Powered By Blogger

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!
Ποίηση/Στίχος/Άρθρα/Βίντεο

Σάββατο 23 Δεκεμβρίου 2017

Ας ζωντανέψει ξανά η ελπίδα και η αγάπη....







Έρχονται Χριστούγεννα, άλλοτε αυτές τις μέρες περιμέναμε το Δώρο για να κλείσουμε τρύπες ανοιχτές κάποιοι και κάποιοι άλλοι για να ψωνίσουν ή να πάνε ένα ταξίδι! Πάει αυτό πια, έγινε ανάμνηση παλιά, κίτρινο γράμμα στο συρτάρι! Και να πεις χάθηκε ο 13ος και 14ος έχουμε τους άλλους 12 καλά θα ήταν, αλλά δυστυχώς έχουμε μόνο 7 για την ώρα μισθούς ή συντάξεις για να περάσουμε τη χρονιά! Και περιμένουν να κινηθεί η αγορά! Από ποιους; Αφού αυτοί που την κινούσαν έχουν μείνει ή άνεργοι ή με το μισό ετήσιο εισόδημα ... ή μήπως θεωρούν πως δίνοντας το Κοινωνικό βοήθημα και τις συντάξεις στις 20 Δεκέμβρη, οι πολίτες θα τρέξουν να τα ρίξουν στην αγορά και στα ψώνια; Πασαλείμματα είναι όλα αυτά, επικοινωνιακά τρικ που όμως δεν καλύπτουν το κενό ούτε της στέρησης των Δώρων, ούτε της μείωσης του εισοδήματος των πολιτών! 
 
Μας χαρίζουν μια πλαστή, εικονική ''ευμάρεια'' λίγων 24ώρων, μέχρι να περάσουν οι γιορτές, να τα ξοδέψουμε και να επανέλθουμε στην ωμή πραγματικότητα της άδειας τσέπης και των προβλημάτων της καθημερινότητας! 5 εκατομ. αιτήσεις περίπου για το Κοινωνικό μέρισμα, ασχέτως αν εγκρίθηκαν σχεδόν κατά το 1/3. Δηλαδή πρέπει να είσαι τελείως εξαθλιωμένος, ούτε με σπίτι, ούτε φιλοξενούμενος, για να το πάρεις! Bέβαια θα υπάρξουν και κάποιοι που θα το πάρουν χωρίς να το δικαιούνται, αρκεί που δεν εμφανίζουν υψηλό εισόδημα ή περιουσιακά στοιχεία που όμως μπορεί να έχουν αλλά δεν φαίνονται!

100 δις τα χρέη ιδιωτών προς το Δημόσιο, αυξάνεται το ποσό κατ' έτος! Γιατί με την πάροδο του χρόνου σωρεύεται η υπερφορολόγηση των πολιτών, συρρικνώνεται έτι περισσότερο το εισόδημα και στερεύει το όποιο λίπος υπήρχε! Πάλι κι εδώ υπάρχει κι ένα ποσοστό εκ πεποιθήσεως κακοπληρωτών που εκμεταλλευόμενοι την κρίση, δεν πληρώνουν! Αυτό όμως δεν καθαγιάζει το κακό που έχει γίνει στους υπολοίπους μέχρι πρότινος συνεπείς και καλοπληρωτές.
Σύμφωνα με μελέτη του Οικονομικού Επιμελητηρίου, αν και εφόσον όλα πάνε καλά, περίπου στο 2029 θα έχουμε επιστρέψει στα εισοδήματα που είχαμε το 2009. Ζήσε Μαύρε μου να φας τριφύλλι και τον Αύγουστο σταφύλι δηλαδή! Που και πάλι για να είμαι ειλικρινής δεν πιστεύω στο 2029 , 2040 και βάλε! Οι σημερινοί 60άρηδες δηλαδή προβλέπεται να ζήσουν στην πείνα για πολλά έτη ακόμα εάν και εφ' όσον έχουν ζωή! Οι μεγαλύτεροι θα φύγουν με το παράπονο!

Αυτή την πίκρα που χαρίσατε όλοι εσείς στην Κοινωνία, το βάρος αυτής κάποια στιγμή θα πέσει πάνω σας! 
 
Κι αυτή η παραπλάνηση του ''θα βγούμε από τα Μνημόνια'', ας πάψει! Και να βγούμε από τα Μνημόνια, τα σημάδια τους θα παραμείνουν ανεξίτηλα για χρόνια στις Κοινωνικές μερίδες που ζημιώθηκαν και οι νόμοι που ψηφίσατε όλα αυτά τα χρόνια θα παραμείνουν για να διατηρούν το μαρτύριο της ''υποχρεωτικής'' φτώχειας! Η ανάρρωση δε και αποθεραπεία των εργασιακών σχέσεων εργαζομένου/εργοδότη θα χρειαστούν πολλά χρόνια για επαναφορά!!

Η ελπίδα και το όνειρο, αν υποτεθεί πως υπάρχει αυτή τη στιγμή, φθάνει μέχρι του να είμαστε καλά , να μπορούμε να πληρώνουμε του λογ/σμους και να έχουμε κι ένα πιάτο φαϊ στο τραπέζι! Μέχρι εκεί μπορείς να ονειρευτείς πλέον και να ελπίσεις σε μιαν ανατροπή των πάντων, νοοτροπίας και φιλαργυρίας των ''ισχυρών'' της γης, νοοτροπίας γενικότερα των λαών, προσβλέποντας σε μια καινούργια αρχή!

Μέρες που είναι ας ζωντανέψει ξανά η ελπίδα στις καρδιές, η αγάπη για τον διπλανό, το όνειρο έστω και για λίγο, ας δώσουμε χαρά όπου μπορούμε, ας διώξουμε τη μαυρίλα από την ψυχή μας με θετικές σκέψεις, ψάχνοντας τη χαρά μέσα μας και στα πολύ απλά πράγματα, κρατώντας άμυνα και δυναμώνοντας τις αντοχές μας για να αντιμετωπίσουμε τα δύσκολα που ήρθαν και θα έρθουν! Υπάρχουν άνθρωποι που ζουν μονάχοι ... αυτούς πρέπει να μην ξεχάσουμε, όπως κι εκείνους που δεν έχουν μάθει να απλώνουν το χέρι για βοήθεια κι ας έχουν σοβαρό πρόβλημα. 
Καλά Χριστούγεννα με υγεία, χαρά και αγάπη και μην ξεχνάμε, τη γιορτή δεν σηματοδοτεί η ποικιλία εδεσμάτων στο τραπέζι, ή το ρεβεγιόν (που αποτελεί πλέον παρελθόν για πολλούς), αλλά το ποιοι κάθονται γύρω από το τραπέζι!!
Νίκη Άννα Παπουλάκου.

Πηγή : Εφημ. ''Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ''  21/12/17

Δεν υπάρχουν σχόλια: