Powered By Blogger

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!
Ποίηση/Στίχος/Άρθρα/Βίντεο

Πέμπτη 11 Ιουλίου 2024

ΖΕΣΤΗ ΚΑΙ ΦΩΤΙΕΣ!

 



Μετά λύπης θα πω ότι είμαστε μια Κοινωνία προβληματικών ... άλλα ακούμε  ... άλλα καταλαβαίνουμε ... άλλα εννοούμε .... άλλη γλώσσα μιλάμε ... άλλα αντ' άλλων γενικώς! Είμαστε άξιοι της μοίρας μας.Τελικά η αντίληψη είναι τάλαντο που δεν το διαθέτουν , ή δεν το αξιοποιούν όλοι οι άνθρωποι! Συνήθως διαθέτουν λήψη κι αυτό το γνωρίζει καλά το σύστημα και τροφοδοτεί με τις ανάλογες εικόνες!! Στοιβάζονται στο μυαλό ακατέργαστες και κατευθύνουν συνειδησεις !! Το καλοκαίρι είναι μπροστά , προβλέπεται θερμό… εύχομαι να μπορούμε όλοι να ανάψουμε air condition ή να πάμε στις παραλίες για λίγη δροσιά. Διαφορετικά θα χρειαστούμε ψυχρολουσίες στη μπανιέρα , αν διαθέτουμε φυσικά!

Εθνική αξιοπρέπεια σχεδόν ανύπαρκτη ... ατομική αξιοπρέπεια περίπου στα ίδια ... εθνικό φρόνημα ασθενεί ... γλώσσα φθίνουσα ... αντίληψη κάπου στο μέτριο ... σκέψη ξύλινη , διόλου ευέλικτη κι ελεύθερη ... ιδανικά τα δανεικά ... ζωή υποταγμένη στο χρήμα ... φτου μας ! Και εκλέγουμε αντίγραφα μας, ανθρώπους που ενδιαφέρονται για χρήμα, καρέκλα και δόξα. Σε μιά εποχή που κάποιοι δυσκολεύονται ακόμα και για τα απαραίτητα, τα κόμματα τσακώνονται και ετοιμάζουν εκλογές Αρχής. Και είναι να απορείς, σε ένα χρεωμένο Κράτος και υπερχρεωμένο κόμμα, προς τι τόση λαχτάρα για να κυβερνήσουν. Εκτός κι αν το φαίνεσθε είναι το χρέος ενώ όπισθεν κρύβει απολαβές. Μα τόσος ζήλος; Τι να πω;

Η κρισιμότητα της κατάστασης όλο και χειροτερεύει χρόνο με το χρόνο και θα χειροτερεύει, καθότι όλα τα μέτρα που πάρθηκαν αυτά τα τελευταία χρόνια της κρίσης, πέραν των βραχυπρόθεσμων επιπτώσεων, έχουν και μακροπρόθεσμες επιπτώσεις, που με την πάροδο του χρόνου θα προστίθενται στις καινούργιες! Το γονάτισμα συνεχίζεται και όσο συνεχίζεται, όλο και μεγαλύτερα δράματα θα ζήσουμε! Κι όσο τα δάνεια εξυπηρετούνται με νέα δάνεια, χωρίς έσοδα, χωρίς ανάπτυξη, χωρίς παραγωγή, τόσο και στο χειρότερο θα πηγαίνουμε! Αν ήταν να μας σώσουν οι περικοπές και οι μειώσεις θα είχαμε δει τη διαφορά ήδη! Και το μόνο που βλέπουμε είναι ότι πάμε από το κακό στο χειρότερο! Ούτε η φοροδιαφυγή πατάχθηκε, ούτε το μαύρο χρήμα, ούτε η απατεωνιά, ούτε η εγκληματικότητα, μάλλον αυξήθηκαν. Η ακρίβεια όλο και χειροτερεύει ακόμα και στα βασικά αγαθά. Για το ρεύμα δεν το συζητώ, μπέρδεψαν τον κόσμο με τα κίτρινα, πράσινα, μπλε Τιμολόγια, αφού προηγουμένως μας φόρεσαν διάφορες χρεώσεις, όπως ρήτρα κλπ. και τώρα με τη μηνιαία καταμέτρηση φτάνεις να πληρώνεις το μήνα, σχεδόν όσα πλήρωνες το δίμηνο και δεν το καταλαβαίνεις. Πάντως το έχω γράψει και θα το γράψω πάλι, πως στο επικοινωνιακό, της βγάζω το καπέλο της Κυβέρνησης. Κι αν μάλιστα εμείς πληρώνουμε τον ‘’μέγα’’ επικοινωνιολόγο για να μας ‘’παραμορφώνει’’ την κρίση, μπράβο μας.


Η ζέστη πάλι και η ξηρασία έφεραν φωτιές παντού, καθημερινά κλαίμε στρέμματα καμένα και σπίτια. Ευτυχώς που ήμασταν πανέτοιμοι. Αλλά για να είμαστε ακριβοδίκαιοι, όταν ταυτόχρονα έχεις πολλά μέτωπα, ποιο να πιάσεις και ποιο να αφήσεις; Και φυσικά αξιοθαύμαστες οι αντοχές των πυροσβεστών. Παράλληλα ακραία καιρικά φαινόμενα προκάλεσαν καταστροφές σε καλλιέργειες. Εν ολίγοις από το κακό στο χειρότερο πάμε, όλο και περισσότεροι μπαίνουν στη λίστα των αστέγων ή κατεστραμμένων επαγγελματικά. Τα άδεια κλειστά μαγαζιά ένα θέαμα παντού, καθόλου ευχάριστο. Εθιστήκαμε στο κακό, μέχρι να φτάσει στο κατώφλι μας... τότε φωνάζουμε τότε αντιλαμβανόμαστε τι θα πει κίνδυνος και καταστροφή.


Δρόμοι κάποτε γεμάτοι ζωή και φώτα, τώρα φοβάσαι και να τους περπατήσεις ακόμα. Άραγε όλα αυτά τα μαγαζιά που είχαν φτιαχτεί με τα προ οικονομικής κρίσης δεδομένα, τι θα απογίνουν; Κάποια έχουν αφεθεί στη φθορά του χρόνου, με εμφανή σημάδια εγκατάλειψης. Και πόσοι ιδιοκτήτες που ζούσαν πλουσιοπαροχα από τα ενοίκια που εισέπρατταν έχουν φτάσει στο σημείο να χρωστούν παντού, αφού είναι χρόνια χωρίς εισόδημα. Όσο για τα ενοίκια των σπιτιών έχουν πάρει την ανηφόρα, πάνε για τη φούσκα του παρελθόντος μου φαίνεται. Πάνε να βγάλουν τα σπασμένα της δεκαετίας φαίνεται οι ιδιοκτήτες, αδιαφορώντας για το συνάνθρωπο, αρκεί που υπάρχουν άλλοι, είτε ΜΚΟ, είτε Τουρίστες κλπ. και θα τους τα δώσουν αυτά που ζητούν.

Να ευχηθώ καλό μήνα, καλό καλοκαίρι χωρίς φωτιές και πλημμύρες. Χαρείτε όσο μπορείτε και φορτίστε μπαταρίες για το χειμώνα.


Νίκη Παπουλάκου


ΠΗΓΗ: Εφημ. ''Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ''

ΨΥΧΑΝΕΜΙΣΜΑΤΑ... 11/7/24.


Δεν υπάρχουν σχόλια: