Powered By Blogger

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!
Ποίηση/Στίχος/Άρθρα/Βίντεο

Τρίτη 3 Απριλίου 2018

Μόνο η ώρα αλλάζει σίγουρα!...






Το μόνο που σίγουρα αλλάζει είναι η ώρα 2 φορές το χρόνο! Ακάθιστος Ύμνος, Εθνική επέτειος, μεγάλη γιορτή της Χριστιανοσύνης και βαίνουμε ολοταχώς για Πάσχα. Παρελάσεις σε όλη την Ελλάδα και στα νησιά, παρουσία πολιτικών ακόμα και σε ακριτικά νησιά, ουδείς κλάφτηκε όπως συνέβη σε προηγούμενα χρόνια πως δεν υπάρχουν χρήματα για παρελάσεις, μέχρι που έψαχναν για χορηγούς!

 Άλλοι πάλι πολέμιοι των παρελάσεων μας ζάλιζαν επί μέρες με τις απόψεις τους! Ευτυχώς φέτος ησυχάσαμε από τέτοιου είδους αντιπαραθέσεις! ''Ας είναι καλά'' ο Σουλτάνος με τις φοβέρες του που μας έκανε να δούμε πως οι παρελάσεις έχουν λόγο να γίνονται σε μία Χώρα ... τιμή στην ιστορία και τους πεσόντες σε μάχες, ανανέωση μνήμης, αίσθημα ασφάλειας και υπερηφάνιας, ανύψωση ηθικού, διατήρηση εθνικού φρονήματος, όλα αυτά και άλλα προσφέρουν οι παρελάσεις! Εκτός κι αν κάποιος θεωρεί πως δεν ανήκει σε κάποια πατρίδα και είναι Διεθνής, οπότε τίποτα από όλα αυτά που ανέφερα δεν τον αγγίζουν και πιθανόν γι' αυτό θεωρεί περιττές τις παρελάσεις! Όμως οφείλει να σεβαστεί το δικαίωμα των άλλων που θέλουν και έχουν πατρίδα να θυμούνται και να τιμούν γεγονότα και προγόνους!

Πανηγυρικά γιόρτασαν και φέτος την 25η Μαρτίου οι ομογενείς σε Αμερική και Αυστραλία με παρελάσεις και άλλα δρώμενα, ακόμα και στην Αλβανία, οι εκεί Έλληνες γιόρτασαν πανηγυρικά την ημέρα!

Ωστόσο ο Ερντογάν συνεχίζει να ξεστομίζει απειλές και σε δημόσιο λόγο να καλεί το λαό του σε πόλεμο για την μεγάλη Τουρκία που θα φτιαχτεί ακόμα κι αν χρειαστεί να χυθεί αίμα δικό τους και άλλων! Τους γαλουχεί και τους προετοιμάζει για επεκτατικές δράσεις! Δεν υπολογίζει κανέναν και τίποτα, τουλάχιστον έτσι δείχνει! Παρά τις συστάσεις και επικρίσεις από Αμερική και ΕΕ για τη στάση του προς τη Χώρα μας και την κράτηση των δύο αξιωματικών, συνεχίζει τον χαβά του! 
 
Ο Ερντογάν απειλεί με το μεταναστευτικό την ΕΕ πως θα ανοίξει τα σύνορα και θα ψάχνουμε να βρούμε τρύπα να κρυφτούμε ... η δε Γερμανία λέει πως αν κάτι πάει στραβά με το μεταναστευτικό σε σχέση με την Τουρκία, θα φταίει η Ελλάδα... τι θέλει να πει ο ποιητής άραγε; 
 
Επίσης ο Ερντογάν υποστηρίζει ότι το Αφρίν το κατέλαβε για το καλό της ΕΕ. Δηλαδή χάθηκαν τόσες αθώες ψυχές κι ακόμα χάνονται, για καλό; Αυτό θέλει να μας πει; Έχει παρανοήσει εντελώς! Να δούμε στη σύνοδο πώς θα τους καπελώσει και πόσα χρήματα θα τους πάρει!

Και δε μας φτάνουν όλα έχουμε και τη σκόνη από την Αφρική, κάτι που τα τελευταία χρόνια όλο πιο συχνά και πιο έντονα μας πνίγει! Προηγούμενες δεκαετίες κατά πού πήγαινε και ξαφνικά ανακάλυψε εμάς; Δεν έχω ανάμνηση Αφρικανικής σκόνης από παλαιότερα χρόνια γι' αυτό ρωτάω... ξαφνικά κάποια στιγμή μπήκε στη ζωή μας. Έτσι για να έχουμε ποικιλία ''κακών''!

Η χώρα μας ωστόσο, βρίσκεται στη δεύτερη θέση ανάμεσα στα 28 κράτη-μέλη της Ευρωζώνης στο ποσοστό των εργαζόμενων φτωχών, πίσω μόνο από τη Ρουμανία, όπου σχεδόν το 19% των απασχολούμενων κινδυνεύει να βιώσει ένδεια. Ποια ανάπτυξη και ποια ανάκαμψη να περιμένει κανείς έτσι όπως κατάντησαν τον Έλληνα; Και δεν υπάρχει χειρότερη θέση από το να είσαι εργαζόμενος φτωχός με πενιχρή αμοιβή ή και απλήρωτος!

Ενδεικτικά αναφέρω πως το 2010 1 εκατομ. Έλληνες χρωστούσαν στο Δημόσιο, τώρα χρωστούν 4 εκατομ. Έλληνες, φυσικό επόμενο των μειώσεων μισθών/συντάξεων, ανεργίας και παράλληλης επιβολής φόρων ''αγνώστων'' μέχρι χθες! Και τώρα πουλούν όλοι παραμύθι για δήθεν προστασία πρώτης κατοικίας... αν ήθελαν να σε προστατεύσουν θα κρατούσαν μισθούς και συντάξεις σε επίπεδα αξιοπρεπούς διαβίωσης λαμβάνοντας υπ' όψιν κόστος αναγκαίων αγαθών και υποχρεώσεων! Η αλήθεια είναι μία: Όταν χρωστάς ο άλλος θα έρθει να πάρει ότι έχεις, είτε είναι Τράπεζα, είτε είναι Κράτος, είτε όποια Εταιρεία! Έπρεπε λοιπόν να είχαμε αντισταθεί τότε που μας έκοψαν τα πρώτα, για να μην φτάσουμε σε αυτή την κατάντια χρεών που φτάσαμε οι περισσότεροι! Στερνή μου γνώση να σε είχα πρώτα που λέει κι ο λαός!

Όσο δε για τις Χώρες μέλη της ΕΕ σε σχέση με το 2010 το ποσοστό των εργαζόμενων φτωχών έχει αυξηθεί! Που σημαίνει πως κάτι δεν πάει καλά γενικώς στην πολιτική τους! Κι ακόμα ούτε που ψάχνονται να δουν τι φταίει έστω να το διορθώσουν ή να προλάβουν την αύξηση του!


Τουλάχιστον ας ευχηθούμε να λυθούν ειρηνικά τα όποια προβλήματα με τους γείτονες, για να δούμε τι θα κάνουμε με τις εντός σοβαρές εκκρεμμότητες ! Χρόνια πολλά στην πατρίδα και χρόνια καλύτερα γι΄ αυτήν και για όλους μας!
Νίκη Παπουλάκου

Πηγή : Εφημ. ''Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ'' Ψυχανεμίσματα... 29/03/2018

Δεν υπάρχουν σχόλια: