Powered By Blogger

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!
Ποίηση/Στίχος/Άρθρα/Βίντεο

Δευτέρα 3 Αυγούστου 2020

Εδώ που φτάσαμε...








Και μέσα και έξω πάμε μια χαρά χάλια... φωτιές, κορωναϊός, ο στόλος στο Αιγαίο, ο''Σουλεϊμάν'' ομοίως στο Αιγαίο, η Βουλή το χαβά της με σκάνδαλα που δεν καταλήγουν κάπου, ωστόσο κερδίζουν εντυπώσεις, η Αγια Σοφιά  τζαμί, ανεργία στο φουλ, όλα μια χαρά  δηλαδή! Ευτυχώς που η Κυβέρνηση τα βλέπει όλα θετικά και μιλάει για άθλους συνέχεια. Το τι έρχεται μακάρι να το ξέραμε … έχουμε πάντα ένα θέμα να αναλωνόμαστε, ώστε να μας ξεφεύγουν τα βασικά και ουσιαστικά που συμβαίνουν! Τώρα ξαφνικά προέκυψαν κασέτες και μηνύσεις για το Μάτι, μετά από δύο χρόνια, γιατί ειδικά αυτή τη στιγμή άραγε; … Αν θυμάστε, προ του εγκλεισμού μας για τον ιό, προηγήθηκε ο Έβρος, το μεταναστευτικό, το πρόβλημα στα νησιά  και οι διαμαρτυρίες πολιτών για τη μη μεταφορά μεταναστών/προσφύγων στα μέρη τους. Κλειστήκαμε μέσα και όλα ξεχάστηκαν και όλα έγιναν χωρίς καμιά αναφορά ή αντίδραση.  Πάντα βγαίνει κάτι που μας απασχολεί έντονα και ξεχνάμε κάτι άλλο. Τι είναι να ξεχάσουμε τώρα ή να μην το πάρουμε χαμπάρι θα φανεί στη συνέχεια. 

Πάντως και οι τόνοι και οι συμπεριφορές ορισμένων εντός και εκτός Βουλής αποκαρδιωτικές. Το επίπεδο έχει κατέβει πολύ. Όσο για το ανοιχτό θέμα μας με την Τουρκία, όλο στους συμμάχους και την ΕΕ αναφερόμαστε, περιμένοντας να τον κάνουν ντα-ντα για χάρη μας! Σταμάτησε έγραψε η Bild θερμό επεισόδιο μεταξύ Ελλάδας/Τουρκίας , η Μέρκελ. Αμφισβητούμενα ύδατα'' για τις ΗΠΑ η περιοχή του Καστελόριζου ... δεν το βλέπουμε πως μας οδηγούν για συζήτηση στρογγυλής τραπέζης που σημαίνει φυσικά παραχωρήσεις από την πλευρά μας και ‘’σίγουρες απώλειες’’; Από τη στιγμή που δέχεται κάποιος τις παράλογες απαιτήσεις του άλλου και κάθεται να τις συζητήσει, κατά πρώτον έχει δεχθεί ότι έχουν κάποια βάση κι ότι είναι υπαρκτά θέματα.  Τόσες εναέριες προκλήσεις, τόσα λόγια επιθετικά, τόσες απαιτήσεις, προσβολή και πρόκληση η μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, θράσος στις κινήσεις και τα λεγόμενα του κι εμείς θεατές, περιμένουμε τις κυρώσεις! Ας ευχηθούμε να μην το πληρώσουμε ακριβά, όλο αυτό με απώλειες εδαφών ή ότι άλλο.

Ο κορωναϊός δε λέει να μας αφήσει, όλο και νέα κρούσματα παγκοσμίως και εδώ, σχεδόν τα μισά εισαγόμενα, φυσικό επόμενο αφού ανοίξαμε τις πύλες στον Τουρισμό! Το θέμα είναι πώς θα εξελιχθεί το φθινόπωρο και ο χειμώνας μας. Υποχρεωτική η μάσκα, χωρίς να σου εξασφαλίζει 100% προστασία φυσικά, ένα 20-30% ίσως, ειδικά με τον τρόπο που την χρησιμοποιούν οι περισσότεροι, μάλλον φορέας μικροβίων καταλήγει, παρά προστάτης. Κάποιος είπε πως όπως φοράμε το εσώρουχο έτσι πρέπει να φοράμε και τη μάσκα ...  δεν είχε μπούργκα η Δύση, απέκτησε! Χαράς ευαγγέλια οι μάσκες για κλέφτες και ληστές, θα μπορούν να κινούνται με μεγαλύτερη άνεση! 

Είναι κατάντια πλέον, εδώ που φτάσαμε όχι μόνο ως Χώρα αλλά και ο Πλανήτης ολόκληρος. Και αντί τα δεινά να μας συμμορφώσουν και να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι βλέποντας την ματαιότητα της ζωής και το πόσο εύκολα από τη μια στιγμή στην άλλη τα χάνεις όλα, ακόμα και τη ζωή σου, παραμένουμε κι επιμένουμε στα ίδια, εγωϊσμοί, μικρότητες, ίντριγκες, συκοφαντίες, ύβρεις και όλα τα συναφή μικροπρεπή συναισθήματα και πράξεις!

Σε ειδικό δικαστήριο παραπέμπεται ο Παπαγγελόπουλος με 177 «ναι», έτσι ακριβώς όπως ‘’παραπέμφθηκαν’’ και τιμωρήθηκαν και όλοι όσοι ευθύνονται για την χρεοκοπία της Χώρας! Αν έχετε ονόματα να μου τα πείτε γιατί δεν τα συγκράτησα. Πάντως οι πολίτες τιμωρήθηκαν με αναγκαστική πτώχευση άμεσα κι ακόμα στο στόχαστρο παραμένουν.  Όσο για τα αναδρομικά των συνταξιούχων που έχουν γίνει σήριαλ στο επικοινωνιακό κομμάτι της Κυβέρνησης, αν δοθούν σε 72 δόσεις όπως λένε, καλή ψυχή!

Και με όλα αυτά, πώς  στην παρούσα φάση με το πρόβλημα Ερντογάν,  να υπάρξει ομοψυχία στη Βουλή για τα σοβαρά που συμβαίνουν, όταν τα κόμματα είναι σε μια διαρκή διαμάχη και έχθρα στο έπακρον; Κι εμείς τι κάνουμε εμείς; Μας αρέσουν τα παραμύθια και αποθεώνουμε τους παραμυθάδες. Μυαλό δε βάζουμε δυστυχώς, οπότε το δούλεμα και η ταλαιπωρία μας θα συνεχιστεί. Καλό κουράγιο και ας επωφεληθούμε το καλοκαίρι για να φορτίσουμε μπαταρίες για το χειμώνα που προβλέπεται ως ο δυσκολότερος της τελευταίας 10ετίας!

+++
Νίκη Παπουλάκου.

Πηγή : Εφημ. ''Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ'' Ψυχανεμίσματα... 30/07/20

Δεν υπάρχουν σχόλια: