Powered By Blogger

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!
Ποίηση/Στίχος/Άρθρα/Βίντεο

Κυριακή 31 Δεκεμβρίου 2017

Κάθε χρόνο εύχομαι!...





Άλλος ένας χρόνος μας άφησε, ή μάλλον εμείς περάσαμε και τον αφήσαμε περνώντας στον επόμενο!
Το 2018 πρόβαλε μεγαλόπρεπο με χιλιάδες λαμπιόνια και πυροτεχνήματα στις πλατείες των πόλεων, με χιλιάδες τραπέζια φτωχικά ή πλούσια γιορτινά, αλλά και κάποιες χιλιάδες άστεγους στους δρόμους! Ωστόσο οι υπαίθριες εκδηλώσεις δίνουν και σ' αυτούς κάποια εικονική χαρά ας πούμε... αφού δεν υπάρχει σπίτι ή αγκαλιά διαθέσιμη!

Η χρονιά που πέρασε δεν ήταν ότι καλύτερο ... λοιμοί, σεισμοί, καταποντισμοί, δολοφονίες, αυτοκτονίες, λιτότητα, ανεργία, πείνα, συρράξεις, τρομοκρατικές ενέργειες, θύματα, ακραία καιρικά φαινόμενα και καταστροφές, φωτιές, άνοδος της Ακροδεξιάς, πλανισμένος ο θρόνος της Μέρκελ, μη αυτοδύναμες Κυβερνήσεις στην ΕΕ, καραβάνια προσφύγων στην Ευρώπη... αυτά και άλλα ίσως! ...
Έκανε και καλά βεβαίως βεβαίως, όπως το ότι οι πλούσιοι του Πλανήτη μέσα στο απερχόμενο 2017 έγιναν κατά 1 τρις πλουσιότεροι .... γι' αυτούς γεννάει κι ο κόκορας!  

Ας ευχηθούμε και ας ελπίσουμε το νεογέννητο 2018 να είναι πιο φιλικό προς όλους!! 
 
Κάθε χρόνο εύχομαι και κάθε χρόνο ελπίζω! Η κορύφωση του εντός μας ξεκαθαρίσματος η Πρωτοχρονιά! Ευτυχής ο άνθρωπος που φθάνει στην κάθαρση και λύτρωση, αφού περάσει όλα τα στάδια απογραφών, διαγραφών, αναθεωρήσεων και ζητήσει ή δώσει τις συγνώμες του! Ευτυχής ο άνθρωπος που καταφέρνει να ανοίγει τα παράθυρα στη ζωή ξανά κάθε χρόνο, μετά την περίοδο αυτογνωσίας και περισυλλογής, που μας καλούν να κάνουμε οι ημέρες των εορτών! Απελευθερωμένος από ότι τον βάραινε , βλέπει μπροστά, τη ζωή με άλλα μάτια κι απλώνει το χέρι για να πάρει τα δώρα της νέας Χρονιάς, ελπίζοντας σε καλύτερα από αυτά των προηγουμένων!
 
Οι ημέρες των εορτών μας καλούν να ελέγξουμε τα συναισθήματα και να αναμετρηθούμε με την αγάπη που υπάρχει μέσα μας και γύρω! Μας καλούν να απαλλαγούμε από κάθε κατώτερο συναίσθημα και να προχωρήσουμε ελεύθεροι και δυνατοί , με ανοιχτό μυαλό και καρδιά γεμάτη αγάπη!

Ο χρόνος είναι ορόσημο, για να μας θυμίζει μεταξύ των άλλων, γεγονότα και ανθρώπους που πέρασαν από τη ζωή μας και χάθηκαν, είτε γιατί χώρισαν οι δρόμοι, είτε γιατί έφυγαν για το μεγάλο ταξίδι! Μας δίνει έναυσμα να αναμοχλεύσουμε καταστάσεις και κατάλοιπα που πρέπει να ξεκαθαριστούν για να προχωρήσουμε παραπέρα υγιείς ψυχικά και πνευματικά! Να δώσουμε και να πάρουμε αγάπη αυτές τις μέρες, αν και αυτό πρέπει να συμβαίνει κάθε μέρα! Πιότερο από τη θύμηση, μετράει η έννοια! Άλλο το θυμάμαι κι άλλο το νοιάζομαι! Μια προσφορά δρόμος! Το ''θυμάμαι'' είναι κάτι σαν τα λόγια δίχως πράξεις!

Εύχομαι λοιπόν σε όλους και στον καθένα χωριστά, αυτή η Χρονιά να τον βρήκε στην καλύτερη ψυχική και πνευματική κατάσταση, με διάθεση για ζωή και ''νέες περιπέτειες'', γιατί η ζωή μια περιπέτεια είναι από μόνη της! Εύχομαι υγεία που είναι το πολυτιμότερο αγαθό και που συνήθως το παραβλέπουμε, χαρούμενες στιγμές και αγάπη σε κάθε σπίτι! Εύχομαι λιγότερο πόνο αυτή τη χρονιά, ειρήνη στον Πλανήτη και στο Σύμπαν και καλύτερα μυαλά στους ισχυρούς της γης! Είθε η λιτότητα να μετριαστεί αν όχι να αποσυρθεί από την ΕΕ, είθε να καταλάβουν οι Κυβερνώντες μας (νυν, πρώην και επόμενοι) πως πρέπει να μπει μια φραγή στην περαιτέρω αφαίμαξη του Έλληνα πολίτη! Είθε να αποκατασταθούν οι αδικίες (και είναι πολλές πανάθεμα τες), είθε να γίνουμε μια Κοινωνία αγάπης, δικαίου, αλληλεγγύης και κοινής πορείας, κοινών διεκδικήσεων, κοινών επιδιώξεων! Μπορεί να φαίνονται ουτοπικά όλα αυτά, αλλά οι ευχές ας λέγονται, διαχέουν θετική ενέργεια που μπορεί κάπου κάτι να καθίσει ! 
 
Αφήσαμε πίσω το 2017 με ότι καλό ή κακό μας θυμίζει και περάσαμε στην καινούργια χρονιά ελπίζοντας και ευχόμενοι όπως πάντα, η κάθε νέα χρονιά να είναι καλύτερη από την προηγούμενη, συνήθως γενικά και αόριστα!...Όσο πιο συγκεκριμένοι όμως είμαστε σε αυτό που ζητάμε όλο και περισσότερες πιθανότητες έχει να το βρούμε ή να έρθει να μας βρει!... Γενικά και αόριστα όταν ζητάμε, γενικά και αόριστα βγαίνουν στο δρόμο μας και τα χάνουμε! Καλή Χρονιά λοιπόν, με συγκεκριμένα θέλω, ξεκάθαρο μυαλό και καρδιά γεμάτη αγάπη και δύναμη!! Χρόνια πολλά και καλύτερα για όλους!!
Νίκη  Παπουλάκου.


Πηγή : Εφημ. ''Η ΦΩΝΉ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ'' 04/01/2018

Δεν υπάρχουν σχόλια: