Powered By Blogger

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!
Ποίηση/Στίχος/Άρθρα/Βίντεο

Πέμπτη 23 Ιουλίου 2020

Ας προσέχαμε...






Και  έγινε το θέλημα του Ερντογάν … μετά από 85 χρόνια η Αγία Σοφία πυρετωδώς μετατρέπεται  από Μουσείο σε τζαμί! Κι έπρεπε να φτάσουμε στο Δια Ταύτα για να εγείρουμε αντιρρήσεις ή να ‘’ξεσηκώσουμε’’ την παγκόσμια κοινή γνώμη για το θέμα; Τι νομίζαμε δηλαδή, ότι ο Σουλτάνος μπλοφάριζε ή αστειευόταν με το ότι ήθελε την Αγία Σοφία τζαμί; Όσοι το είδαν χαλαρά και δεν πίστευαν την πραγμάτωση του, ας παραδεχθούν  την ελλιπή αντίληψη των πραγμάτων που έχουν! Είναι αργά για δάκρυα, κινήσεις έπρεπε να έχουν γίνει από χθες, τώρα υπάρχει τετελεσμένο! Κάπως έτσι συνέβη και με την Κύπρο και ακόμα τη διευθέτηση ψάχνουμε!


Απέδειξε για μία ακόμα φορά ο γείτονας, ότι δεν υπολογίζει κανέναν και τίποτα, αυτό που θέλει κάνει, αδιαφορώντας για Διεθνή Δίκαια ή ότι άλλο και με όλους μιλάει, κάθε άλλο παρά απομονωμένος είναι,  και όλους τους φοβερίζει! Κατά ποια λογική αυτή η Χώρα λοιπόν, άλλης κουλτούρας, θρησκείας, άλλου πολιτισμού, μπορεί να ενταχθεί στη Δύση; Όταν τώρα που είναι απ’ έξω και υποτίθεται ότι θέλει να μπει μέσα, δεν υπολογίζει κανέναν, προκαλεί, προσβάλει, παραβιάζει και απειλεί, φαντάσου στη συνέχεια αν μπει … θα τους χορεύει όλους στο ταψί!


Αλλά βλέπεις το χρήμα εξαγοράζει συνειδήσεις, είναι πολλά και μεγάλα τα συμφέροντα που δεν αφήνουν και πολλά περιθώρια για αντιδράσεις, ποινές, ή επιβολή απόψεων. Οι λεκτικές επιπλήξεις των Εταίρων και όποιων άλλων ανά την Υφήλιο, οι καταδικαστικές αναφορές στο θέμα, απλώς περνάνε στα πρακτικά της υπόθεσης, αποτέλεσμα αλλαγής της απόφασης ,  δε νομίζω ότι μπορεί να φέρουν. Όσο δε για την αντίδραση τη δική μας, επικοινωνιακή μου μοιάζει και μου θυμίζει την τότε πομπώδη αντίδραση  ενάντια στη Συμφωνία των Πρεσπών. Τα γυρνάμε όλα σε Παγκόσμιο ή Ευρωπαϊκό επίπεδο, ώστε να έχουμε άλλοθι πως μείναμε αβοήθητοι ή δεν πέτυχε η προσπάθεια να το σταματήσουμε,  και φυσικά  να μη φανεί ανικανότητα δική μας, την ελαχιστοποιούμε, μέσω της ομαδικής  ευθύνης … αφού είναι και άλλοι που προσπάθησαν και αποτύχαμε όλοι μαζί. 


Από την άλλη πάλι λέμε διάφορα, αλλά και εμείς οι πολίτες μόνο λόγια, σε πρώτη ευκαιρία περνάμε απέναντι ακόμα και για προμήθειες του σπιτιού, ή πάμε στα Σκόπια για καζίνο. Δεν ξέρουμε να τιμωρούμε, ούτε να δείχνουμε τη δυσαρέσκεια μας εμπράκτως, μόνο διαδικτυακά καταναλώνουμε όλη την αντιδραστική μας ενέργεια! Και αυτό το κάνουμε με όλα όσα μας έχουν συμβεί, ειδικά τα τελευταία χρόνια!


Το τι δούλεμα έχουν φάει οι συνταξιούχοι όλα αυτά τα χρόνια δε λέγεται ... ξυπνήστε ορέ ... δεν σας τα πήραν προσωρινά και δεν έχουν σκοπό να τα επιστρέψουν, βρίσκουν τρόπους να αποκλείσουν την επιστροφή τους ή την επαναφορά τους ... αναδρομικά σας τα πήραν, αναδρομικά δεν τα δικαιούσθε απεφάνθη το ΣτΕ,  μόνο όσοι κινήθηκαν νομικά μέχρι Ιούνιο του 2015, οι υπόλοιποι που διεκδίκησαν νομικά από εκεί και μετά ατύχησαν! ... Απέτρεπαν άλλωστε τους πολλούς από κάθε νομική διεκδίκηση ως περιττή και τώρα φυσικά είναι αντιμέτωποι με αυτό και πιθανόν θα δώσουν αυτούς τους 11 μήνες αναδρομικά, μόνο και μόνο για να προλάβουν/γλιτώσουν τις τυχόν τελεσίδικες αποφάσεις δικαστηρίων για πολύ μεγαλύτερα ποσά. Πολλές από αυτές πάγωσαν εν αναμονή της απόφασης του Στε που επηρεάζει την έκβαση τους. Όλα καλά κι όλα ωραία λοιπόν, ούτε γάτα ούτε ζημιά! Και ο νόμος Κατρούγκαλου απόλυτα συνταγματικός, ο οποίος νόμος επικύρωσε τις προηγούμενες περικοπές στις συντάξεις, ορίζοντας τα νέα ποσά αντί αυτών που έγραφαν οι αποφάσεις των Ταμείων. Κι έτσι μπαίνει τέλος στις μελλοντικές διεκδικήσεις, διευθετούνται  με τον πιο ανώδυνο τρόπο για το Κράτος οι μέχρι τώρα προσφυγές συνταξιούχων … ήτοι  η σύνταξη που έπαιρνες κάποτε όνειρο εαρινής νυκτός, τέλος το αστείο, αρκετά έπαιξαν μαζί σου, σε λίγο τίτλοι τέλους στο θέμα. Ας πρόσεχες… ας προσέχαμε!


Τέλος να ευχηθώ καλό καλοκαίρι και ένα Σεπτέμβρη χωρίς επιδημική τάση. Βέβαια όσα εισαγόμενα κρούσματα κι αν έρθουν, πάντα θα φταίει το πανηγύρι, το πάρτι, ο εκκλησιασμός, ο συνωστισμός σε μπαρ ή ότι άλλο κλπ., ποτέ όμως δε μάθαμε πόσα κρούσματα είχαμε μετά από τις προαναφερόμενες συναθροίσεις, όπως δε μάθαμε πόσοι εκ των ασθενών, είχαν λάβει Θεία Κοινωνία λίγες μέρες πριν νοσήσουν. Εύχομαι να μην αποκλείσουν τον εορτασμό του 15Αύγουστου, αεροβατώντας και πάλι περί συνωστισμού.

+++
Νίκη Παπουλάκου.

Πηγή : Εφημ. ''Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ'' Ψυχανεμίσματα ... 23/07/20/

Δεν υπάρχουν σχόλια: