς πράξη μένει θεωρία και οι απόψεις αν δεν συνδυάζονται με ανάλογη στάση και τρόπο ζωής είναι απλώς απόψεις ατεκμηρίωτες! Το ''τίποτα'' τίποτα είναι, ούτε καν κάτι ... παίρνει διαστάσεις και ''αξία'' από την ενασχόλησή μας μαζί του!... Από το να βρίζεις λοιπόν το ‘’τίποτα’’ που περνιέται για σπουδαίο , πάψε να ασχολείσαι μαζί του για να συρρικνωθεί και να επανέλθει στη βάση του, στην πραγματική του αξία! Αρχοντιά δε σου δίνει το ρούχο, δεν σε αναδεικνύει το ρούχο, εσύ το αναδεικνύεις, εσύ του δίνεις αξία. Σημασία έχει λοιπόν εσύ να νιώθεις καλά και φυσικά όλα είναι απλά αρκεί να μπορούμε να τα δούμε στην απλότητα τους, γιατί συνήθως εμείς οι ίδιοι φταίμε που κάνουμε τη ζωή μας δύσκολη. Φταίει που δεν αντιμετωπίζουμε σωστά τα πράγματα.

Κι ας μην ξεχνάμε

Κίνα: Εκτελέστηκε μεγιστάνας που είχε καταδικαστεί για διαφθορά και διγαμία

 Ευκαιρία λοιπόν για ανασυγκρότηση νου και ψυχής, σε αυτή την περίοδο ‘’εγκλεισμού’’ μας. Η επιλογή δική μας! Τολμήστε το!!

 

+++

Νίκη Άννα Παπουλάκου.

Πηγή! Εφημ. ''Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ'' Ψυχανεμίσματα.... 22.1.21

Δεν υπάρχουν σχόλια: