Powered By Blogger

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!
Ποίηση/Στίχος/Άρθρα/Βίντεο

Παρασκευή 15 Απριλίου 2022

Kρίση παντού....

 





Και φθάσαμε στην εβδομάδα της βουβής όπως τη λέει ο λαός, πέρασαν οι Χαιρετισμοί και φθάνουμε στο Πάσχα. Η γιορτή της θυσίας και της αγάπης. Η αγάπη και η ειρήνη αυτή την εποχή λείπουν αισθητά. Τουλάχιστον θα μπορέσουν κάποιοι να γιορτάσουν στα χωριά τους ή στα εξοχικά τους το Πάσχα μετά από 2 χρόνια. Το θέμα είναι πόσο κοντά στο νόημα των ημερών θα βρεθεί ο καθένας κι όχι στο αν θα έχει το γιορτινό τραπέζι αρνί ή κάτι άλλο πιο φθηνό. Σημασία έχουν οι άνθρωποι γύρω από το τραπέζι. Η νηστεία των 40 ημερών που οι περισσότεροι έχουμε ξεχάσει, βοηθάει στην κάθαρση του οργανισμού παράλληλα με την επεξεργασία και κάθαρση πνεύματος και ψυχής. Πλησιάζοντας στις Άγιες ημέρες του Πάσχα, ας αναρωτηθούμε κατά πόσον κάναμε τον απολογισμό μέσα μας με τον εαυτό μας, κατά πόσον καταλήξαμε κάπου, συγχωρέσαμε, ζητήσαμε συγνώμη, λύσαμε κόμπους και λυτρωθήκαμε ψυχικά και πνευματικά ώστε να γιορτάσουμε ελεύθεροι την ημέρα της αγάπης!

Η οικογένεια στις μέρες μας περνάει κρίση, δυστυχώς. Η ενδοοικογενειακή βία και εγκληματικότητα εμφανίζουν έξαρση. Τραγικές ιστορίες βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Η ανθρώπινη ζωή σε τελευταία μοίρα, πόλεμοι για συμφέροντα και κατανάλωση όπλων, εν προκειμένω η Ουκρανία, που προβλέπεται διάρκεια του πολέμου, πιθανόν εξυπηρετεί κάποια συμφέροντα αυτό. Το αν θα πληρώσουν οι λαοί το τίμημα (και ήδη πληρώνουν) δεν τους απασχολεί. Αντί οι πέριξ να πολεμήσουν για κατάπαυση πυρός και συμφιλίωση, ρίχνουν λάδι στη φωτιά συνεχώς με δηλώσεις, σχόλια, κατηγορίες, κυρώσεις κλπ. Αυτή η στάση διατηρεί και εξάπτει την όλη κατάσταση. Ακούσαμε και τον Πρόεδρο Ζελένσκι στη Βουλή των Ελλήνων που καταχειροκροτήθηκε από τους παρισταμένους βουλευτές που σηκώθηκαν και  όρθιοι μάλιστα! Ειλικρινά δεν κατάλαβα ούτε τον ιδιαίτερο αυτό ενθουσιασμό, ούτε και το λόγο που εξυπηρετούσε αυτή η ομιλία του στο Ελληνικό Κοινοβούλιο. Δε θυμάμαι άλλον αρχηγό Κράτους που βρέθηκε σε εμπόλεμη θέση, να είχε τόση προβολή και καθημερινή εμφάνιση σε τηλεόραση ή Κοινοβούλια Χωρών και να ζητά επιτακτικά όπλα, κυρώσεις για τον αντίπαλο εχθρό κλπ. Βγήκε να μας πει ‘’ελευθερία ή θάνατος’’ λες κι έχουν σχέση τα 400 έτη σκλαβιάς με μια εισβολή που δέχθηκε η Χώρα του, αλλά τέλος πάντων. Μας είπε πως δεν πρέπει να γίνει Θερμοπύλες η Μαριούπολη, να αγωνιστούμε μαζί για να ζήσουν πάλι καλά οι Έλληνες εκεί μαζί με τους Ουκρανούς πολίτες. Δεν τον ρώτησε όμως κανείς γι αυτά που λέγονται πως συνέβαιναν εκεί στις μειονότητες. Δεν πέρασε επίσης από το μυαλό του και των δικών μας βέβαια το ενδεχόμενο η Μαριούπολη να είναι στα χέρια άλλου που ήδη είμαστε κόκκινο πανί γι αυτόν, λόγω στάσης και δηλώσεων.

Είπε ακόμα πως κάτι παρόμοιο με αυτό που συμβαίνει στη Χώρα του, έχει να συμβεί από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο στην Ευρώπη…. Προφανώς τη Σερβία και την Κύπρο τις έχει στο μυαλό του εκτός Ευρωπαϊκής Ζώνης και δε χρειάστηκε να αναφερθεί. Έκλεισε με το ‘’ θα κερδίσουμε μαζί’’. Δηλαδή είμαστε μαχόμενοι και δεν το γνωρίζουμε; Άσε το βίντεο και το περιεχόμενο του… έδειξε πόσο μας υπολογίζει και μας εκτιμά στην πραγματικότητα. Και το ολοκλήρωσε με την απογευματινή του ομιλία στο Κοινοβούλιο της Κύπρου που δεν αναφέρθηκε καν στα 48 χρόνια κατοχής μέρους του νησιού, κι όταν η Αντιπρόεδρος και προς τιμήν της αναφέρθηκε στο θέμα της Κύπρου, περιέργως έκλεισε η σύνδεση του. Προφανώς δεν ήθελε να πάρει θέση λόγω της φιλίας του με την Τουρκία.

Οι δε φίλοι μας Αμερικανοί κόπτονται για την παραμονή της Τουρκίας στη Δύση, συζητώντας και τον εξοπλισμό της, ωστόσο εμείς χαϊδεύουμε τα αφτιά μας με το να λέμε ότι ο Ερντογάν είναι απομονωμένος. Συγκεκριμένα ο κ. Πάιατ τόνισε πως «στόχος των ΗΠΑ και προς το συμφέρον τους είναι να κρατήσουν αγκιστρωμένη την Τουρκία στη Δύση» Αυτά ακούει κι ο Τούρκος και εκμεταλλεύεται την κάθε κατάσταση. Μάζεψε επίσης πλούσιους Ρώσους στη Χώρα του, τους εκδιωχθέντες από τα Κράτη της ΕΕ και γενικώς οι χειρισμοί του είναι προς συμφέρον της Χώρας του. Εμείς τι κάνουμε … θα πέσει πείνα και των γονέων αν αυτό τραβήξει, ήδη το θέμα των λογαριασμών ενέργειας οδηγούν σε χρεοκοπία πολλά νοικοκυριά.

Οι φωτιές ξεκίνησαν, καταστροφές συμβαίνουν, φλέγοντα θέματα ζωής υπάρχουν αλλά τα ΜΜΕ ασχολούνται με το θέμα ‘’Ρούλα’’ τα λοιπά θέματα πάνε πίσω.

Καλή Μ. Εβδομάδα και καλή ενδοσκόπηση.

Νίκη Άννα Παπουλάκου.

Πηγή: Εφημ. ''Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ'' Ψυχανεμίσματα... 14 Απρ. 2022.


Δεν υπάρχουν σχόλια: