Powered By Blogger

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!
Ποίηση/Στίχος/Άρθρα/Βίντεο

Παρασκευή 14 Ιουνίου 2024

ΚΑΥΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΑΠΟ ΠΑΣΗΣ ΠΛΕΥΡΑΣ!

 



Η μεγαλύτερη διαφορά ανάμεσα στα χρήματα και στον χρόνο είναι η εξής: Πάντα ξέρεις πόσα χρήματα έχεις, αλλά ποτέ δεν ξέρεις πόσο χρόνο έχεις. Αν αυτό το είχαμε στο μυαλό μας καθημερινά ίσως ήμασταν καλύτεροι άνθρωποι. Ειδικά οι ‘’μεγάλοι’’ του Πλανήτη που σωρεύουν δις και οι λαοί πεινούν! Αυτοί που αφήνουν να χάνεται κόσμος με πολέμους, διεκδικήσεις και συμφέροντα. Οι ίδιοι που τάχα επέβαλαν τον εμβολιασμό και τον εγκλεισμό λόγω ιού, από ενδιαφέρον για τη ζωή των πολιτών, οι ίδιοι αυτοί επιτρέπουν να πέφτουν οι βόμβες βροχή και να χάνονται χιλιάδες άνθρωποι και να καταστρέφεται η ζωή τους. 10 εκατομμύρια απομακρύνθηκαν από το Σουδάν μόνο. Αυτές οι μετακινήσεις πληθυσμών, μόνο αναστάτωση και κακό μπορεί να φέρουν, παρά κάτι καλό. Στη Γάζα στο 80% η ανεργία, χώρια οι νεκροί, χώρια τα ερείπια.

Άραγε μπορεί η Ευρώπη να θρέψει τα τόσα εκατομμύρια μεταναστών και προσφύγων; Εδώ δεν έχει να θρέψει τα δικά της παιδιά. Ήδη σε πολλά Κράτη διαμαρτύρονται κατά διαστήματα για πολλά. Και βγήκε ο Γερμανός Υπουργός να πει πως πρέπει να προετοιμαστούμε για Παγκόσμιο πόλεμο ως το 2029. Μα δε χρειαζόταν να μας το πει, γυρεύοντας πάνε από τότε που τα έβαλαν ανοιχτά με τη Ρωσία και τώρα μάλιστα που έδωσαν το ελεύθερο στην Ουκρανία να χτυπήσει τη Ρωσία με τα όπλα της Δύσης. Αδιαφορούν για τις απειλές του Ρώσου περί πυρηνικών, αν δεχθεί επίθεση. Και φυσικά την πληρώνουν οι λαοί, τα κεφάλια ταξιδεύουν, ανταλλάσουν χειραψίες και φιλοφρονήσεις και αποφασίζουν για τις τύχες του κόσμου σύμφωνα πάντα με τα μεγάλα συμφέροντα κι όχι με το συμφέρον των πολιτών.

 Κι αυτό το σήριαλ του ‘’πόθεν έσχες’’ κάποτε πρέπει να σταματήσει. Αφού το πόθεν ούτε ελέγχεται, ούτε δηλώνεται, τι νόημα έχει η καταγραφή περιουσιών αφού δεν ελέγχεται το πώς προήλθαν; Η περιουσία του τάδε έχει ελεγχθεί λένε... δηλαδή σε τι έχει ελεγχθεί αν τα διαμερίσματα είναι 39 κι όχι 40 ή αν τα δις είναι όλα δηλωμένα; Η πηγή των χρημάτων , το ‘’πόθεν ΄΄   δηλαδή δεν απασχολεί; Μα αυτό είναι το ουσιαστικό. Και αυτό ούτε ψάχτηκε ούτε απαντήθηκε.


 Επίσης μεγάλη πρόκληση για τον κόσμο που κινδυνεύει να χάσει ακόμα και το σπίτι που μένει ή το έχει χάσει ήδη, για τον κόσμο που έχει χάσει το εισόδημα του ή είναι στα μισά του προ 10ετίας εισοδήματός του, ενώ τα πάντα έχουν πάει 100 -200% τουλάχιστον πάνω, να διαβάζει τις αλυσίδες ακινήτων και τα δις καταθέσεων του καθενός που έπαιξε μάλιστα και ρόλο στην  βίαιη πτώχευση του.  Και αρρωστημένα εκφράζει το θυμό του με την αποχή στις εκλογές και δεν καταλαβαίνει πως ‘’εγκληματεί’’ κατά του εαυτού του, των παιδιών του και των γύρω κατ’ επέκταση. Αυτή την κακώς εννοούμενη αντίσταση δεν την κατάλαβα ποτέ. Τι νομίζουν πως κάνουν; Αφήνουν την τύχη τους στο 20% των ψηφιζόντων, αυτό κάνουν. Και μετά φωνάζουν και διαμαρτύρονται από τον καναπέ και το διαδίκτυο, αλλά ποιος τους ακούει και γιατί να τους ακούσει άλλωστε;

 Έχουμε μπροστά μας ένα δύσκολο καλοκαίρι, ήδη οι φωτιές κάνουν θραύση καθημερινά, βέβαια ο ΠΘ είπε πως είμαστε ‘’έτοιμοι’’. Πάντως κάθε φορά που ακούω αυτό το ‘’έτοιμοι’’ με πιάνει ένα σφίξιμο στο στήθος. Εύχομαι η φετινή ετοιμότητα να είναι αποτελεσματική. Είχαμε και την γαστρεντερίτιδα/σαλμονέλα στη Μαγνησία/Θεσσαλία και τώρα μετά από ένα χρόνο έκαναν έλεγχο στο νερό με αφορμή την ομαδική ασθένεια! Ο έλεγχος των υδάτων δεν θα έπρεπε να έχει γίνει μετά αυτό το χαλασμό και τις πλημμύρες της Θεσσαλίας; Τώρα βρήκαν πως όχι μόνο το πόσιμο αλλά και από γεωτρήσεις είναι ακατάλληλο ακόμα και για πότισμα. Δεν θέλω καν να φανταστώ στη συνέχεια τι θα φάμε και τι θα πιούμε. Κακοποιήσαμε τη φύση και το τίμημα πέφτει βαρύ πάνω μας  και μυαλό δεν βάζουμε. Περιμένουμε 45άρια και 50άρια λένε... άσε που οι τίτλοι γενικώς, όχι μόνο για τον καιρό, σε στέλνουν αδιάβαστο. Είναι οι περισσότεροι ότι πρέπει για τρομοκράτηση! π.χ. ‘’ΣΟΚ – Κλείνουν οι Τράπεζες – ανατροπή για την καταβολή συντάξεων’’ ... ανοίγεις και διαβάζεις πως θα κλείσουν του Αγ. Πνεύματος, λες και τόσα χρόνια δεν έκλειναν! Έλεος πια, παραπλανητικοί τίτλοι με ροπή στην τρομοκράτηση του αναγνώστη!

 Ευτυχία είναι να ζεις τη ζωή που εσύ θέλεις κι όχι τη ζωή που οι άλλοι θέλουν για σένα! Και το σπουδαιότερο; Να είσαι ο εαυτός σου! Μεταφορικά, σήμερα δυστυχώς αρκετοί,  ζούμε τη ζωή που τα μεγάλα κεφάλια μας υποχρέωσαν να ζήσουμε, υποβιβάζοντας μας το βιοτικό επίπεδο.

Και ειδικά οι μεγαλύτερες ηλικίες άνω των 50 έχουν λίγα περιθώρια για να σταθούν στα πόδια τους και να ζήσουν όπως ζούσαν, ή όπως θα ήθελαν. Και παρ’ όλα αυτά που έχουν συμβεί, έχουν το θράσος να βγαίνουν στα κανάλια και να το παίζουν σωτήρες και να τα παρουσιάζουν όλα ρόδινα! Και φυσικά θα το πω για πολλοστή φορά, εμείς τους δίνουμε αυτό το δικαίωμα, εμείς το αφήνουμε !

 Και κλείνω με μια απορία που την έχω κάθε φορά που πάμε σε εκλογές: Τόση προθυμία για ένα ναυαγισμένο πλοίο, να τσακώνονται ποιος θα το πάρει, τι να πω. Και γιατί τόσα κόμματα; Δεν μπορεί να σχηματιστεί μια νέα δύναμη, νέο αίμα, νέα οράματα και να κατέβει σε εκλογές; Πήξαμε στα κόμματα με μεταγραφές λες και είναι ποδοσφαιρικές ομάδες. Αλλάζουν θέσεις, ονόματα, ΑΦΜ, λειτουργούν σαν Εταιρίες, χρωστούν κλπ. Όταν χρωστάς είσαι υπό, όπως κι όταν έχεις χορηγούς, εξαρτάσαι οπότε δεν είσαι ελεύθερος να προασπίσεις συμφέροντα άλλων, λυπάμαι αλλά η δική μου λογική αυτό λέει. Αλλά φαίνεται πως η πολιτική  ηγεσία μας έχει γίνει συνήθεια και η συνήθεια Δευτέρα φύση, έχουμε κολλήσει.

Καλό Καλοκαίρι!

Νίκη Άννα Παπουλάκου

Πηγή : Εφημ. ''Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ''

               Ψυχανεμίσματα.... 13.6.24

Δεν υπάρχουν σχόλια: