Powered By Blogger

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!
Ποίηση/Στίχος/Άρθρα/Βίντεο

Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2018

Εδώ ο κόσμος καίγεται....







Οι καταστροφές πολλές από φυσικά φαινόμενα, φωτιές, σεισμούς σε ολόκληρο τον Πλανήτη και με πολλά θύματα! Μας βαρέθηκε και η γη φαίνεται, μαζί και το σύμπαν! Βαδίζουμε αισίως στον Σεπτέμβρη, μετά από έναν ταραχώδη Αύγουστο που όμως δεν χάλασε τις διακοπές εκείνων που μπορούσαν να κάνουν διακοπές και που έκλεισε χωρίς Μνημόνιο! Διακοπές φυσικά σημαίνει διακόπτω από κάθε συνήθη δραστηριότητα, αναπαύομαι και διασκεδάζω. Όταν πηγαίνεις από το ένα σπίτι στο άλλο, δεν λέγονται διακοπές, είναι απλώς αλλαγή περιβάλλοντος και παραστάσεων χωρίς ιδιαίτερη ξεκούραση! ¨Όμως δεν παύει να είναι σε πλεονεκτική θέση και αυτός ο τύπος διακοπών από τον άλλον που δεν δύναται ούτε αυτό να έχει! Μπήκαμε στο μήνα της προσαρμογής λοιπόν,   για να περάσουμε σε λίγο στο φθινόπωρο, αρχίζει η νέα σχολική χρονιά, εδώ και ο ΕΝΦΙΑ,  οι πλειστηριασμοί, η Έκθεση της Θεσσαλονίκης, οι εξαγγελίες και υποσχέσεις των πολιτικών και όλα τα καλά!


Όσον αφορά τους πλειστηριασμούς που πολύς λόγος γίνεται,  αν πράγματι ήθελαν να προστατεύσουν τον πολίτη από πλειστηριασμούς και ελλειμματικά Ασφαλιστικά Ταμεία, από την αρχή της κρίσης, θα έβαζαν ένα πλαφόν ασφαλείας στις μειώσεις μισθών  και συντάξεων, ώστε να αποφύγουμε καταστάσεις άγριες και σκληρές στη συνέχεια, όπως τώρα με τους επικείμενους πλειστηριασμούς! Τα κροκοδείλια ''δάκρυα'' και το όψιμο ''ενδιαφέρον'', απ' όπου κι αν προέρχονται είναι για το θεαθήναι! Μας οδήγησαν σε αδυναμία πληρωμής δανείων και άλλων υποχρεώσεων και τώρα στον παραλογισμό να ζητάμε να μην χάσουμε το σπίτι κι ας μην ‘’πληρώνουμε’’! Συζητήσεις επί συζητήσεων, κόντρες, διαξιφισμοί, τάχα από πόνο μη χάσει ο άλλος το σπίτι του! Αυτό γιατί δεν το σκέφθηκαν πριν υπογράψουν περικοπές σε μισθούς και συντάξεις;  Μόνιμη δε αναφορά ο νόμος Κατσέλη… που όμως ευνοούσε περιπτώσεις ανθρώπων χωρίς κανένα άλλο περιουσιακό στοιχείο και με εισοδηματικά κριτήρια! Και το σπουδαιότερο : Προστάτευε από τις Τράπεζες, όχι από τα χρέη προς Δημόσιο! Κάτι που επιμελώς αποφεύγουν να θυμηθούν όλοι! Φυσικά το πρόβλημα δεν φάνηκε τα πρώτα χρόνια καθότι υπήρχε κάποιο λίπος και ανταποκρίθηκαν οι πολίτες στην επιβολή φόρων κλπ. Που όμως με την πάροδο του χρόνου στέγνωσαν και φθάνουμε στο Δια Ταύτα να κινδυνεύουν και από πλειστηριασμούς του Δημοσίου!  Με ποια προοπτική π.χ. ένας συνταξιούχος να ζητήσει ρύθμιση και να σώσει το ακίνητο; Είτε πρόκειται για χρέος προς Δημόσιο ή Τράπεζα; Μήπως πρόκειται να αλλάξουν προς το καλύτερο τα οικονομικά του ώστε να μπορεί να ανταποκρίνεται στις δόσεις; Φυσικά και όχι! Τότε για τι λύση συζητούν όλοι αυτοί; Επικοινωνιακό τρικ απλώς για να μην πω υποκρισία στο έπακρον!


Το ίδιο παραπλανητική και η υπόσχεση πως θα ανοίξουν δουλειές για παιδιά και εγγόνια και θα ανακουφιστεί ο συνταξιούχος … αυτός που δεν έχει παιδιά και εγγόνια με ποιο τρόπο θα βρει ανακούφιση; Αλλά είπαμε σ’ αυτό τον τόπο όλα σχεδιάζονται και γίνονται μισά! Κάτι φτιάχνουν, κάτι καταστρέφουν! Κάποιους ευνοούν, κάποιους θάβουν!


Βγήκαμε λέει από τα μνημόνια … φυσικά και βγήκαμε αφού έληξε η σύμβαση και δεν λάβαμε καινούργιο δάνειο! Η επιτήρηση θα υπάρχει, οι δεσμεύσεις ομοίως, τα νομοσχέδια που ψηφίστηκαν ομοίως θα μας ταλανίζουν για 10ετίες. Η κρίση και τα Μνημόνια ήταν για να μας βάλουν στο ζυγό της φτώχειας βιαίως και να εφαρμοσθούν όλα όσα είχαμε αποφύγει παρά την ένταξή μας στην ΕΕ. Παράλληλα να πέσουν οι υπογραφές για διάφορα θέματα εξωτερικής πολιτικής  και πλούτου της Χώρας. Άλλωστε μην ξεχνάμε πως μέχρι και το 2010 διέψευδαν οποιαδήποτε πληροφορία περί πλούτου της Χώρας, κάτι που έγινε αποδεκτό αφού κάθισαν τα Μνημόνια στο σβέρκο μας! Αυτή είναι μια ψύχραιμη ματιά της πραγματικότητας μας!


Αξίζει να σημειωθεί ότι συνολικά επί μνημονίων έχουν ψηφιστεί μέχρι σήμερα  714  νόμοι, 60.000  διατάξεις και έχουν εκδοθεί 300.000 υπουργικές αποφάσεις! ... Αν είναι ποτέ δυνατόν να μην έχουν γίνει και λάθη στην εφαρμογή τους ! Και πουθενά δεν αναφέρεται λήξη τους! Ψηφίστηκαν για να μείνουν είτε με Μνημόνια, είτε χωρίς Μνημόνια! Τώρα το τι μας λένε οι μεν και οι δε, είναι για να περνάει ο καιρός μέσα στην αποχαύνωση μας!


Εδώ ο κόσμος καίγεται και οι 300 σε μόνιμη προεκλογική φάση, πώς θα εντυπωσιάσουν την κοινή γνώμη, πώς θα ‘’θάψουν’’ οι μεν τους δε, πώς θα κερδίσουν ψήφους.  Κι εμείς ακόμα θεατές της πτώσης μας!

===== 

Nίκη Παπουλάκου.

Πηγή: Εφημ. ''Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ'' 13/09/2018.      

Δεν υπάρχουν σχόλια: