Powered By Blogger

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!
Ποίηση/Στίχος/Άρθρα/Βίντεο

Παρασκευή 30 Ιουλίου 2021

Αποχαιρετάμε τον Ιούλιο ...

 


Μας αφήνει και ο Ιούλιος εν μέσω καταστροφών, μεταλλάξεων, κρουσμάτων, απαγορεύσεων, δυσοίωνων προβλέψεων. Φονικές πλημμύρες παντού, φωτιές κ.ά. πολλά. Ούτε ένα καλοκαίρι δεν μπορούμε να χαρούμε ήσυχοι πια. Το πείραμα του Τουρισμού και της ‘’ελευθερίας’’ των εμβολιασμένων συνεχίζεται κανονικά, καθώς και η κινδυνολογία/ πρόβλεψη για ‘’πανδημία των μη εμβολιασμένων’’ που θα μας βρει από φθινόπωρο. Δυο τουρίστες προσκόμισαν σε τουριστικό γραφείο πλαστά μοριακά τεστ για κοροναϊό. Και πόσοι άλλοι θα έχουν περάσει έτσι. Απόλυτος έλεγχος δεν υπάρχει, ταλαιπωρούνται απλώς  οι συνεπείς, οι πονηροί παντού και πάντα ξεφεύγουν.

Η ψυχολογία μας στα ύψη, δεν το συζητώ! Κοιτάμε το διπλανό με μισό μάτι και κάνουμε και δυο βήματα πίσω. Με ένα φτέρνισμα σε πιάνει τεταρταίος πυρετός, μη τυχόν κόλλησες τον ιό, χειρότεροι από τον κατά ‘’φαντασία ασθενή’’  καταντήσαμε! Δυσκολεύουν οι μετακινήσεις με τα τεστ που κοστίζουν κιόλας, γενικώς δυσκολεύουν τη ζωή στους πολίτες για να τους αναγκάσουν να κάνουν το εμβόλιο. Επιβολή μέτρων στη Μύκονο, μοιάζει με τρικ εντυπωσιασμού/εκφοβισμού, αφού από την τρίτη κιόλας ημέρα των περιορισμών αρχίσαμε να μιλάμε για βελτιωμένη εικόνα και σύντομη επαναφορά. Ο δε αποκλεισμός της μουσικής μόνο σε κατάθλιψη μπορεί να οδηγήσει τον κόσμο, παρά ότι τον προστατεύει από τον ιό. Το να επέβαλαν πιο χαμηλή μουσική στα κλαμπ το καταλαβαίνω, αλλά στον άλλον που θα φάει σε τι θα τον ενοχλήσει να υπάρχει ελαφρά μουσική στο Χώρο; Μήπως ερεθίζεται ο ιός από τον ήχο;

Τώρα και bonus δίνονται σε γιατρούς ιδιώτες και Φαρμακοποιούς που θα προωθήσουν τους εμβολιασμούς, από 10-50 Ε το κομμάτι! Αυτό που ζούμε πάντως είναι πρωτόγνωρο γενικώς!

Παράλληλα  όλο και νέα αποτελέσματα βγαίνουν από μελέτες, όπως το Ισραήλ που ανακοίνωσε πως κατά 36% προφυλάσσει το εμβόλιο της Phizer από την μετάλλαξη Δέλτα. Επομένως η ‘’ελευθερία’’ που διαφημίζεται δεν είναι και τόσο ‘’ελευθερία’’! Από τη Μ. Βρετανία πάλι στοιχεία που ανατρέπουν τα δεδομένα των εμβολιασμών έρχονται, καθώς προκύπτει ότι τα κρούσματα αυξήθηκαν κατά 43% μεταξύ των εμβολιασμένων, σε βαθμό που ξεπερνούν κατά πολύ ακόμη κι εκείνων που δεν έχουν κάνει ακόμα ούτε μια δόση, σύμφωνα με την εβδομαδιαία έκθεση της εταιρείας ιατρικών ερευνών Zoe.  Πολλά νεώτερα θα προκύψουν στη συνέχεια μέσα από την πορεία των εμβολίων και του ιού. Ας μην διχαζόμαστε λοιπόν και χωριζόμαστε σε 2 αντίπαλα στρατόπεδα, αποκαλώντας ‘’ψεκασμένους’’ οι μεν τους δε και ανταλλάσσοντας σκέψεις και φράσεις απείρου κάλλους! Ο καθένας αναλαμβάνει την ευθύνη της όποιας απόφασης του, το μέλλον θα δείξει αν υπήρξαν ψεκασμένοι ή άνθρωποι δύο ταχυτήτων με τους ίδιους κινδύνους, απλώς σε διαφορετικά ποσοστά επικινδυνότητας!

Ήρθαν και 352 πτήσεις από Αγγλία το Σαββατοκύριακο, να δούμε ποια η εξέλιξη της μετάδοσης του ιού, αλλά ξέχασα, δεν θα φταίει ο Τουρισμός. Η απάντηση είναι στάνταρ, όπως και για τα νησιά που είχαν εμβολιάσει τον πληθυσμό τους και τώρα είναι πορτοκαλί ή κόκκινα, έφταιξαν οι μη εμβολιασμένοι εργαζόμενοι στον Τουρισμό! Το ότι πιθανόν οι πιο ‘’επικίνδυνοι ασυμπτωματικοί’’ μπορεί να είναι οι εμβολιασμένοι, αυτό δεν το συζητά κανείς, ούτε συνιστά τεστ ή προφύλαξη, μόνο προνόμια, λες και θέλουν να εκδικηθούν αυτούς που δεν αποφάσισαν ακόμα να εμβολιασθούν. Όσο δε γι’ αυτό που ακούγεται, να πληρώνουν τα νοσήλια οι μη εμβολιασμένοι, με αυτό το σκεπτικό και ο καπνιστής που παθαίνει καρκίνο του πνεύμονα θα πρέπει να κάνει το ίδιο, και ο παχύσαρκος αν νοσήσει από σάκχαρο ή καρδιά κ.ο.κ. Σε τι δρόμο οδηγήσαμε τα μυαλά και τη σκέψη μας; Μάλλον αρρωστημένη κατεύθυνση ακολουθούμε! Θα πρότεινα να συνέλθουμε άπαντες όσο είναι ακόμα καιρός, γιατί η ζωή από δω και πέρα θα είναι γεμάτη αγκάθια και όχι στρωμένη με ρόδα, είτε είσαι εμβολιασμένος, είτε όχι. Όσο για το Δημόσιο Χρέος έφτασε τα 344,1 δις. Ε και φυσικά δε χρειάζεται να σας πω ποιος θα το πληρώσει!...

Ας αφεθούμε για λίγο στο υπόλοιπο του καλοκαιριού και τη θάλασσα που παίρνει τους καημούς και γαληνεύει τη σκέψη. Ειρήνη ημίν και με το καλό να περάσουμε στον Αύγουστο!

+++

Νίκη Άννα Παπουλάκου.

Πηγή: Εφημ, ''Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ'' Ψυχανεμίσματα... 29.07.21

Δεν υπάρχουν σχόλια: