Powered By Blogger

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!
Ποίηση/Στίχος/Άρθρα/Βίντεο

Παρασκευή 2 Ιουλίου 2021

Η ζωή μας ένας ιός και μια μετάλλαξη....

 


Και δεν προλάβαμε να πούμε βγάζουμε τις μάσκες και χαλαρώνουν τα μέτρα, να και η ινδική μετάλλαξη του ιού. Από τρόμο σε τρόμο το πάμε μη τυχόν και ηρεμήσει λίγο η ψυχή και το μυαλό μας! Τώρα ρίχνουμε τα  βέλη στους μη εμβολιασμένους, πως κινδυνεύουν να νοσήσουν και μάλιστα βαριά. Ένα 8-25% των εμβολιασμένων κινδυνεύουν να νοσήσουν, όπως λένε, όμως αυτοί που θα πεθάνουν είναι όσοι δεν έχουν κάνει εμβόλιο. Έχει έρθει τηλεγράφημα από τον Αγ. Πέτρο φαίνεται για το ποιους θα πάρει! Ε μα τι να πω, η ψυχολογία του κόσμου είναι στην απάνω σκάλα, ξυπνάει και κοιμάται με το φόβο του ιού και του θανάτου, βλέπει με μισό μάτι τον διπλανό, τον μη εμβολιασμένο, που δεν είναι απαραίτητα αρνητής, άλλωστε δεν άνοιξαν οι πύλες και εμβολιάστηκε το 90% του πληθυσμού, ώστε το 10% να θεωρείται αρνητής. Έχουμε οδηγήσει μια Κοινωνία σε διάφορες ασθένειες, εμφανείς και μη, με μόνο μας μέλημα τον
covid 19, λες και δεν χτυπούν άλλες αρρώστιες τον κόσμο. Ένα χρόνο τώρα δεν ζούμε για να … ζήσουμε! Κάνουμε το εμβόλιο για να ελευθερωθούμε αλλά φοβόμαστε το διπλανό που δεν το έκανε μη μας κολλήσει , ενώ κανονικά εκείνος θα έπρεπε να φοβάται μην κολλήσει, θεωρούμε πως νικήσαμε τον ιό, ενώ αυτός είναι ακόμα εδώ και μάλιστα αλλάζει ρούχα συνέχεια και μπερδεύει την ανοσία μας.

 Η Ευρώπη ανησυχεί για τη Δέλτα μετάλλαξη, η Μέρκελ επέκρινε την Πορτογαλία και την Ελλάδα για το περάστε ελεύθερα που λένε στον Τουρισμό.  Χώρες όπως η Αγγλία και το Ισραήλ που έχουν εμβολιάσει πάνω από το 50% του πληθυσμού τους, ξαναγυρίζουν σε μέτρα προφύλαξης και ελέγχους στα σύνορα. Εμείς υπεράνω μέχρι να περάσει η Τουριστική περίοδος και μετά πολύ φοβάμαι πως θα καταλήξουμε κάπου στα ίδια τα περσινά, με τη μόνη διαφορά πως τώρα θα τους φταίνε οι μη εμβολιασμένοι για την όποια μετάλλαξη ή μεταδοτικότητα του ιού. Κακός μπελάς μας βρήκε και να δούμε πότε και πώς θα φύγει από πάνω μας. Περνάμε στη φάση επαναλαμβανόμενων εμβολιασμών. Καλά θα ήταν να προχωρήσουν σε θέματα και φάρμακα θεραπείας, παράλληλα με τον εμβολιασμό και την ανοσία, να ανασάνει λίγο ο κόσμος. 

Καλό θα ήταν να κρατάμε προφυλάξεις όπου χρειάζεται κι ας μην είναι υποχρεωτικό, γιατί αρκετοί θεωρούν και ειδικά μετά τον εμβολιασμό, ότι όλα είναι όπως πριν, ενώ δεν είναι έτσι! Μετάλλαξη Δέλτα, μετάλλαξη Λάμδα …. Μέχρι το Ω των μεταλλάξεων έχουμε δρόμο!

Η εγκληματικότητα στα ύψη, πρωτόγνωρη αγριότητα σε πολλά εγκλήματα ανά τον κόσμο. Τα ΜΜΕ έχουν καταλήξει ‘’λαϊκά δικαστήρια’’, κοσκινίζουν ένα θέμα με τέτοιο τρόπο που κάθε άλλο παρά ενημέρωση θυμίζει. Για να μην πω κουτσομπολιό, ή ‘’εκπαίδευση’’ στο έγκλημα. Όταν αναλύεις για ώρα το πώς έπνιξε κάποιος, κάποιον, προσπαθώντας να βρεις και να αναδείξεις κάθε λεπτομέρεια της πράξης, δεν υπάρχει ανωτέρα Αρχή να δώσει τέλος σε όλο αυτό; Τι χρειάζονται και σε τι χρησιμεύουν αυτές οι αναφορές και οι αναλύσεις στον κόσμο; Και φυσικά αυτή τη φορά το θέμα ‘’Γλυκά νερά’’ ήρθε κι έδεσε την επομένη της ψήφισης του εργασιακού νομοσχεδίου. Το θυμάται κανείς; … Ξεχάστηκε όπως θα ξεχαστεί και το ασφαλιστικό, όπως γίνεται συνήθως.

Και είναι στιγμές που θυμάμαι ένα παλιό τραγούδι … ‘’σε τι κόσμο μπαμπά μ’ έχεις φέρει να ζήσω’’ … σκέφτομαι το μέλλον αυτών των παιδιών, τις προοπτικές που θα έχουν στη ζωή τους και παγώνω. Οι τιμές ανεβαίνουν, τρόφιμα, βενζίνη, ενοίκια, παρεχόμενες υπηρεσίες, ΔΕΗ κλπ. μόνο το εισόδημα του πολίτη  συρρικνώνεται χρόνια τώρα.

Μεγάλη η έξοδος τα δύο τελευταία Σ/Κ, απρόσεκτοι/αφηρημένοι/θυμωμένοι  οδηγοί  στους δρόμους, ας ευχηθούμε να μην έχουμε θύματα από τροχαία. Ο Ιούνιος μας άφησε, τον αφήσαμε και περάσαμε στον Ιούλιο με ζέστη. Θα γεμίσουν οι παραλίες, θα απλωθεί ο κόσμος σε εξοχικά και στα χωριά του, άντε  να φτιάξει  λίγο ο ψυχισμός μας, ο τόσο ταλαιπωρημένος, να φορτίσουμε μπαταρίες γιατί ποιος ξέρει τι μας περιμένει από φθινόπωρο και μετά. Καλό μήνα εύχομαι, καλή ξεκούραση σε όσους πάνε στην εξοχή και χωρίς δυσάρεστα απρόοπτα.

+++

Νίκη Παπουλάκου.

Πηγή Εφημ. ''Η ΦΩΝΉ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ'' ΨΥΧΑΝΕΜΙΣΜΑΤΑ... 01/07/2021.

Δεν υπάρχουν σχόλια: