Powered By Blogger

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!
Ποίηση/Στίχος/Άρθρα/Βίντεο

Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2020

Ερμαια του κορωνοϊού καταντήσαμε, ανυπολόγιστες οι συνέπειες!

 

 

 


Και από εκεί που όρκο έπαιρναν μετά τον πρώτο εγκλεισμό μας, πως δεν θα υπάρξει δεύτερος, ιδού φθάσαμε στο σημείο τέτοιο ώστε για μια ακόμα φορά να παίζουμε κορώνα γράμματα την ψυχολογία και τα οικονομικά του απλού πολίτη! Γιατί κακά τα ψέματα, δεν κινδυνεύουμε μόνο από κορωνοϊό, ελοχεύουν τόσες ασθένειες, που εν προκειμένω μένουν στο πλάϊ, αφού την πρωτιά για μέριμνα και νοσηλεία έχει ο κορωνοϊός!  Συν τα ψυχολογικά προβλήματα που έχουν αυξηθεί επικίνδυνα και θα αυξηθούν ακόμα περισσότερο, τα δε οικονομικά του πολίτη που καταρρέουν, θα φέρουν δυσάρεστες επιπτώσεις στη συνέχεια της ζωής πολλών. Ο εγκλεισμός περιορίζει μεν ή καθυστερεί την εξάπλωση της νόσου, δεν περιορίζει όμως ούτε καθυστερεί όλα τα υπόλοιπα, που είναι εξ’ ίσου σοβαρά. Επομένως η καραντίνα εξυπηρετεί στην κάλυψη των ελλείψεων των συστημάτων υγείας κι όχι σ’ αυτό που θέλουν να περάσουν, ήτοι στο ενδιαφέρον για τη ζωή των πολιτών. Κι αν για τον κορωνοϊό βρήκαν την καραντίνα για να ‘’σώσουν’’ τον κόσμο, για τα υπόλοιπα έχουν αντίστοιχο πλάνο; Ή το σώσιμο λειτουργεί επιλλεκτικά και κατά περίπτωση και προτίμηση;

Κατά ένα δε περίεργο τρόπο, σύμπτωση να πούμε; Και στην προηγούμενη καραντίνα έγινε μεταφορά χιλιάδων μεταναστών από τα νησιά προς τη στεριανή Ελλάδα και τώρα το ίδιο συμβαίνει. Τους απλώνουν παντού στη Χώρα, δηλαδή το πρόβλημα των 2-3 νησιών το μεταθέτουν σε κάθε γωνιά της Ελλάδας. Αν ω μη γένοιτο, συμβεί κάτι κάποια στιγμή, τι μέτρα προστασίας έχουν λάβει για τους γηγενείς; Κι όσο πιο πολλά τα μέτωπα τόσο πιο δύσκολη η αντιμετώπιση τους, όπως συμβαίνει και με τις φωτιές, ποια να πρωτοσβήσεις; Εύχομαι να τα έχετε προβλέψει όλα αυτά και να έχετε κάνει ως Πολιτεία το κουμάντο σας. Αλλά επειδή σ’ αυτό τον τόπο ότι συμβαίνει συνήθως έχει προδιαγραφές της στιγμής εκείνης κι όχι βραχυπρόθεσμη ή μακροπρόθεσμη οπτική του όλου θέματος, επόμενο είναι να διερωτάτει κάποιος.

Όταν βγούμε από την ‘’τρομοκρατία’’ του ιού, η επιβίωση για πολλούς συμπολίτες μας θα είναι πλέον μεγάλο πρόβλημα. Ήταν που ήταν, ήρθε κι αυτό κι απόγινε! Θα αφανιστούν ή θα συρρικνωθούν στη συνέχεια κλάδοι επαγγελμάτων, η ανεργία θα χτυπήσει κόκκινο, οι αμοιβές εξαθλιώθηκαν, τα εργασιακά δικαιώματα ειδικά του ιδ. Τομέα ισοπεδώθηκαν, εν ολίγοις ‘’μαύρη είναι η νύχτα στα βουνά’’, θα κλάψουν μανούλες! Τι στήριξη και ‘’πράσσειν άλογα’’ ... με 534 Ε κι αυτά υπό προϋποθέσεις και για ορισμένους δεν βγαίνει ζωή πέρα, δε φτάνουν ούτε για λογ/σμούς. Και πώς θα επανακάμψει η αγορά χωρίς καταναλωτικό κοινό; Έρχονται δύσκολα χρόνια δυστυχώς και να γλιτώσουμε από τον κορωνοϊό θα μας ρίξει κάτω κάτι από όλα τα υπόλοιπα. Αυτή είναι η αλήθεια Κύριοι κι ας μην ‘’πανηγυρίζουμε’’ για υπέροχους χειρισμούς προς σωτηρίαν του κόσμου.

Τα πράγματα γενικώς είναι άσχημα και δύσκολα, μέσα και έξω, έχουμε και την απειλή του Ερντογάν που ούτε ο σεισμός δεν τον εμπόδισε έστω για λίγο να σταματήσει τις προκλήσεις και τις απειλές. Το ένα βράδυ ο ΠΘ του πρόσφερε αμέριστη συμπαράσταση και διάθεση για βοήθεια και την επομένη έβγαζε καινούρια navtex. O δε εμπνευστής της ‘’Γαλάζιας πατρίδας’’ είπε πως ο σεισμός απέδειξε πως η Σάμος είναι στην Τουρκική υφαλοκριπίδα! Έχουν απασφαλίσει εντελώς λέμε! Ωστόσο εμείς ανοίξαμε το τζαμί στο Βοτανικό, συμπτωματικά με την έναρξη των αυστηρών μέτρων,  τη στιγμή που συμβαίνουν τόσα, ακόμα και στην Αγ. Σοφία δε φτάνει που την μετέτρεψαν σε τζαμί, θα φτιάξουν και τουαλέττες εντός του ναού, κάτι που πέρα από θρησκευτική αντίληψη, προκάλεσε ενστάσεις από μηχανικούς και αρχιτέκτονες.

Oι τρομοκρατικές ενέργειες επέστρεψαν στην ΕΕ, (είχαν κάπως υποχωρήσει με το όλο θέμα κορωνοϊού και καραντίνας), δυστυχώς τώρα ενισχύεται και ο θρησκευτικός φανατισμός ακόμα περισσότερο και από τον γείτονα, κάτι που ανεβάζει το θερμόμετρο της ανησυχίας στα ύψη! Και το δυσάρεστο ακόμα πιο πολύ είναι, το ότι πρόκειται για πολίτες ΕΕ, δεύτερης και τρίτης γενιάς μεταναστών που προβαίνουν σε τέτοιες ενέργειες, υποκινούμενοι φυσικά. Αυτό δείχνει ότι ούτε αγάπησαν, ούτε εκτίμησαν τον τόπο που τους δέχθηκε και τους συντηρεί, ούτε αποδέχονται τον τρόπο ζωής της Δύσης.

Καλή μας δύναμη να αντέξουμε και καλή τύχη να ευχόμαστε πλέον καθημερινά!

+++

ΝΙΚΗ ΠΑΠΟΥΛΑΚΟΥ

Πηγή: Εφημ. ''Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ'' Ψυχανεμίσματα... 12/11/20.

Δεν υπάρχουν σχόλια: