Powered By Blogger

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!
Ποίηση/Στίχος/Άρθρα/Βίντεο

Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2020

Άλλοι τρώνε πίτα κι άλλοι πληρώνουν το λογαριασμό!












Πέρασε και η Διάσκεψη,  χωρίς τη συμμετοχή μας και χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα ειρήνευσης στη Λιβύη. Η Τουρκία συνεχίζει ακάθεκτη τις διεκδικήσεις της στο Αιγαίο και στις  θαλάσσιες έρευνες, προκαλεί με κινήσεις και λόγια! Ο Σουλτάνος μπλόκαρε και τη συμμετοχή της Κύπρου στη Διάσκεψη για τον Αφοπλισμό , εξέφρασαν τη δυσαρέσκεια τους ΗΠΑ και ΕΕ, σιγά μην ιδρώσει το αφτί του ….τελικά ο Σουλτάνος βάζει βέτο σε όλα απ' ότι φαίνεται!

Έχουμε  για πρώτη φορά στα χρονικά της Ελλάδος γυναίκα Πρόεδρο στο αξίωμα του ΠτΔ! Καλή θητεία λοιπόν στη Νέα Πρόεδρο και εύχομαι να μην ‘’σκεπάσει’’ η εκλογή της οτιδήποτε αντισυνταγματικό έχει ταλαιπωρήσει αυτό το λαό τα τελευταία χρόνια! Έχει παρέλθει εξάμηνο από την εκλογή της Νέας Κυβέρνησης, η ανεργία υφίσταται, η ανάπτυξη ακόμα να φανεί, οι επενδύσεις με δάνεια Τραπέζης (Ελληνικό), επιχειρήσεις σκούπα από τη μια, εκκενώσεις κτιρίων και εμπρησμοί αυτοκινήτων σε όλη την Αττική και ανατινάξεις ATM από την άλλη, αύξηση στα διόδια, αύξηση στα αγαθά, αύξηση στα ενοίκια, μόνο μισθοί και συντάξεις στον πάτο! Καινούργιο κι αυτό με τους εμπρησμούς, λέγαμε για τα Εξάρχεια και τώρα το πρόβλημα απλώνει σε όλη την Αττική και την επαρχία.  Το προσφυγικό πρόβλημα  κι αυτό  οξύνεται … μέσα στην κανονικότητα όλα!  Οι κάτοικοι των νησιών μας έχουν ξεσηκωθεί, διαμαρτύρονται και ζητούν τη ζωή τους πίσω. Πολύ φοβάμαι , αν και το απεύχομαι, πως αν συνεχιστεί αυτή η ασφυξία που νιώθουν οι κάτοικοι των νησιών, θα αρχίσουν να τα εγκαταλείπουν οι νεώτεροι  προς πάσα κατεύθυνση, και φυσικά αν συμβεί κάτι τέτοιο αποδυναμώνει έτι περισσότερο τα κυριαρχικά μας δικαιώματα.

Μετά πάλι την πλήρη άρση των capital controls, υπήρξε μαζική έξοδος κεφαλαίων για επενδύσεις χαρτοφυλακίου στο εξωτερικό. Μαζική εκροή κεφαλαίων (23 δις.) μετά τον Αύγουστο! Τα περισσότερα πήγαν σε ξένα ομόλογα!... ποιοι ωφελήθηκαν λοιπόν από την άρση των capital controls; ... μα φυσικά οι έχοντες! Ωστόσο κάτι οι εκροές κεφαλαίων, κάτι τα κόκκινα δάνεια, οι Τράπεζες προχωρούν σε χρεώσεις στους πελάτες τους, μέχρι και πακέτα τύπου κινητής τηλεφωνίας προγραμματίζουν! Στο γκισέ πλέον καμία συναλλαγή κάτω των 400 Ε.  Σε υποχρεώνει να την υπηρετείς με καμουφλάζ τη δήθεν ευκολία σου με τις ηλεκτρονικές κινήσεις και την πληρώνεις κι από πάνω με προμήθειες σε όλα! 

Εν κατακλείδι, ο πολίτης και μάλιστα ο μέσος πολίτης, η μεσαία αστική τάξη πλήρωσε, πληρώνει και θα πληρώνει το μάρμαρο όσο μπορεί ακόμα! Λεφτά δεν έχουμε για να ενισχύσουμε συντάξεις, διαθέτουμε όμως για ταξίδια, πίτες, ανακαινίσεις γραφείων, συνδράμουμε σε Σχολές Εξωτερικού, ενώ παράλληλα δεχόμαστε τη φροντίδα των Εφοπλιστών στο να φτιάξουν τις τουαλέτες στα Νοσοκομεία και να εφοδιασθούν με σεντόνια, κι όπως ανέφερε στις ευχαριστίες του μέσω twitter ο ΠΘ, ήταν πολλών δεκαετιών τα σεντόνια … ντροπή θα έλεγα για όλες τις Κυβερνήσεις αυτών των δεκαετιών, τόσο χρήμα σπαταλήθηκε στην υγεία ούτε σεντόνια να μην έχουν τα νοσοκομεία; … ντροπή και που το λέμε!

Επιστρέφουν οι θεσμοί στην Αθήνα για την 5η μεταμνημονιακή  ενισχυμένη αξιολόγηση και μέχρι τον Ιούλιο θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί δύο αξιολογήσεις ήτοι η 5η και η 6η. Φυσικά περνάει και αυτό απαλά όπως και όλα τα θέματα, πλην αυτών που θέλουν να μας κρατούν την προσοχή στραμμένη! Πάντως πολλές δεσμεύσεις μας  και νομοθετήματα της 10ετίας έχουν σχέση με την ΕΕ και ήρθαν για να μείνουν, καμιά σχέση με Μνημόνια. Τα Μνημόνια ήταν δανειακές συμβάσεις που απλά πέρασαν μέσα και όλα αυτά που έπρεπε να εφαρμόσουμε για την παραμονή μας ως μέλος ΕΕ.  Απλώς κανείς δεν μας εξήγησε ποτέ, άλλωστε βόλευε αυτό το αλαλούμ και τα στρατόπεδα Μνημονιακοί - Αντιμνημονιακοί μια χαρά αποπροσανατολιστικά δούλεψαν!

Τέλος αξίζει να δούμε πως σχεδόν ο μισός πληθυσμός του πλανήτη ζει με λιγότερα από πέντε δολάρια την ημέρα. 2.153 άτομα έχουν στα χέρια τους το 60% του παγκόσμιου πλούτου!! Οπότε καταλαβαίνουμε πόσο σημασία δίνουν στους λαούς, γιατί αν έδιναν θα είχαν διαθέσει μέρος του πλούτου αυτού! Όπως κι εδώ μια μεγάλη παρέα έχει την πίτα και μοιράζουν τα κομμάτια μεταξύ τους όλο το χρόνο, χρόνια τώρα, όσοι είναι εκτός παρέας πληρώνουν την πίτα.  Και η ζωή συνεχίζεται….

+++ 
Νίκη Παπουλάκου.

Πηγή : Εφημ. ''Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ '' ΨΥΧΑΝΕΜΙΣΜΑΤΑ...   30/01/20. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: