ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!
Ποίηση/Στίχος/Άρθρα/Βίντεο

Παρασκευή, 28 Σεπτεμβρίου 2018

Κακός σύμβουλος ο θυμός...
Εκείνο που παρατηρώ βεβαίως-βεβαίως, είναι πως η κρίση αντί να μας μαλακώσει και να μας κάνει πιο συνετούς ,διαλλακτικούς,  ανθρώπινους,  μας έχει οδηγήσει σε ακραίες συμπεριφορές,  σκέψεις , κρίσεις,  όσο για το ''ρατσισμό'' δε,  που παίζει στα χείλη πολλών και τον καταδικάζουμε, ας αναλογιστεί ο καθένας μας πόσο ρατσιστής γενικά μπορεί να είναι στην καθημερινότητα του αλλά δεν το βλέπει ή δεν θέλει να το δει! Όχι να λέμε μόνο, να ψάχνουμε πρώτα μήπως και κάτι από αυτό που βρίζουμε το έχουμε, μήπως και το  διορθώσουμε!


Γενικώς,  βγαίνει ένας θυμός και μια κακία από άνθρωπο σε άνθρωπο! Εξακολουθούμε να στρεφόμαστε οι μεν εναντίον των δε, η μια Κοινωνική ομάδα απέναντι σε κάποια άλλη! Φτάσαμε σε σημείο να παραδίδονται δωρεάν μαθήματα αυτοάμυνας σε εφοριακούς της ΑΑΔΕ!... Θα δούμε άγριες καταστάσεις αν δεν μπει κάποιο φρένο! Μόνο αν σταθούμε δίπλα η μια ομάδα στην άλλη,  μπορεί κάτι να πετύχουμε! Διαφορετικά ενισχύουμε το ‘’διαίρει και βασίλευε’’ που τους βολεύει αφάνταστα, το δε θυμό μας τον ξεσπάμε στα εκτελεστικά όργανα των εντολών τους!  


 Επί 8 συνεχόμενα έτη μισθοί και συντάξεις μειώθηκαν στο ήμισυ, χάθηκαν 13ος και 14ος , συν ανεργία, συν φόροι , ας μου πει κάποιος ποια παρεχόμενη υπηρεσία, ή καταναλωτικό αγαθό μειώθηκε έστω λίγο, αν όχι ανάλογα με τις μειώσεις μισθών και συντάξεων;  Και βάσει ποιας λογικής, οι Κύριοι της Βουλής περίμεναν να μην χτυπήσουν κόκκινο τα χρέη γενικώς;  Μ’ αρέσει που κόπτονται όλοι για τους πλειστηριασμούς κατηγορώντας ο ένας τον άλλον! Δεν είναι θέμα της όποιας Κυβέρνησης αυτό, για να ξέρουμε τι λέμε και να μην μας παραμυθιάζουν!  Είναι μοιραίο αποτέλεσμα των περικοπών που ψήφισαν όλοι και επέβαλαν αυτά τα χρόνια!  Μην βγάζετε κάποιοι την ουρά απ’ έξω! Και οι πριν και οι  νυν έχετε ευθύνες!  Όταν χρωστάς ο πιστωτής θα ζητήσει τα λεφτά του,  παίρνει ότι έχεις και δεν έχεις!  Το θέμα ήταν να μην οδηγήσετε τον κόσμο σε αδυναμία πληρωμών!...  Τώρα είναι αργά για δάκρυα και καθαρή υποκρισία το όψιμο ενδιαφέρον για τα σπίτια του κόσμου! Όλοι συντελέσατε στην εξαθλίωση της ζωής του πολίτη, κι ακόμα επιμένετε σε περαιτέρω εξαθλίωση! Θέλετε μεγαλύτερο ποσοστό φτώχειας; Οι συνταξιούχοι στο στόχαστρο επί καθημερινής βάσεως!

 Ωραία λοιπόν βάλτε πλαφόν ζωής, πόσο τους επιτρέπετε να ζουν μετά τη σύνταξη να τελειώνουμε! Δεν έχει διαφορά από αυτό που κάνετε… ψυχικό και οικονομικό πόλεμο υφίστανται καθημερινά! Τους τσακίζετε την αξιοπρέπεια με το να τους οδηγείτε στο να απλώνουν το χέρι για βοήθεια! Αναρωτιέμαι γονείς δεν έχετε; Αλλά τι ρωτάω … πιθανόν οι δικοί σας είναι ‘’χορτάτοι’’!


 Έρχονται και τα νέα χαρτονομίσματα των 100 και 200 ευρώ!... Ποιος μας πιάνει τώρα!  Μόνο που κάποιοι ίσως δεν τα έπιασαν στα  χέρια τους σχεδόν ποτέ!...


Γεγονός πάντως  είναι, πως διαθέτουμε επιλεκτικά αντανακλαστικά, ευθιξία, ακοή, όραση, κρίση, μνήμη και θυμό, από τον πιο απλό πολίτη ως το πιο ''σύνθετο''!  Ξεχνάμε εύκολα και κάνουμε τα ίδια λάθη! Ακούω πολλούς να λένε ‘’δεν θα πάω να ψηφίσω’’! Απόρροια αγανάκτησης και απελπισίας αυτό, όμως έτσι αφήνουμε να μας κυβερνάει και να αποφασίζει για μας  το εκάστοτε 20%! Δυστυχώς παρά την οκταετή κρίση, αρκετοί παραμένουν ανενεργοί! Ενεργοποιήσαμε μόνο επιθετικότητα και ύβρεις από την ‘’ασφάλεια’’ του καναπέ μας! Το διαδίκτυο δίνει  εικόνα του εκτροχιασμού μας!


Το αίμα στην άσφαλτο καθημερινό κι αυτό δυστυχώς! Οδηγούν αφηρημένα, θυμωμένα, ή μιλώντας στο κινητό, τα δε μηχανάκια χώνονται ανάμεσα στα αυτοκίνητα επικίνδυνα τις περισσότερες φορές (ενδεικτικά αναφέρω, μέσα σε 24 ώρες 5 νεκροί από τροχαία με μηχανές). Καλύτερα να φθάσεις στον προορισμό σου με κάποια καθυστέρηση, παρά να μην φθάσεις ποτέ! Το να κάνεις ‘’φιγούρα’’ στην άσφαλτο, παίζεις με τη ζωή σου και τη ζωή των άλλων! Οδική συμπεριφορά οδηγών και πεζών απούσα σε αρκετό ποσοστό! Και δεν παίζει ρόλο η ηλικία, φαινόμενο όλων των ηλικιών αυτό!


Θέλω ακόμα να πω, πως ο άνθρωπος πρέπει να έχει τη δυνατότητα εργαζόμενος να βελτιώνει τη ζωή του, να ζει αξιοπρεπώς και όταν βγαίνει στη σύνταξη να μπορεί να διατηρεί έναν ανάλογο με τον πρότερο βίο επίπεδο ζωής! Η ‘’επαιτεία’’ σε όποια ηλικία κι αν σε βρει είναι κατάρα και δυστυχώς οδηγείτε πολλές ηλικίες σε αυτήν, είτε λόγω ανεργίας, ή υποτυπωδών αμοιβών ή μειωμένων συντάξεων!


Και ερώτηση προς όλους που εξακολουθούμε παρά τα όσα έχουν συμβεί, να χειροκροτούμε προς τη μια ή την άλλη κατεύθυνση! Κάποιος που δεν είναι σε θέση να διαχειριστεί τα του Οίκου του και χρωστάει τα μαλλιά της κεφαλής του, κάποιος που σου μείωσε κατά πολύ το εισόδημα, ή σε έριξε στην ανεργία, κάποιος που ενέκρινε εξευτελιστικές αμοιβές, αυτός ο κάποιος λοιπόν θα  σε σώσει; Αν ήταν να σε σώσει θα το είχε κάνει πριν σε οδηγήσει στο γκρεμό!


Δική μας η επιλογή, δική μας η απόφαση, δική μας η ευθύνη!


Νίκη Άννα Παπουλάκου.

Πηγή : Εφημ. ''Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ '' Ψυχανεμίσματα... 27/09/18.

Δεν υπάρχουν σχόλια: