Powered By Blogger

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!
Ποίηση/Στίχος/Άρθρα/Βίντεο

Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2020

Πιάσαμε πάτο ή όχι ακόμα;

 

 

Aυτό με τις φωτιές κι εδώ και γενικότερα σε όλο τον Πλανήτη έχει γίνει αφόρητο πλέον! Την Αττική κοντεύουν να την αποψιλώσουν, στο τέλος δεν θα έχουμε οξυγόνο να αναπνεύσουμε! Κάποτε έκαιγαν δάση, τώρα δυστυχώς καίνε κατοικημένες περιοχές που κινδυνεύουν σπίτια και άνθρωποι. Ένας στους 8 θανάτους οφείλεται στην μόλυνση του περιβάλλοντος ! Όπως αναφέρει το Reuters, η ατμοσφαιρική ρύπανση συνιστά τον μεγαλύτερο κίνδυνο για την υγεία των Ευρωπαίων, συμβάλλοντας σε περισσότερους από 400.000 πρόωρους θανάτους ετησίως. Ωστόσο έχουμε κολλήσει στον κορωνοϊό και παραβλέπουμε τόσες άλλες θανατηφόρες αιτίες και συνήθειες.

 Η Μόρια ήταν που ήταν μια θλιβερή υπόθεση, ήρθε και η φωτιά και την αποτελείωσε.  Θέλω να επισημάνω εδώ πως, αυτό που συνέβη στη Λέσβο, συνέβη μία ημέρα μετά τις διαδηλώσεις διαφόρων ΜΚΟ στο Βερολίνο και σε άλλες γερμανικές πόλεις, με αίτημα  την εκκένωση του καταυλισμού στη Μόρια. Κάποιοι δε, τραγουδούσαν «bye bye Μόρια» την ώρα που το ΚΥΤ φλεγόταν. Σύμπτωση; … μπορεί! Από τα 35 βεβαιωμένα κρούσματα, ψάχνουμε τα 27 κάτι πολύ επικίνδυνο και ανησυχητικό για τις τόσες χιλιάδες μεταναστών/προσφύγων και κατοίκων του νησιού! Χιλιάδες άνθρωποι στους δρόμους και πώς να τους μαζέψεις τώρα, πού να τους τακτοποιήσεις, να τους σιτίσεις, πώς να τους ελέγξεις, πώς να τους βάλεις καραντίνα; Απόλυτα κατανοητή και η αγανάκτηση των κατοίκων, όταν σε 26 χιλ. κατοίκους προστέθηκαν 13 και πλέον χιλιάδες μεταναστών. Ανθρωπιστική κρίση θα έλεγα και επικίνδυνο σε μια πιθανή εξέγερση.

Ζήσαμε και πάλι το χάλι της Πλατείας Βικτωρίας που για μια ακόμα φορά μετατράπηκε σε ‘’ξενοδοχείο’’ και χρειάστηκε η επέμβαση της αστυνομίας για να αδειάσει, αλλά για πόσο; Με το να δίνεις όμως άσυλο σε κάποιον να ζήσει σε μια Χώρα,  που όμως δεν διαθέτει τις προϋποθέσεις για εργασία, για ένταξη στη ζωή του τόπου,  ούτε κατάλληλες υποδομές Κοινωνικής πρόνοιας, θέλει πολύ μυαλό για να καταλάβει κανείς πού θα οδηγήσει αυτό; Η εικόνα της Πλατείας Βικτωρίας το αποδεικνύει και φυσικά δε θέλω να φανταστώ έναν πιθανό ξεσηκωμό όλων αυτών των ανθρώπων, ειδικά από τη στιγμή που θα σταματήσει η αρωγή της’’ φιλοξενίας’’  των ΜΚΟ και των επιδομάτων! Και πλέον είναι διάσπαρτοι ανάμεσα στους πολίτες αυτής της Χώρας, εύχομαι να μην συμβεί το παραμικρό δυσάρεστο και να συμβιώνουν ειρηνικά παντού μαζί με τους πολίτες της Χώρας.

Όσο για τον Τουρισμό,  από ασφαλής Χώρα, καταλήξαμε στο ''κόκκινο'' κι όσοι γυρνούν από τα νησιά μας να μπαίνουν σε καραντίνα 14 ημερών στη Χώρα τους .. άλλη μια ‘’επιτυχία'' μας, αλλά ξέχασα... φταίνε οι νέοι που δεν πρόσεξαν και μετέδωσαν τον ιό, οι εισερχόμενοι ήταν καθαροί ! Τα σχολεία άνοιξαν με τις προδιαγραφές και τους αμφιλεγόμενους όρους ως προς την πράξη,  και τα σχετικά ‘’παρατράγουδα’’ με άρνηση τήρησης μάσκας. Μάθαμε και το τσιρλίντινγκ, τώρα μπαίνει και η πάλη στα σχολεία. 71 προπονητές πάλης θα έχουν πρόσβαση στα Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια τη σχολική σεζόν 2020-21 σύμφωνα με ανακοίνωση της Ομοσπονδίας. Τώρα το πώς θα μάθουν να παλεύουν εξ αποστάσεως αυτό είναι ένα άλλο θέμα! Είχαμε και την ελπίδα του εμβολίου, μέχρι και παραγγελία έχουμε κάνει, κόλλησε στα πειράματα και να δούμε πώς θα εξελιχθεί. Βέβαια νέα φάρμακα και εμβόλια, χρειάζονται χρόνο ( για να μην πω χρόνια) για να κριθούν ασφαλή, για να ολοκληρωθούν κλινικές μελέτες για τις ενέργειες και παρενέργειες. Εν προκειμένω, γίνονται όλα βεβιασμένα λόγω του συναγερμού που έχει σημάνει παγκοσμίως για τον ιό! Σίγουρα οι πρώτοι που θα το δοκιμάσουν θα παίξουν ρόλο πειραματόζωου, όπως και οι μέχρι στιγμής εθελοντές.

Και μέσα σ’ όλα τα καλά και τα ΜΜΕ που μόνο ενημέρωση δεν προσφέρουν, ''προάγουν'' πάντως με κάποια reality και προγράμματα, την προς το ''καλύτερο'' εξέλιξη του γένους, προβάλλοντας μοντέλα ζωής, οικογένειας, συμπεριφορές, συνήθειες, προτιμήσεις κ. ά. απείρου κάλους, παραδείγματα και πρότυπα για τις νέες γενιές, αν όχι για τους μεγαλύτερους! Το λυπηρό δεν είναι αυτό τόσο,  όσο η διαπίστωση πως η ακροαματικότητα όλων αυτών φθάνει στα ύψη! Και διερωτάται κανείς, ακόμα δεν πιάσαμε πάτο; Πόσα πατώματα έχει πια αυτός ο πάτος; Κι όσο είμαστε απασχολημένοι έως φοβισμένοι/τρομοκρατημένοι με το θέμα ‘’ιός-μάσκα’’ κατ’ αποκλειστικότητα, περνούν γύρω απαρατήρητα σχεδόν, τόσα άλλα σοβαρά προβλήματα της Κοινωνίας μας … η λίστα των πτωχευσάντων όλο και μεγαλώνει. Καλή μας δύναμη να αντέξουμε σε όλα και καλή σχολική χρονιά!!

+++

Νίκη Παπουλάκου.

Πηγή: Εφημ. ''Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ'' Ψυχανεμίσματα...  17/09/20.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: