Powered By Blogger

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!
Ποίηση/Στίχος/Άρθρα/Βίντεο

Παρασκευή 27 Απριλίου 2018

Παίζουν με τα νεύρα μας ...









Και οι προκλήσεις συνεχίζονται δια αέρος, θαλάσσης και λόγων από τους γείτονες Τούρκους! Πρόωρες εκλογές στην Τουρκία 24 Ιουνίου, πιθανόν στα προεκλογικά πλαίσια ο Ερντογάν άλλαξε φαρμακευτική αγωγή και είπε : Θέλουμε ειρήνη με την Ελλάδα!Να αφήσουμε τις διαμάχες του τύπου: "Εσύ πήρες περισσότερα, εμείς δώσαμε λιγότερα". Τελικά πρόκειται για τη θάλασσα και τον αέρα. Να περνάνε ελεύθερα τα πλοία, τα αεροσκάφη να πετούν ανενόχλητα. Όμως το να μην πράττουμε αυτά, μας δημιουργεί άλλα προβλήματα. Κι όταν δημιουργούνται, το τίμημα γίνεται βαρύ. Εμείς θέλουμε να τελειώσουν αυτά, να βάλουμε μια τελεία».

Μετά απ' αυτό σκέφτομαι... μήπως γι' αυτό το 'παιδί'' είχε πει ''έχει η θάλασσα σύνορα;'' ήταν μέσα στο μυαλό του Ερντογάν μήπως;

Ο πρόεδρος της Τουρκίας αναφέρθηκε ακόμη σε «λάθη» που έδιωξαν την ελληνική μειονότητα από την Κωνσταντινούπολη: «Για πολλά χρόνια, ο αριθμός των Ρωμιών πολιτών μας στην χώρα μας δεν ήταν μικρός. Υπήρχαν δεκάδες χιλιάδες, εκατοντάδες χιλιάδες. Όμως δυστυχώς λόγω των λαθών που έγιναν και στην χώρα μας οι ρωμιοί πολίτες μας πήγαν στην Ελλάδα. Κι εμείς κάνουμε λάθη και πρέπει να τα βλέπουμε». Σίγουρα κρίση αληθείας είχε!...Έστω κι έτσι παραδέχθηκε πάντως πως εκδιώχθηκε η Ελληνική μειονότητα από την Πόλη!

Πάντως στα σοβαρά δεν είναι να παίρνεις τα λεγόμενα του Σουλτάνου, τη μια λέει το ένα, την άλλη λέει το άλλο ανάλογα με το πώς τον βολεύει η στιγμή! Αναμονή, παρατήρηση και ετοιμότητα χρειάζεται μόνο! Και όσο το δυνατόν λιγότερα λόγια και μετρημένα σχετικά με το θέμα!

Είπε και ο Μακρόν πως η Γαλλία θα στηρίξει την Ελλάδα αν απειληθεί από την Τουρκία με το σύνθημα Ελλάς-Γαλλία συμμαχία! Δεν πρόλαβα να σκεφθώ πως μας αγάπησε και να μας έστειλε τις 2 φρεγάτες (με το αζημείωτο βεβαίως) και μου το χάλασε! Και μετά τον βομβαρδισμό στη Συρία ανακοίνωσε ανθρωπιστική βοήθεια 50 εκατομ στη Συρία! Πρώτα σκοτώνουν και μετά στέλνουν βοήθεια ... εμφανίζονται ανθρωπιστές πάνω στα συντρίμμια που δημιουργούν!

Κάτι παρόμοιο συμβαίνει κι εδώ, με τη μόνη διαφορά πως ο πόλεμος είναι οικονομικός και τα συντρίμμια είναι ψυχικά και οικονομικά (συνεπώς και λιγότερο ορατά)! Έρχονται λοιπόν αφού εξαθλιώνουν και κατεβάζουν το βιοτικό επίπεδο ενός λαού, να επινοούν κονδύλια για συσσίτια και βοηθήματα, επιδεικνύοντας ανθρωπιστικό έργο! Σε βγάζω στο δρόμο πρώτα και μετά σου δίνω ένα κομμάτι ψωμί ή ένα καλύβι για να μείνεις!

Το Παρίσι θα αφαιρέσει από τον Άσαντ το παράσημο της Λεγεώνας της Τιμής που του είχε απονείμει ο Ζακ Σιράκ! ...και θα του κάνουν ''τα μούτρα κρέας '' δηλαδή;

Έρχεται και η Λαγκάρντ να μας πει και πάλι πως « Το ΔΝΤ ποτέ δεν ζήτησε τόσο βαθιές περικοπές στην Ελλάδα» και δεν είναι η πρώτη φορά που λένε κάτι τέτοιο, και για την προηγούμενη Κυβέρνηση το είχαν πει! 'Ομως με το λίγο μυαλό που διαθέτω, θυμάμαι εις ανύποπτο χρόνο την μαντάμ Λαγάρντ να λέει πως οι συντάξεις στην Ελλάδα παραμένουν ακόμα υψηλές....και άλλοτε πάλι το ΔΝΤ να προτείνει έως απαιτεί μειώσεις, φόρους και αφορολόγητο! Επικοινωνιακό μπαλάκι λοιπόν που το πετούν πότε εδώ και πότε εκεί, μια οι μέσα μια οι έξω, όπως και το άλλο με το ότι ήταν λάθος το σχέδιο διάσωσης, αλλά παραμένει το ίδιο και χειρότερο!

 Αντιληπτό φαντάζομαι το ότι το δούλεμα πάει σύννεφο από όλους! Μας ανακουφίζουν με διαπιστώσεις δίνοντας διέξοδο στο θυμό μας και κατά τα λοιπά παραμένουμε απαθείς δέκτες των ενεργειών τους!

Άλλος πάλι ο Πάιατ είπε :«Φέτος θα δούμε την Ελλάδα να επιστρέφει στο καθεστώς μιας κανονικής, υγιούς οικονομίας της Ευρωζώνης » το αν σε 20 με 30 χρόνια το βιοτικό επίπεδο του λαού θα επανέλθει στα επίπεδα του 2009, αυτό είναι άλλο θέμα! Σε καλούν να ''πανηγυρίσεις'' πως βγαίνουμε από τα Μνημόνια και από την κρίση! Το αν οι Μνημονιακές υποχρεώσεις και η λιτότητα θα σε ακολουθούν 20-30 χρόνια, αυτό είναι θέμα δικό σου! Αν όλα αυτά δεν στοιχειοθετούν επικοινωνιακό παιχνιδάκι και δούλεμα, τι άλλο μπορεί να είναι;

Χριστός Ανέστη φίλοι μου, αμήν κι εμείς κάποια στιγμή! Πάντως αυτός που θα μας αναστήσει δεν έχει φανεί στον ορίζοντα! Επαναλήψεις, επανεκκινήσεις, λόγια παχιά, αλλαγές ρούχων αλλά ο Μανωλιός παραμένει με όλα τα τρωτά του και τα λάθη του, παρά ταύτα σου λέει πως άλλαξε και θα σε βγάλει από το τούνελ που σε έβαλε ή σε οδήγησε να μπεις! Ζητούν την ψήφο σου όλοι, η επιλογή δική σου, δική μου, δική μας!
Νίκη Άννα Παπουλάκου.



Πηγή : Εφημ. ''Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΏΝ'' Ψυχανεμίσματα... 19/04/2018

Δεν υπάρχουν σχόλια: