Powered By Blogger

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!
Ποίηση/Στίχος/Άρθρα/Βίντεο

Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2020

ΚΟΡΩΝΑΊΟΥ ΔΡΩΜΕΝΑ ΣΕ ΣΥΝΕΧΕΙΕΣ!

 


 

Κορωνοϊού δρώμενα σε συνέχειες! Δυστυχώς απ’ ότι φαίνεται έτσι θα κυλήσει η ζωή μας για χρόνια… με δελτία κρουσμάτων, θανάτων, επιστημονικών μελετών, που θα συμπληρώνουν ή θα ανατρέπουν προηγούμενες και γενικά μια κατάσταση  φόβου  και καχυποψίας, για να μην πω πανικού. Όλα τα Κράτη σε ένα γενικό ξεσηκωμό που όμως πρέπει να συμπορευτεί με τα οικονομικά της κάθε Χώρας που ήδη έχουν απορρυθμιστεί! Τώρα το πώς  θα συνεχιστεί ζωή έτσι, αυτό είναι ένα άλλο θέμα. Γι’ αυτό και πολλοί αρνούνται να το δεχθούν και να το καταλάβουν και συνεχίζουν τη ζωή τους όπως και προ κορωνοϊού. Οι μεγαλύτερες ηλικίες είναι πιο προσεκτικές απ’ ότι οι νεώτερες. Οι νέοι συνήθως αψηφούν τον κίνδυνο, ή δεν τον βλέπουν καν.

Τα σχολείο ανοίγουν στις 14, εντάξει δεν έγινε και κάτι, όλα τα χρόνια στις 11 άνοιγαν, ας ευχηθούμε να πάνε όλα κατ’ ευχή και να λειτουργήσουν χωρίς απρόοπτα και εμπόδια. Τα τεστ μπλόκαραν, πάνω που υπάρχει ρητή προτροπή/εντολή για έλεγχο όσων επιστρέφουν από άδειες και ειδικά από νησιά. Να γιατί επανειλημμένα λέω από αυτήν εδώ τη στήλη πως στη θεωρία πάμε καλά, στις πράξεις χωλαίνουμε. Κι όταν αναφερόμαστε σε αριθμό κρουσμάτων, όπως αναφέρει και Γερμανός ειδικός Πνευμονολόγος, Το 80% των κρουσμάτων είναι ασυμπτωματικοί, χωρίς φυσικά αυτό να σημαίνει πως δεν θα νοσήσουν στο μέλλον, άλλωστε είναι άγνωστες οι επιπτώσεις στον οργανισμό από τον ιό, είτε βραχυπρόθεσμα, είτε μακροπρόθεσμα, καταγράφονται ως υλικό για κλινικές μελέτες.

Ο Αδαμάντιος Χλωρός, Διευθυντής του Πνευμονολογικού Τμήματος στο «Παπανικολάου», μιλώντας για τα 20 θύματα από το γηροκομείο «Αγία Κυριακή» στο ‘’Εθνος’’ είπε μεταξύ των άλλων : Πιθανολογώ ότι κάποιοι από αυτούς δεν θα είχαν καταλήξει άσχημα, αν δεν είχαν εισαχθεί υποχρεωτικά στα νοσοκομεία. Η ανάγκη νοσηλείας τους έπρεπε να κριθεί με ιατρικούς όρους και όχι με επιδημιολογικούς. Και αυτό έπρεπε να είχε γίνει από μία ομάδα γιατρών, οι οποίοι θα πήγαιναν στο γηροκομείο και θα εξέταζαν επιτόπου τους ηλικιωμένους. Αν, δηλαδή, φιλοξενούνταν σε μια ενδιάμεση μονάδα φροντίδας όσοι ηλικιωμένοι βρέθηκαν μεν θετικοί αλλά ήταν ασυμπτωματικοί και εισάγονταν στα νοσοκομεία μόνον αυτοί που είχαν ένδειξη νοσηλείας, εκτιμώ ότι θα ήταν διαφορετική η εξέλιξη. Νοσηλεύτηκαν όλοι αδιακρίτως σε νοσοκομειακές κλινικές χωρίς να ληφθεί με αμιγώς επιστημονικά κριτήρια η απόφαση εισαγωγής σε αυτές». Βλέπουμε πως υπάρχουν διάφορες απόψεις και εκτιμήσεις ειδικών γύρω από το θέμα. Αν και χωρίς να είμαι γιατρός και μόνο με τη λογική δεν μπορώ να καταλάβω γιατί ένας ‘’ασυμπτωματικός’’ πρέπει να μπει στο νοσοκομείο … και κρεβάτι καταλαμβάνει και κινδυνεύει κι από τις περιφερόμενες ενδονοσοκομειακές ιώσεις! Άλλοι πάλι επιστήμονες  προειδοποιούν πως η βιασύνη για εμβόλιο κορωνοϊού μπορεί να επιδεινώσει την πανδημία. Άντε βγάλε άκρη λοιπόν!

Και η ‘’μάχη’’ για τη μάσκα καλά κρατεί, να δούμε πώς θα λειτουργήσει το όλο θέμα στα σχολεία και πώς θα συμπεριφερθούν τα παιδιά και οι εκπαιδευτικοί στο θέμα ‘’μάσκα’’. Δεν είναι θέμα συνήθειας ή υπακοής, είναι και θέμα αντοχής του καθενός στη χρήση της.  Ας ευχηθούμε το καλύτερο και για τις αντοχές μας και για την πορεία του ιού.

Τα εργασιακά ‘’ήτανε στραβό το κλήμα το έφαγε και ο κορωναϊός’’ και δέσαμε.  Ανεργία, τηλεργασία, καραντίνα με πιθανές εργασιακές επιπτώσεις εις βάρος του εργαζομένου, αποδόμηση πλήρης των πάντων. Και να δούμε πού θα πάει όλο αυτό. Σε λίγο ξεκινούν και οι πλειστηριασμοί, το σχέδιο ‘’δεύτερης ευκαιρίας’’ που λένε, ξεκινάει από Γενάρη, που σημαίνει ότι όσοι είναι προγραμματισμένοι να γίνουν στους μήνες που μεσολαβούν ως τότε θα γίνουν. Όσο δε για την πολυσυζητημένη ‘’δεύτερη ευκαιρία’’ όσον αφορά την Α΄ κατοικία, δε σημαίνει ότι δεν το χάνεις το σπίτι, τελείς εν χρεωκοπία χάνεις ότι άλλο περιουσιακό στοιχείο έχεις μαζί μ’ αυτό, ή αυτό μόνο και  απλώς παραμένεις μέσα ως ενοικιαστής, καταβάλλοντας ένα νοίκι,  δεν υφίστασαι τις συνέπειες μιας έξωσης  δηλαδή και δεν ξεσπιτώνεσαι.

Τέλος θέλω να επισημάνω πως στην ενημέρωση έχουμε πολλούς που ξέρουν να κάνουν την τρίχα τριχιά ή να  χρυσώνουν το χάπι κι άλλοι πάλι να είναι ‘’ακριβοί στα πίτουρα και φθηνοί στο αλεύρι’’! Υπομονή,  εγρήγορση , καλή μας δύναμη και καλό φθινόπωρο αν και η ζέστη συνεχίζει ακάθεκτη!

+++

Νίκη  Παπουλάκου.

Πηγή: Εφημ. ''Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ''Ψυχανεμίσματα...10/09/20.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: