Powered By Blogger

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!
Ποίηση/Στίχος/Άρθρα/Βίντεο

Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024

Επικοινωνιακά τρυκ και παραπλανήσεις!

 

Κάθε που σβήνει μια φωτιά μένουμε σ' αυτό πανηγυρικά. Το τι άφησε πίσω της, πόσα καμένα χωράφια, ή σπίτια ούτε λόγος, το ξεχνάμε. Αλί από αυτούς που τους βρίσκει το κακό και μένουν στο δρόμο χάνοντας τα πάντα και ουδείς γνωρίζει εκτός των ιδίων, κατά πόσον υπήρξε ή θα υπάρξει αρωγή για το θέμα τους. Γιατί μην ξεχνάμε ακόμα και για ένα καμένο σπίτι, παίζουν οι προϋποθέσεις για την όποια αποζημίωση ή αρωγή, και στη χειρότερη περίπτωση τρέχουν  και τα δάνεια εάν και εφ’ όσον έχουν ληφθεί, κι ας έχει καεί το σπίτι.

Τα δελτία φωτιάς πλέον έγιναν σαν τα δελτία καιρού, τα ακούμε και συνεχίζουμε αδιάφορα ότι κάνουμε, σα να βλέπουμε ταινία. Το πόσες χιλιάδες στρέμματα καίγονται καθημερινά, μάθαμε να τα προσπερνάμε με το σλόγκαν ‘’δεν είχαμε θύματα’’. Υπάρχουν και θύματα απλώς δεν τα μαθαίνουμε ή τα μαθαίνουμε κατόπιν εορτής που έχει ξεθωριάσει το θέμα της φωτιάς. Π.χ. στην Μυτιλήνη βρήκαν απανθρακωμένο πτώμα σε αυτοκίνητο μετά το σβήσιμο της φωτιάς.  Το 112 μοιάζει με τις σειρήνες πολέμου, μόνο που τώρα δεν πάμε σε καταφύγια απλώς εγκαταλείπουμε τα σπίτια μας και τρέχουμε στους δρόμους μη ξέροντας αν θα βρούμε το σπίτι μας στη θέση του όταν επιστρέψουμε , ή δεν έχουμε καμιά σχέση με την περιοχή που είναι το πρόβλημα, απλώς λαμβάνουμε την ειδοποίηση και τρομάζουμε!

Ένα τρισεκατομμύριο δέντρα θα μπορούσαν να φρενάρουν την κλιματική αλλαγή, κι ο άνθρωπος  καίει αβέρτα τα ήδη υπάρχοντα στον Πλανήτη. Η ατμόσφαιρα αποπνικτική, ελλείψει πρασίνου και το οξυγόνο μειώνεται και πλημμύρες θα έρθουν, αφού δεν υπάρχουν δέντρα να απορροφήσουν το νερό. Λένε πως έχουμε έλλειψη νερού, και οι τόνοι νερού που πέφτουν κατά καιρούς, πού πάνε; Μήπως λείπουν οι κατάλληλες υποδομές; Τώρα λένε για ξηρασία, ζέστη χωρίς βροχές.

Αλήθεια, αυτό που θα γινόταν η Β. Εύβοια διαμάντι οικολογικό και σύγχρονο, καλύτερη από ότι ήταν,  που έλεγε τότε ο  κ Γεωργιάδης, σε ποιο στάδιο βρίσκεται; Σε στάδιο μελέτης ή σκέψης ακόμα; Έχει πει πολλά για διάφορα θέματα που δεν έγιναν ποτέ, αλλά ποιος θυμάται; Π.χ. πριν 2 μήνες είχε επιβεβαιώσει πως πέρασε το νομοσχέδιο για να σβηστούν τα πρόστιμα των μη εμβολιασμένων και πως ήταν θέμα ημερών για να εφαρμοστεί. Τίποτα δε συνέβη, αντιθέτως με κάθε ευκαιρία (π.χ. επιστροφή φόρου) τα παρακρατεί κανονικά η ΑΑΔΕ. Πόση αλήθεια έχουν τα λόγια σας τελικά; Όλα επικοινωνιακά, ποιος θυμάται θα μου πεις. Εκεί ποντάρουν και ψεύδονται ασύστολα. Ποντάρουν στην εντύπωση της στιγμής, αυτή θέλουν να κερδίσουν, ξέροντας πως ο πολίτης έχει κοντή μνήμη και πιο κάτω θα το έχει ξεχάσει. Όπως και το επικοινωνιακό τρικ για τους λογαριασμούς ρεύματος, θα το πω πάλι! Ποιος εγκέφαλος επινόησε τα χρώματα στα Τιμολόγια για να μπερδέψει τον κόσμο και να τον πείσει τάχα πως έχει επιλογή για φτηνό ρεύμα; Του δείχνατε το πράσινο και τώρα του λέτε για το σταθερό. Εμπαίζετε τον πολίτη εφ όλης της ύλης. Για την ακρίβεια το ίδιο, στείλαμε την επιστολή στην Ευρώπη για να κάνουμε θόρυβο κι αυτό ήταν. Στα ράφια φωτιά οι τιμές. Το καλάθι της νοικοκυράς κι αυτό για να έχουμε να λέμε στήθηκε και τώρα ατόνησε σαν τον κορονοϊό. Ξαφνικά έγινε μια γρίπη και τώρα ξαφνικά εκπέμπουν sos για πολλά κρούσματα. Αραγε τι πρέπει να ξεχάσουμε πάλι;

 Με την περίθαλψη τα έχετε κάνει μαντάρα! Οι των 400-600 Ε ακόμα και των 1000  μηνιαίως πώς μπορούν να πληρώνουν τη συμμετοχή στα φάρμακα ή εξετάσεις; Πού θέλετε να οδηγήσετε ειδικά τους συνταξιούχους; Στην επαιτεία και την ψάθα; Να τους στείλετε πιο γρήγορα από πείνα, στενοχώρια και ψυχολογικά; Συνολικά 10.234 ακίνητα κάθε είδους πρόκειται να πλειστηριαστούν κατά το δεύτερο εξάμηνο του έτους, σε ένα δείγμα επιτάχυνσης των διαδικασιών, με βάση την πλατφόρμα ηλεκτρονικών πλειστηριασμών e-auction. Βιάζονται κιόλας τα funds. Εδώ το μεγάλο φαγοπότι, τα παίρνουμε 3 τα πουλάμε 100 και ούτε φόρος ούτε τίποτα. Και που μπορεί το χρέος να είναι κοντά στο 3 που το αγόρασαν, όμως ο πολίτης χάνει το σπίτι του, γιατί οι απαιτήσεις των δανειστών είναι άπιαστες.

Το θερμόμετρο στα ύψη, ξηρασία και φωτιές μια χαρά εξελίσσεται η ζωή μας. Από λαχτάρα σε λαχτάρα πάμε και σε 10 μέρες μπαίνει ο Αύγουστος, ο μήνας των αδειών. Τώρα πόσοι θα καταφέρουν να πάνε κάπου διακοπές, αυτό είναι άλλο θέμα.

Το κακό είναι πως οι περισσότεροι λειτουργούν συνήθως βάσει αναγκών της στιγμής, βάσει συμφέροντος σε όλα! Έτσι κρίνουν, έτσι επιλέγουν, έτσι ψηφίζουν.  Οπτική το συμφέρον και μόνο. Το γενικό καλό ή το παρακάτω και τις συνέπειες δεν κάθεται σχεδόν κανείς να τα σκεφθεί. Παρά τα 12 χρόνια κρίσης, πολλοί εξακολουθούν να είναι ‘’ο εαυτούλης τους’’ και ‘’φούρνος μην καπνίσει’’ για τους άλλους.  Είναι γεγονός πάντως ότι πολλοί περνούν πολύ δύσκολα και τους λείπουν ακόμα και τα απαραίτητα. Δυστυχώς οι πολιτικοί μας ζούνε σε ένα ροζ συννεφάκι επιτυχίας και προόδου, ανάπτυξης κλπ. Πιθανόν κρίνουν από το δικό τους πορτοφόλι και τις παροχές που έχουν.

Εκλέγουμε Βουλή για να εκπροσωπεί και να διαχειρίζεται τα συμφέροντα του λαού και του τόπου, ή εκλέγουμε και συντηρούμε ένα Προεδρείο και Δ.Σ. παραρτήματος, της Πολυεθνικής ΕΕ; Ιδού το ερώτημα.

 

Νίκη Άννα Παπουλάκου.

Πηγή : Εφημ. ''Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ''

                 Ψυχανεμίσματα... 18/7/24.

Δεν υπάρχουν σχόλια: