Powered By Blogger

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!
Ποίηση/Στίχος/Άρθρα/Βίντεο

Πέμπτη 23 Αυγούστου 2018

Φωτιές, πλημμύρες, σεισμοί, καταποντισμοί...








Το άστατο και ακραίο σκηνικό του καιρού συνεχίζεται σε όλη την Ευρώπη! «Καμίνι» η Ευρώπη θερμοκρασίες  ρεκόρ στην Ιβηρική.   Νεκροί από καύσωνα στην Ισπανία, νεκροί από κεραυνούς σε Σουηδία και Φιλανδία που επλήγησαν από κακοκαιρία! Η Ιταλία μετράει 24.000 νεκρούς από τους καύσωνες τα τελευταία 11 χρόνια! Η κλιματική αλλαγή δείχνει τα δόντια της στην Ευρώπη φανερά! Οι επιστήμονες προειδοποιούν για έντονα φαινόμενα στο μέλλον και συνιστούν προσαρμογή στις νέες καιρικές συνθήκες! Φυσικά θα πρέπει και οι Κρατικοί Μηχανισμοί να προσαρμόσουν αναλόγως με τις νέες συνθήκες τα μέτρα προστασίας και αντιμετώπισης ακραίων καιρικών φαινομένων! Βέβαια θα μου πείτε, αυτό για να γίνει θέλει δρόμο, αλλά πρέπει!


 Σεισμοί και σε διάφορα σημεία του Πλανήτη με καταστροφές και θύματα, φωτιές με αποτέλεσμα τεράστια οικολογική καταστροφή … νέα αποκαρδιωτικά για το μέλλον της Γης και των κατοίκων της! Μικρής έντασης σεισμοί και στη Χώρα μας καθημερινά σε διάφορα μέρη.


Χιλιάδες οι αιτήσεις πυρόπληκτων για το επίδομα. Κρανίου τόπος η περιοχή, θα περάσουν χρόνια για να επανέλθει σε κανονικούς ρυθμούς, να καθαρίσει το τοπίο και να ‘’ξεχαστούν’’ οι φοβερές στιγμές της καταστροφής και της απώλειας ψυχών! Τραγικές οι περιγραφές επιζώντων αλλά και πυροσβεστών ή αστυνομικών, που έζησαν την πύρινη λαίλαπα από κοντά και το μαρτύριο των ανθρώπων που χάθηκαν!...Ένας μικρός παράδεισος που έγινε κόλαση μέσα σε λίγη ώρα και τώρα κρανίου τόπος! Η Χώρα μετράει τις πληγές της και δεν είναι λίγες…


Τα πλαστικά εκλύουν αέρια που εντείνουν το φαινόμενο του θερμοκηπίου. Το αναδεικνύει αμερικανική έρευνα που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό PLOS ONE. Πρέπει να σταματήσει η παραγωγή πλαστικών, κυρίως των προϊόντων μίας χρήσης, επεσήμανε συντάκτρια της έρευνας! Πάνω από 50 χρόνια βασιλεύει το πλαστικό στη ζωή μας σε διάφορες μορφές και παρά τις δυσμενείς εκθέσεις ερευνών, εν ονόματι του χρήματος δεν αποσύρεται, απλώς περιορίζεται! Μέσα σε αυτά τα χρόνια σίγουρα έχει επιβαρύνει το περιβάλλον και την υγεία!


Η Χώρα μας στο χείλος της κατάρρευσης, πέραν της λιτότητας που έχει πτωχεύσει μεγάλο μέρος πολιτών, οι καταστροφές παντός είδους από πλημμύρες και φωτιές, την έχουν ξετινάξει! Οι νεκροί μας, ούτε απολογισμός μάχης να ήταν! Αν προσθέσουμε και τα τροχαία έχουμε κάθε μήνα απολογισμό μάχης! Μόνο τον Ιούλιο στην Αττική 13 νεκροί σε 433 τροχαία! Κάλλιο να αργήσεις 10 λεπτά παρά να μην φτάσεις ποτέ στον προορισμό σου! Είναι γεγονός ότι αρκετοί οδηγούν απρόσεκτα και επικίνδυνα με αποτέλεσμα κάποια στιγμή να συμβεί το κακό και να πάρουν κι άλλους αθώους στον τάφο!


Δεν μας έφθαναν και όλα τα άλλα να κι ο ιός του Νείλου στη Χώρα μας και σε πολλά μέρη της Ελλάδας! Δεν ξέρει κανείς από τι να φυλαχτεί! Είναι τόσοι οι κίνδυνοι που μας κατάντησαν να ζούμε με ένα μόνιμο φόβο. Είτε λέγεται καύσωνας, καταιγίδα, φωτιά, εφορία, γρίπη και άλλα! 


Ο Αύγουστος είχε πολλά και διάφορα, από παραιτήσεις Υπουργών και στελεχών, μέχρι πτώσεις αεροπλάνων, εκρήξεις, σεισμούς, θανάτους, φωτιές, πλημμύρες, καταστροφές και σε λίγο κλείνει ένα επεισοδιακό καλοκαίρι που μας κόστισε πολλά!


Κάποιοι Αθηναίοι εγκατέλειψαν την πόλη για μια ανάσα στην εξοχή, η Αθήνα έρημη πόλη ειδικά τον 15Αύγουστο, γέμισαν οι παραλίες κόσμο, δούλεψαν και τα παραλιακά μαγαζιά! Τώρα πια που κατάλαβε ο πολίτης πως δεν του μένει ευρώ στο πορτοφόλι ή αυτά τα λίγα δεν φθάνουν για να καλύψει φόρους και άλλες υποχρεώσεις, βγαίνει έξω έστω και για έναν καφέ.

Έτσι πολεμάει και την κατάθλιψη. Με τόση μαυρίλα από τα διάφορα που συμβαίνουν, πρέπει να βρίσκουμε δύναμη να αντιστεκόμαστε, τουλάχιστον να μείνουμε υγιείς. Γιατί χωρίς λεφτά,  δεν έχεις δικαίωμα ούτε να αρρωστήσεις!


Πάντως είναι άκρως αποκαρδιωτικό να διαπιστώνεις πόσο λίγοι έναντι των περιστάσεων είναι κάποιοι, και μάλιστα όταν αυτοί οι κάποιοι διαχειρίζονται ζωές λαών και Κρατών!

Όσοι λοιπόν έχουν τη δυνατότητα να βρίσκονται στην εξοχή ακόμα, ας απολαύσουν τη θάλασσα και τον καθαρό αέρα, γεμίζοντας μπαταρίες για το χειμώνα στην πόλη. Αύγουστε καλέ μου μήνα, να’ σουν δυο φορές το χρόνο… όμως κι αυτός φθάνει στο τέλος του, σε λίγο περνάμε στον Σεπτέμβρη, το μικρό καλοκαιράκι, όπως τον λέμε και ας ελπίσουμε να είναι καλύτερος από τους καλοκαιρινούς, χωρίς δυσάρεστα απρόοπτα.



Προσοχή στο δρόμο, όσοι γυρίζουν από διακοπές και καλό Σεπτέμβρη να έχουμε!


Νίκη Παπουλάκου.

Πηγή : Εφημ. ''Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ'' Ψυχανεμίσματα...30/08/2018

Δεν υπάρχουν σχόλια: