Powered By Blogger

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!
Ποίηση/Στίχος/Άρθρα/Βίντεο

Κυριακή 29 Οκτωβρίου 2023

Οι καιροί δύσκολοι και μέσα και έξω!

 



Και όπως είδαμε με τα αποτελέσματα της 2ης Κυριακής, αν και με τεράστια αποχή, η ανατροπή ενός αποτελέσματος δεν είναι κάτι ακατόρθωτο.  Ας το δούμε, στις επόμενες να δώσουμε το παρόν στην κάλπη και να δηλώσουμε την άποψη μας. Ευκαιρία να σκεφθούμε κάποια πράγματα και οι χαμένοι των εκλογών ας προσγειωθούν κάνοντας επανεκκίνηση. Οι καιροί είναι δύσκολοι και μέσα και έξω, ένα τσακ μας χωρίζει από μια γενική πολεμική σύρραξη κι άλλο ένα βήμα από ένα παγκόσμιο οικονομικό κραχ. Ένας Πλανήτης στο κόκκινο, χιλιάδες άνθρωποι χάνονται κάθε μέρα, είτε από φυσικές καταστροφές, είτε από βόμβες πολέμου και οι λοιποί κοιτάμε θεατές, εθιστήκαμε να ακούμε αριθμό νεκρών και στις εικόνες καταστροφής ακόμα; Κρίσιμη η κατάσταση με τη Μ. Ανατολή τώρα για όλους. Ρωσία και Κίνα ενώνουν δυνάμεις για αντιμετώπιση Ανατολικού και Αφρικής. Η Αμερική στέλνει δυνάμεις και χρήμα στο Ισραήλ. Η Ευρώπη ενέκρινε άλλα 50 δις για Ουκρανία και στηρίζει πιο διακριτικά το Ισραήλ. Το Ισραήλ απέσυρε τους Διπλωμάτες του από την Τουρκία, η Γερμανία ζητάει να εγκαταλείψουν οι πολίτες της το Λίβανο, οι ΗΠΑ ομοίως ζητούν προσοχή από τους πολίτες τους που βρίσκονται σε διάφορα μέρη. Και η τρομοκρατικές επιθέσεις μετά από μια παύση  λόγω πανδημίας, επανήλθαν σε πολλά μέρη της ΕΕ. Ακόμα κι εδώ υπήρξαν περιστατικά ευτυχώς χωρίς θύματα. Βλέπουμε και επιθέσεις σε Χριστιανικές Εκκλησίες, όπως και με το βομβαρδισμό στον Αγ Πορφύριο στη Γάζα. Αν μαζί με το μένος των Κρατών, αναμειχθεί και θρησκευτικός φανατισμός, καληνύχτα μας!

Μια Ευρώπη που ζει πλέον, με συναγερμούς, εκκενώσεις και πανικό. Μια ιδιότυπη ομηρία και μια κατάσταση ανεξέλεγκτη θα έλεγα, με τα τόσα εκατομμύρια μουσουλμάνους στην ΕΕ.  Από πού και ποιον να φυλαχτείς; Ο εχθρός πλέον μπορεί και να περπατάει δίπλα σου και ανά πάσα στιγμή να βγάλει μαχαίρι. Πώς καταντήσαμε έτσι τη ζωή μας; Και απορώ αφού όλοι είναι χρεωμένοι, και οι λαοί τους υποφέρουν, πού βρίσκονται τα δις για να ενισχύουν πολέμους από δω κι από εκεί, αντί να πέφτουν όλοι με τα μούτρα να συμβιβάσουν και να συμφιλιώσουν καταστάσεις; Είμαστε πάντως ‘’πυλώνας σταθερότητας’’ για την περιοχή εμείς, όπως είπε ο ΠΘ και σε εγρήγορση για τα όσα συμβαίνουν στη Μ. Ανατολή. Εγώ τώρα γιατί ανησυχώ αντί να ησυχάσω με αυτά που ακούω;

Για πότε όμως ξεχάστηκε και η πανδημία, μόνο εμείς επιμένουμε να μιλάμε ακόμα και να επιμένουμε στους εμβολιασμούς ειδικά για τους άνω των 60 και ουδείς αναρωτιέται ή ερευνά, πώς προκύπτουν τόσοι αιφνίδιοι θάνατοι και τόσοι επιθετικοί καρκίνοι, που μέχρι να διαγνωστούν, ο ασθενής φεύγει για τον Άγ Πέτρο; Έχουν κυκλοφορήσει στοιχεία στον Εξωτερικό και ΕΕ και Αμερική, αλλά εδώ ούτε λόγος! Φταίει το άγχος είπε κάποιος, όπως είχε πει και πριν χρόνια για τις αυτοκτονίες ότι ήταν από ερωτική απογοήτευση, ή ψυχασθένεια! Προλέγουν το αποτέλεσμα σε όλα, προ δικαστικών αποφάσεων, προ απολογισμού ζημιών, προ αποτελέσματος έρευνας για διάφορα συμβάντα. Άλλωστε η Ελλάδα 2η Χώρα παγκοσμίως στις ψευδείς ειδήσεις, με πρώτη στη λίστα την Τουρκία. Άντε λίγο ακόμα να πάρουμε την πρωτιά! Ποτέ δε θα μάθουμε πόσα τα θύματα στα Τέμπη, ποτέ δε θα μάθουμε πόσα τα θύματα στη Θεσσαλία και πόσα άλλα.

Ήρθε και το ΣτΕ την επομένη των εκλογών αν δεν απατώμαι, και απεφάνθη πως ορθώς κρίθηκε υποχρεωτικός ο εμβολιασμός των άνω των 60 και ορθώς τους επεβλήθη το πρόστιμο.  Τέτοια δικαιοσύνη μόνο στη Χώρα μας. Σημειωτέον πως πουθενά αλλού στην ΕΕ δεν επεβλήθη πρόστιμο ακόμα και 2-3 κράτη που είχε λεχθεί. Και αποφάσεις έκριναν άκυρες τις απομακρύνσεις από εργασία και την υποχρεωτικότητα αντισυνταγματική και στην ΕΕ και στις ΗΠΑ.  Με όλο το σεβασμό λοιπόν στο θεσμό, διατηρώ πολλές επιφυλάξεις για την κρίση κάποιων λειτουργών του θεσμού της Δικαιοσύνης. Όπως και η απόφαση για τους συνταξιούχους, αντισυνταγματικές οι περικοπές του δικού τους κλάδου, των υπολοίπων κλάδων της Κοινωνίας καλώς έγιναν! Όπως και το θέμα της ρήτρας στην ενέργεια, κρίθηκε νόμιμη. Καμιά σκέψη για την οικονομική κατάσταση του πολίτη που 13 χρόνια τώρα παίζουν ταμπουρά στην πλάτη του με Μνημόνια και ψηφίσματα με κάλυψη των Μνημονίων, εις βάρος του πολίτη!

Η ακρίβεια συνεχίζει ακάθεκτη, σε λίγο θα έχουμε και ελλείψεις, ήδη στο λάδι προχωρούν σε πλαφόν αγοράς κάποια σούπερ-μάρκετ. Δύσκολος χειμώνας έρχεται, για την ώρα ο καιρός καλός, ας πάρουμε μικρές ανάσες όσο μπορούμε!

+++

Νίκη Άννα Παπουλάκου.

Πηγή: Εφημ. ''Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ''

             Ψυχανεμίσματα.... 26.10.23

Δεν υπάρχουν σχόλια: