Powered By Blogger

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!
Ποίηση/Στίχος/Άρθρα/Βίντεο

Παρασκευή 23 Ιουλίου 2021

Διαίρει και βασίλευε...

 


Για άλλη μια φορά η κλιματική αλλαγή μας κουνάει το δάχτυλο. Η φονική ψυχρή λίμνη χτύπησε την Ευρώπη και άφησε πίσω της συντρίμμια και νεκρούς, παρά το γεγονός ότι θεωρούμε πως Κράτη όπως η Γερμανία, Ολλανδία, Βέλγιο είναι οργανωμένα, εξοπλισμένα καλύτερα σε σχέση με μας. Αποδεικνύεται λοιπόν για μια ακόμα φορά το πόσο αδύναμος είναι ο άνθρωπος απέναντι στα φυσικά φαινόμενα. Κι όσο αυτό δεν το υπολόγισε ή δεν το υπολογίζει και φέρεται ως θεός και εξουσιαστής πάνω στον Πλανήτη, το πληρώνει και θα το πληρώσει ακόμα χειρότερα στη συνέχεια!

Πάντως θα μπορούσε κάποιος να πει πως είμαστε στην εποχή της συμφοράς, παρά την εξέλιξη της Τεχνολογίας, παρά την υποτιθέμενη εξέλιξη μας ως ανθρώπινα όντα, από το ένα κακό στο άλλο πάμε και κάποια από αυτά τα έχουμε προκαλέσει μόνοι μας! Η πανδημία συνεχίζει να ανησυχεί τους πάντες, οι προβλέψεις δυσοίωνες για μεταλλάξεις μελλοντικές και πιο επικίνδυνες, σύμφωνα με  τον        ΠΟΥ: «Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα εμφάνισης και μετάδοσης νέων παραλλαγμένων στελεχών, πιθανόν πιο επικίνδυνων και με μεγαλύτερη δυσκολία να τεθούν υπό έλεγχο». Τελικά θα μας μείνει ο αλληλοσπαραγμός και ο διχασμός; Ουτοπία η ''Ελευθερία'' που πιστέψαμε πως παρέχει το εμβόλιο; Η πορεία θα δείξει!...

Ωστόσο, η μετάλλαξη Δέλτα για την ώρα αυξάνει σε κρούσματα, προβλέψεις για χιλιάδες στη συνέχεια και φυσικά τα τοποθετούν πως θα πλήξουν τους μη εμβολιασμένους. Ευτυχώς από ‘’το όλοι οι μη εμβολιασμένοι θα νοσήσουν’’ περάσαμε στο 1/3 των μη εμβολιασμένων που θεωρούν πως θα νοσήσουν. Ο χρόνος θα διαψεύσει ή θα επιβραβεύσει τα όσα ακούμε γύρω από το θέμα των εμβολίων και των κρουσμάτων. Όσον αφορά τις εξαγγελίες για προνόμια εμβολιασμένων και απαγορεύσεις μη εμβολιασμένων, δε θα ήθελα να το χαρακτηρίσω … το μόνο που θα πω, διαιρούν την Κοινωνία σε πολίτες 2 ταχυτήτων, και αν δεχθώ ότι νοιάζονται για τη ζωή αυτών που για τον α ή β λόγο δεν εμβολιαστούν, τους στέλνουν σε αργό θάνατο με τον τρόπο που τους αντιμετωπίζουν, λες και είναι τα ‘’αποβράσματα’’ της Κοινωνίας. Και μάλιστα μιας Κοινωνίας που ανέχεται πάσης μορφής ‘’αποβράσματα’’! Ή βατσίνα ή ρετσινιά, διαλέγεις και παίρνεις, με βατσίνα απολαμβάνεις, χωρίς βατσίνα βρες τρύπα να κρυφτείς!  Αποδιοπομπαίος τράγος! Λαμπρά, εξελισσόμαστε σε μια υπέροχη Κοινωνία με Βόρειους και Νότιους να αλληλοσπαράζονται και σεις να βασιλεύετε! Το θέμα σας είναι να μην πεθάνει κόσμος ή να μην φανεί η αδυναμία του συστήματος να περιθάλψει ασθενείς και να γιατρέψει; Με χίλιους άλλους τρόπους οδηγείτε πολίτες σε αργό θάνατο, στερήσατε ζωή, όνειρα και τόσα άλλα, τόσο πολύ σας έπιασε ο πόνος μην πάνε από κορονοϊό ή με κορονοϊό; Δεν πείθει…

Απορίας άξιον, το πώς covid free νησιά με εμβολιασμένο το μεγαλύτερο ποσοστό των κατοίκων αν όχι όλων, με Ταξιδιώτες εμβολιασμένους ή νοσήσαντες ή με αρνητικό τεστ, χτύπησαν πορτοκαλί και πάνε για κόκκινο σε σχέση με έξαρση κρουσμάτων. Δε λειτούργησε το τείχος προστασίας; Όσο για τα νούμερα των εμβολιασμένων όλο και αλλάζουν, το πρόσφατο αναφέρεται σε 9,5 και πλέον εκατομ. εμβολιασμένους από το ξεκίνημα του Προγράμματος ‘’Ελευθερία’’. Τότε προς τι όλη αυτή η έξαψη, ο θόρυβος, η επίθεση και το μένος κατά των μη εμβολιασμένων; Τα 9,5 εκατομ. δεν καλύπτουν το επιθυμητό ποσοστό για ανοσία της αγέλης; ... εκτός κι αν μπερδευόμαστε λόγω των μη καταγεγραμμένων πολιτών από άλλες Χώρες που βρίσκονται εδώ... και βαράμε το σαμάρι να ακούει το γαϊδούρι... Ως πότε θα τιμωρούμε τον Έλληνα πολίτη για οτιδήποτε συμβαίνει; Όσο δε για το τελευταίο μέτρο, να μην επιτρέπεται η είσοδος σε μη εμβολιασμένους στα υπαίθρια κλαμπ και χώρους διασκέδασης, ε το τερματίσατε το θέμα του εκφοβισμού και ‘’εκβιασμού’’ των πολιτών. Το μόνο που δε σκεφθήκατε, μήπως παρά τα μέτρα και τον αποκλεισμό από το 80% ζωής των μη εμβολιασμένων, ανέβουν τα κρούσματα στα ύψη και θα πέσει το αφήγημα σας περί ‘’Ελευθερίας’’ εμβολιασμένων σαν χάρτινος πύργος.

Είναι ντροπή πάντως να χωρίζεις την Κοινωνία σε παιδιά και αποπαίδια και να θες να πείσεις πως ο μη εμβολιασμένος είναι δημόσιος κίνδυνος, ενώ ο ίδιος κινδυνεύει,  οι άλλοι (σύμφωνα πάντα με τα λεγόμενα σας) είναι προστατευμένοι και θα το περάσουν στο ποδάρι και να κολλήσουν. Κι αντί να τον δείτε με κάποια συμπόνοια τον πυροβολείτε κι από πάνω. Ας είναι, καλά να περάσετε το καλοκαίρι σας κύριοι και με ελαφρά συνείδηση εύχομαι!

+++

Νίκη Παπουλάκου.

Πηγή : Εφημ. ''Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ'' Ψυχανεμίσματα... 22/7/21.

Δεν υπάρχουν σχόλια: