Powered By Blogger

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!
Ποίηση/Στίχος/Άρθρα/Βίντεο

Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2023

Καλό Νοέμβρη!

 




 Ο Νοέμβριος ξεκίνησε με ζέστη και βροχές. Μάλλον θα περάσουμε από τη ζέστη στο χειμώνα έτσι όπως πάει το θέμα. Φθινόπωρο μόνο το βράδυ και νωρίς το πρωί! Έχει γίνει τροπικό το κλίμα από εύκρατο που το ξέραμε! Το θέμα είναι να μην υπάρξουν καταστροφές, ούτως ή άλλως ο Νοέμβριος είναι μήνας βροχών. Εύχομαι να έχουν τακτοποιηθεί επαρκώς οι πληγέντες της Θεσσαλίας και άλλων περιοχών, για να μην περάσουν τα ίδια σε προσεχή καιρικά φαινόμενα!

 Το πρόβλημα στη Μ. Ανατολή οξύνεται με κίνδυνο να εμπλακούν και άλλα Κράτη στο παιχνίδι ενεργά! Σε λίγο θα το ''συνηθίσουμε'' και αυτό, όπως και την Ουκρανία και τόσα άλλα. Μάθαμε να ζούμε με τον πόλεμο δίπλα μας, την πείνα, τη δυστυχία!.. Δεν ξέρω πια τι θα είναι αυτό που θα μας σηκώσει από τον καναπέ και το κινητό και θα μας κάνει να θελήσουμε να αγωνιστούμε για κάτι!

 Η ακρίβεια στο κόκκινο και τα εισοδήματα στον πάτο. Μετά τις 15 του μήνα τα σούπερ μάρκετ άδεια σχεδόν, οι ουρές στα Ταμεία άλλων εποχών και τα γεμάτα καρότσια, παρελθόν! Και περιμένουμε με τα pass να βρούμε λύση; Μια ελεημοσύνη μόνο είναι και τίποτα περισσότερο. Δεν καλύπτει τίποτα σχεδόν, απλώς δίνει την ψευδαίσθηση πως πήρες κάτι. Δυστυχώς μάθαμε να ζούμε και με ψευδαισθήσεις. Και μας λένε να μάθουμε να ζούμε με αυτές τις τιμές γιατί δεν πρόκειται να αλλάξουν! Σα να σου λένε ''παρ' το απόφαση, θα πεινάσεις, θα παγώσεις το χειμώνα, θα κόψεις τις βόλτες με το αμάξι, κλπ.'', άλλωστε όλη η Ευρώπη έχει πρόβλημα λένε! Μόνο που η Ευρώπη καμιά σχέση με το εισόδημα των Ελλήνων! Αν δεν υπάρξει έστω και μερική αποκατάσταση των μειώσεων σε μισθούς και συντάξεις, δεν πρόκειται να ισορροπήσει αυτή η κατάσταση. Τα κόκκινα δάνεια θα αυξηθούν κι άλλο, λόγω της 10μηνης συνεχούς ανόδου των επιτοκίων των δανείων. Πόσοι ακόμα απελπισμένοι από τα δάνεια με Ελβετικό φράγκο, που χρωστούν 2 φορές το ποσό που δανείστηκαν! Και πόσοι άλλοι που έχασαν σπίτια σε πλημμύρες ή σεισμούς και πρέπει να εξοφλήσουν το τυχόν στεγαστικό που είχαν λάβει! Είναι να μη σου λάχει που λένε!

 Η Κυβέρνηση χορεύει μόνη της, χωρίς ισχυρή ουσιαστική αντιπολίτευση, τα ΜΜΕ περνούν τα μηνύματα που θέλουν να περάσουν, ο δε ΠΘ δε χάνει ευκαιρία να λέει για ένα πυλώνα σταθερότητας, ασφάλειας και βελτίωσης βιοτικού επιπέδου. Πού κοιτάει και τα βλέπει όλα αυτά, να μας το πει να κοιτάξουμε κι εμείς προς αυτό το σημείο! Η Πανδημία δεν ακούγεται πλέον, αν και οι ιώσεις δίνουν και παίρνουν γύρω. Όλα κινούνται στον απόηχο του διετούς εκφοβισμού και τρομοκράτησης των πάντων, που ουκ ολίγα κατάλοιπα άφησε στις ψυχές και την εν γένει ζωή μας! Φτάνει ένα αψού ή ένα γκούχ και να τρελαίνεσαι για το πόσο βαριά άρρωστος είσαι! Λες και δεν μας εύρισκε ο βήχας ή το συνάχι όλα μας τα χρόνια και δε δίναμε ιδιαίτερη σημασία. Τώρα όμως πέρασαν το φόβο και με το παραμικρό φοβόμαστε τη χειρότερη περίπτωση. Και συνεχίζουν το αφήγημα με κάθε είδους ασθένεια, βάζοντας ''διαφημίσεις'' που να σου λένε συμπτώματα για να τρέξεις στο γιατρό για εξετάσεις. Και μάλιστα σε μια εποχή που το θέμα περίθαλψη θέλει φράγκα. Η αρρώστια δεν είναι σούπερ μάρκετ για να στηθείς στην ουρά. Δεν περιμένει όταν όποτε κλείσεις ραντεβού για εξετάσεις. Οπότε η έχεις, πληρώνεις και τις κάνεις, ή δεν έχεις και εάν και εφ' όσον ζήσεις θα τις κάνεις σε μέλλοντα χρόνο! Δυστυχώς πικρό, αλλά έτσι είναι! Πάντα η αλήθεια ήταν πικρή! Άλλη μια αλήθεια, το γεγονός πως κάποτε οι άνθρωποι μπορεί να μην είχαν λεφτά, αλλά είχαν ο ένας τον άλλον. Σήμερα οι περισσότεροι ούτε λεφτά έχουμε και έλλειψη ανθρώπων από δίπλα μας. Αντί ο ένας για τον άλλον καταντήσαμε ο ένας να θέλει να φάει τον άλλον! Με πόση απάθεια για να μην πω αναισθησία, βλέπουμε κόσμο να καίγεται, να πνίγεται, να θάβεται κάτω από ερείπια και βόμβες και σφυρίζουμε αδιάφορα. Κάποιοι μάλιστα δε θέλουν να ξέρουν τι συμβαίνει στον κόσμο, αρκούνται στο όποιο βόλεμα τους, ακόμα κι αν πρόκειται για αυτό των επι8ομάτων!

 Πώς καταντήσαμε ... νομίζω μας έφτιαξαν όπως ακριβώς ήθελαν και τους βόλευε. Οδήγησαν τις Κοινωνίες στο δικό τους μονοπάτι. Φυσικά το επιτρέψαμε είτε συνειδητά, είτε ασυνείδητα και το επιτρέπουμε ακόμα! Όσοι έχουν καταφέρει και αντιστέκονται στην όλη νάρκωση, κινδυνεύουν να χαρακτηριστούν ψεκασμένοι, αμόρφωτοι κλπ. Μην ξεχνάμε πόσα άκουσαν οι μη εμβολιασμένοι από ''επίσημα'' χείλη! Και γενικώς όποιος έχει αντίθετη γνώμη από αυτή της Κυβέρνησης για όποιο θέμα, χαρακτηρίζεται με διάφορες ταμπέλες ακόμα και ως εχθρός των συνανθρώπων του και της Κοινωνίας. Το έχουμε ακούσει και αυτό, σε όσους έχουν ώτα φυσικά αναφέρομαι!

 Καλό Νοέμβρη εύχομαι, να σταματήσει ο πόλεμος, να μην υπάρξουν καταστροφές και να περάσουμε εν ειρήνη στο χειμώνα.

 

Νίκη Άννα Παπουλάκου

Πηγή: Εφημ. ''Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ''

           Ψυχανεμίσματα... 9.11.23

Δεν υπάρχουν σχόλια: