Powered By Blogger

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!
Ποίηση/Στίχος/Άρθρα/Βίντεο

Κυριακή 23 Ιουνίου 2024

Και πάλι η αποχή πρώτο κόμμα!

 


Πάνε και οι Ευρωεκλογές, έπεσαν πάλι έξω οι δημοσκοπήσεις, ως συνήθως. Υπήρξε μεγάλη αποχή 59% περίπου και οι ψηφίσαντες βρήκαν τρόπο να εκδηλώσουν την αγανάκτηση τους και να δώσουν κάποιο μήνυμα, όχι δυνατό ίσως, και φυσικά που το κάθε κόμμα το λαμβάνει όπως το βολεύει.  Η αποχή πάλι πρώτη δύναμη. Αυτή που επιτρέπει να χορεύει το 20% της Κοινωνίας και να αποφασίζει για τις ζωές όλων. Και ειλικρινά δεν κατάλαβα ποτέ,  πού είναι η δυσκολία που όλοι λένε συνέχεια,  ειδικά τα ΜΜΕ ''παραλία ή κάλπη;'' Υπνωτίζουν/αιχμαλωτίζουν τη σκέψη και σου γεννούν ανύπαρκτο δίλημμα.. Ένα ανύπαρκτο δίλημμα, γιατί και τα 2 τα συνδυάζεις όταν θέλεις, που όμως το επαναλαμβάνουν ώστε να γαντζωθεί στη σκέψη και να λειτουργήσει ως δίλημμα που οδηγεί στην αποχή τις περισσότερες φορές.

Από την επομένη λοιπόν των αποτελεσμάτων, αντί να πέσουν με τα μούτρα να δουν τι μπορούν να κάνουν καλύτερα για το καλό των πολιτών, άρχισαν τα κόμματα εσωτερικές αντιπαραθέσεις και η Κυβέρνηση διάφορες ερμηνείες για το αποτέλεσμα. Τους έφταιξε , κάποιος είπε, το ψήφισμα του νόμου των ομόφυλων, ούτε κουβέντα για ακρίβεια, κομμένες συντάξεις, δώρα, ακριβή ενέργεια, περίθαλψη, φόροι, ενοίκια, δάνεια κλπ. Φυσικά και αυτό για κάποιους μέτρησε αλλά όχι ότι ήταν το μόνο που έκανε 1 εκατ. ψηφοφόρους να τους φύγουν! Στους αγρότες από το 43,3% (2023) η ΝΔ έπεσε στο 28,1%. Στους νέους έχασε 17 μονάδες. Και στους ελεύθερους επαγγελματίες έπεσε από το 44,5% στο 28,4%. Στους συνταξιούχους και στα νοικοκυριά έχασε 11 και 12 μονάδες. Άρα; Αυτή ήταν η μόνη δυσαρέσκεια που διέκρινε ο κ. Υπουργός, η του ψηφίσματος για τα ομόφυλα ζευγάρια; Και η επιστολική ψήφος δεν πήγε και τόσο καλά. Ένα ποσοστό 15% των επιστολικών ψήφων ακυρώθηκε - Ψηφοδέλτια με συνθήματα ακόμα και με εξέταση ούρων βρήκαν οι εκλογικοί έφοροι. Και μέρες έπαιξε ως μόνο θέμα το θέμα του ανασχηματισμού, δηλαδή ως συνήθως ‘’αλλάζει ο Μανωλιός και βάζει τα ρούχα του αλλιώς’’ . Ο κόσμος δεν διαμαρτυρήθηκε για πρόσωπα αλλά για πολιτικές που εφαρμόζετε Κύριοι και που οδηγούν τους πολίτες σε αναγκαστική πτώχευση. Τι να τον κάνει τον ανασχηματισμό όταν οι πολιτικές που ακολουθείτε παραμένουν ίδιες; Τι πρόκειται να αλλάξετε από αυτά που τους βαραίνουν, αυτό τους ενδιαφέρει. Η καθημερινότητα για πολύ κόσμο έχει γίνει αφόρητη, στέκονται ακόμα και μπροστά στα τρόφιμα και δεν ψωνίζουν, πάνε πιο πέρα μήπως βρουν φθηνότερα. Ενοίκιο και ΔΕΗ για κάποιους είναι ένας μισθός 800-1000 Ε. Περιττό να αναλύσω σε τι απελπισία βρίσκονται μισθωτοί και συνταξιούχοι ακόμα και με εισόδημα 1.500 Ε το μήνα, πόσο μάλλον οι πιο κάτω. Τους ζητάτε ασφάλειες να κάνουν, να καθαρίζουν οικόπεδα, να πληρώνουν μηχανικούς για βεβαιώσεις, πιστοποιητικά για πράσινη ενέργεια ακινήτου και τόσα άλλα που ναι μεν ως ένα βαθμό είναι σωστά, όμως από τι πορτοφόλια τα ζητάτε να γίνουν; Οδηγείτε απλά άλλους σε απελπισία και άλλους σε μεταβιβάσεις για να απαλλαγούν από τα ζητούμενα! Οι άλλοτε νοικοκυραίοι κατέληξαν με τη δική σας συμβολή, επαίτες και φτωχαδάκια.

Σύμφωνα με την Eurostat, το 2023, το 21% του πληθυσμού της ΕΕ και το 26% της Ελλάδας ζούσε στο όριο της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού. Κι εσείς και όλα τα κόμματα το χαβά σας, πετάτε το γάντι ο ένας στον άλλον και ασχολείστε με τα ενδοκομματικά σας παρά με τις ανάγκες του λαού! Δώστε τους πίσω τα Δώρα, αυτοί οι 2 μισθοί/συντάξεις το χρόνο, έκλειναν τρύπες. Ειδικά τώρα θα ήταν ευχής έργο, τη στιγμή που προσπαθούν να επιβιώσουν με το 50% του εισοδήματος του 2009. Αλλά αυτό δεν το αγγίζετε, το έχετε προσπεράσει και το έχετε σκεπάσει με το ‘’δώσαμε αυξήσεις μετά από 12 χρόνια’’.  Ειδικά οι συνταξιούχοι θέλουν άλλη μια ζωή για να φτάσουν στο εισόδημα του 2009 με αυτές τις αυξήσεις που δίδονται. Ας είμαστε ρεαλιστές κι ας αφήσουμε κατά μέρος τα επικοινωνιακά τρικ. Θα πρέπει τουλάχιστον τώρα να αντιληφθήκατε πως έστω ψιχαλίζει και κάποιοι κουράστηκαν να τρώνε μόνο σανό. Θέλουν και κάτι άλλο. Πάντως κάτι που πρέπει να αναγνωρίζουμε σίγουρα στην ΝΔ είναι ότι κατάφερε να κυβερνάει χωρίς ισχυρή Αντιπολίτευση και με την αυτοδυναμία των εδρών της να περνάει ότι θέλει και όπως το θέλει.

Και πέρα από τα εντός, αν δούμε και τα έξω, κι αυτά δεν πάνε καλύτερα. Γερμανία και Γαλλία έπαθαν και πάνε σε εκλογές. Σημαίνει ότι γενικά οι πολίτες της ΕΕ άρχισαν να εκδηλώνουν την οργή και τη δυσαρέσκεια τους με τις κρατούσες πολιτικές γραμμές. Χρήματα για να ξαναχτιστεί η Ουκρανία υπάρχουν, για να φάνε τα εκατομμύρια των φτωχών της Ευρώπης δεν υπάρχουν;  

Καλό τριήμερο , και καλή Φώτιση απ’ άκρη σε άκρη.

+++

Νίκη Άννα Παπουλάκου/

ΠΗΓΉ: Εφημ. ''Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ''

                        ΨΥΧΑΝΕΜΙΣΜΑΤΑ... ΠΕΜΠΤΗ 20/6/24

Δεν υπάρχουν σχόλια: