Powered By Blogger

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!
Ποίηση/Στίχος/Άρθρα/Βίντεο

Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2023

Πού πήγε ο κοινός νους;




Αυτό που δεν κατάφερε εχθρός στον πόλεμο, δηλαδή το να κάνει τον ΄Ελληνα να γονατίσει και να σκύψει το κεφάλι, το μεθόδευσαν και το ‘’πέτυχαν’’ εν καιρώ ειρήνης όλες οι Κυβερνήσεις !! Μας έχουν τρελάνει στις φανφάρες και τις αναφορές τους σε μια πραγματικότητα που όμως αφορά τη δική τους φαντασία. Στις σιδηροδρομικές γραμμές συνέχεια βλάβες, διακοπές δρομολογίων και αλλαγές. Άσε που το δίκτυο της Θεσσαλία θα κάνει καιρό για να αποκατασταθεί από τις πλημμύρες.  Πώς και δεν ανέβαλαν τις εκλογές, άξιον απορίας. Τόσο σίγουροι είναι για την εκλογή των γαλάζιων προστατευομένων; Έχουν τόσο πεισθεί για την νάρκωση του κόσμου; Ποιος ξέρει;

 Ξαφνικά θυμηθήκαμε και τον Κηφισό που έτσι κι έρθει ένα νέος Daniel στην Αττική θα δούμε εικόνες Αποκάλυψης  όπως στη Θεσσαλία,  γράφουν. Τελικά ότι φτιάχνεται αφήνεται στην τύχη του στη συνέχεια απ’ ότι φαίνεται.  Κηφισός, γήπεδο ΟΑΚΑ κλπ. Ευτυχώς που δε θρηνήσαμε θύματα, σε ένα χώρο που συγκέντρωνε χιλιάδες κόσμου! Πόσα πεταμένα λεφτά έχουμε δώσει, όπως και με τα Ολυμπιακά ακίνητα, που ρημάζουν, χρεωθήκαμε τόσο χρήμα και δεν αξιοποιήσαμε σχεδόν τίποτα. Αρκεί που γίνονται οι αναθέσεις έργων και κάποιοι βγάζουν χρήμα, πιθανόν και κάποιοι μίζες, και μετά τα αφήνουμε στην τύχη τους. Τραγικό και ανήκουστο να συμβαίνει.  Δείχνει ανευθυνότητα και εγκληματική αδιαφορία για το κοινό, για τους πολίτες.

Ακούμε διάφορα από στόματα εξουσίας  που απορώ πώς δεν έχουμε χάσει την ακοή μας ακόμα! Ο ΠΘ στήριξε Περιφερειάρχη και Δημάρχους των καμένων και πλημμυρισμένων περιοχών, δε βρήκε για ποιο λόγο να μην το κάνει, έστω κι αν διερευνώνται κάποιοι από τη δικαιοσύνη. Αν ψηφίζουμε (που ψηφίζουμε) βάσει κομματικής γραμμής μόνο, Τοπικές και Περιφερειακές Αρχές, ανεξαρτήτως ικανοτήτων ή διάθεσης προσφοράς και προγράμματος,  τότε να μην παραπονιόμαστε για τίποτα. Επίσης ο ΠΘ ανησυχεί ότι η πολιτική κρίση στις ΗΠΑ θα έχει επιπτώσεις στην ενίσχυση της Ουκρανίας... καημό που τον έχει ο άνθρωπος!  Για  τη Χώρα του που είναι κατά το ήμισυ σαν βομβαρδισμένη και όλο αυξάνονται οι νεόπτωχοι, πόσο ανησυχεί δεν μας έδειξε αλήθεια. Έχουμε και την  Κα Αγαπηδάκη να λέει διάφορα μαργαριτάρια όπως κι αυτό : Εάν είχαν συστρατευθεί όλοι στον εμβολιασμό θα είχαμε πολύ λιγότερους θανάτους! Για παράδειγμα τεκμηρίωσης των λεγομένων της, ας μας πει από τους 7000 περίπου μη εμβολιασμένους υγειονομικούς, πόσοι είναι εν ζωή... Με θυμώνει που μιλούν σα να ξέρουν εκ προοιμίου πως απευθύνονται σε ανεγκέφαλους.

Άθλιες συνθήκες επικρατούν στα περισσότερα Νοσοκομεία της Χώρας, υποβιβάζουν τις παρεχόμενες υπηρεσίες για να τα περάσουν ίσως σε ιδιωτικά χέρια ή να τα κλείσουν, όπως έχουν κάνει και με άλλα στο παρελθόν. Τα ακριτικά νησιά και χωριά εγκαταλελειμμένα και μετά απορούμε που τα έχει βάλει στο μάτι ο Τούρκος. Εκείνος μεταφέρει πληθυσμό προκειμένου να διεκδικεί έστω και μειονότητα, κι εμείς όλα τα χρόνια το μόνο που κάνουμε να δυσχεραίνουμε τις συνθήκες διαβίωσης σ ‘ αυτά τα μέρη, ώστε να εγκαταλείπονται από τους νέους και να μένουν μόνο οι γέροι που κάποια στιγμή θα φύγουν για το μεγάλο ταξίδι και δεν θα μείνει ψυχή. 

Το ίδιο φοβάμαι θα συμβεί και τώρα στα πλημμυρισμένα και καμένα, κάποιοι θα φύγουν να βρουν αλλού την τύχη τους. Η ερημοποίηση της Επαρχίας και η συγκέντρωση μεγάλου μέρους πληθυσμού της Χώρας στις πόλεις, ναι μεν για την Εξουσία, τους ελέγχει καλύτερα, αλλά χωρίς παραγωγή και τα διάφορα επαγγέλματα, θα πέσει πείνα. Απλά πράγματα κοινής λογικής και σκέψης, αλλά δυστυχώς η κοινή λογική  έχει εξαφανιστεί!

Πώς γίνεται σχεδόν όλα να έχουν μπατάρει, είτε χρεοκοπώντας, είτε με τεράστια χρέη (Επιχειρήσεις ,Δημόσιοι Οργανισμοί, Κόμματα, Ταμεία, Κράτος, Ιδρύματα κλπ.) ενώ οι διαχειριστές όλων αυτών να διατηρούν θέσεις εξουσίας οι περισσότεροι και να αυξάνουν περιουσίες;... Πού πήγε ο κοινός νους; Χειροκροτούμε και τους βγάζουμε ξανά και ξανά ή τους αποδεχόμαστε σε θέσεις Εξουσίας. Το χρήμα φθείρει συνειδήσεις και η βλακεία φθείρει ζωές. Δυστυχώς εθιστήκαμε στο βιασμό της ζωής, της ψυχής και της τσέπης μας , όπως και σε τόσα άλλα! Έχει διαλυθεί το σύμπαν, μείναμε ρέστοι και ταπί και μόνη μας αγωνία να ρωτάμε πότε θα μπει το επίδομα... πώς καταντήσαμε λοχία;....

Και κλείνω για σήμερα με Σοφοκλή : «Ένα κράτος, όπου η αυθάδεια και η ελευθερία του να κάνει κανείς ό,τι θέλει , μένουν ατιμώρητα, μπορεί να είναι κάποιος σίγουρος γι' αυτό, ότι μετά από ένα ευτυχισμένο ταξίδι τελειώνει βυθισμένο μέσα στην άβυσσο.»

+++

Νίκη Άννα Παπουλάκου. 

Πηγή : Εφημ,, ''Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ''

                          ΨΥΧΑΝΕΜΙΣΜΑΤΑ... 12 Οκτωβρίου,2023.

Δεν υπάρχουν σχόλια: