Powered By Blogger

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!
Ποίηση/Στίχος/Άρθρα/Βίντεο

Πέμπτη 8 Ιουλίου 2021

Η θερμοκρασία ανεβαίνει, ο ιός δεν πεθαίνει ... μεταλάσσεται!




Περάσαμε στον Ιούνιο με καύσωνα, σκόνη Αφρικής και μεταλλάξεις Ινδίας και Κολομβίας. Και κει που λέγαμε πως θα πάρουμε θερινή ανάσα, ξανά μέτρα, συστάσεις, δεσμεύσεις ένα τραγέλαφος βασικά. Έντονη επιθετική/απειλητική αντιμετώπιση των μη εμβολιασμένων και από τους επάνω και από τους κάτω που τους αντιγράφουν. Μια απαξίωση στο τουλάχιστον 50% των πολιτών που δεν έχουν ακόμα εμβολιασθεί. Λες κι αν όλοι αυτοί ήθελαν αύριο να εμβολιασθούν θα μπορούσε το σύστημα να ανταποκριθεί. Πώς λοιπόν τους μέμφεσαι και τους αντιμετωπίζεις ως μιάσματα; Αν πράγματι ήθελες να προφυλάξεις τον πολίτη και να κάνεις και άλλους να σκεφθούν πως πρέπει να κάνουν το εμβόλιο, θα ξεκινούσες το διαχωρισμό από τα ΜΜΜ. Με το να υποχρεώνεις κάποιον να του κοστίσει ο καφές 25 Ε με το τεστ που πρέπει να έχει στο χέρι, ή για να πάει ένα ταξίδι, μόνο αγανάκτηση κερδίζεις παρά προσέλκυση εθελοντών εμβολιασμού! Με το να γίνονται τα προσωπικά δεδομένα του καθενός, ‘’κοινά δεδομένα’’ και να σκανάρεται ο καθένας πριν μπει σε ένα μαγαζί για να διασταυρώνονται τα στοιχεία του, τι να πει κανείς; Άκρως δημοκρατικό. Υπάρχει κανείς που θα νιώσει έτσι αίσθημα ελευθερίας και υπεροχής; Γιατί αν υπάρχει τότε πιθανόν μαζί με τις μεταλλάξεις του covid, μεταλλάσσονται και τα μυαλά. Αν πρέπει να δίνω αναφορά στην πόρτα του κάθε μαγαζιού για τα προσωπικά μου δεδομένα, χίλιες φορές να μην πάω, είτε εμβολιασμένος είμαι, είτε μη.  Αυτή η ας το πούμε αστυνόμευση ή κηδεμονία από τον οποιοδήποτε,  με προσβάλλει ως άνθρωπο, και απέχω.  Αυτή δε η αντιπαλότητα που καλλιεργείται μεταξύ των ήδη εμβολιασμένων και των μη, δεν είναι ότι το καλύτερο, εκτός κι αν έχετε λόγους να θέλετε τον κόσμο διχασμένο σε δύο στρατόπεδα!

Η ιστορία συνήθως γράφεται μετά από 20-30 χρόνια ... η ιστορία λοιπόν θα γράψει μεταξύ των άλλων για όλα αυτά που ζούμε, ποιοι ήταν οι ψεκασμένοι και ποιοι όχι ... αν φυσικά δεν έχει μεταλλαχθεί μέχρι τότε ο ανθρώπινος εγκέφαλος ή δεν είναι απόλυτα ελεγχόμενος.

Πέρσι μας έφταιξαν οι νέοι που δεν πρόσεξαν, φέτος θα μας φταίνε οι μη εμβολιασμένοι. Πάντα έχουμε έναν ένοχο από τη μεριά του πολίτη, ποτέ όμως από την μεριά του Κράτους ή του Συστήματος Υγείας. Πάντως η αποχή από τον εμβολιασμό δεν είναι κάτι που συμβαίνει στη Χώρα μας μόνο, όλα τα Κράτη αντιμετωπίζουν παρόμοιο πρόβλημα. Η Σλοβακία χαρίζει εμβόλια στη Δανία λόγω απροθυμίας των πολιτών της να εμβολιαστούν. Επίσης θα ξεκινήσει λοταρία με εβδομαδιαία έπαθλα έως 2 εκατ. ευρώ για τους εμβολιασμένους και θα προσφέρει μπόνους σε όσους πείθουν άλλους να εμβολιαστούν για να τονώσουν το ενδιαφέρον, με βάση το σχέδιο που ενέκρινε την περασμένη Παρασκευή το Κοινοβούλιο. Δωράκια πολλές Χώρες για να προσελκύσουν το ενδιαφέρον για εμβολιασμό.  Δεν μπορεί κάποιο λάθος έχουν κάνει σε όλη την Ευρώπη και δεν έπεισαν τον κόσμο, ή έχασαν την εμπιστοσύνη του κόσμου και γι’ αυτό αυτή η αποχή.

Τα ‘’προνόμια’’ πάντως που συζητιούνται για εμβολιασμένους, μου θυμίζουν τη λοταρία με τις αποδείξεις σαν επιβράβευση που ''εξάλειψαν'' τη φοροδιαφυγή.... και ο αποκλεισμός από κέντρα μου θυμίζει το ‘’καπνίζοντες και μη καπνίζοντες’’. Οι ιστορίες επαναλαμβάνονται!

Η κλιματική αλλαγή όλο και χειροτερεύει, απίστευτες θερμοκρασίες 50 βαθμοί  σε Καναδά, (υπήρξαν και νεκροί λόγω ζέστης),  Σιβηρία ομοίως, σε άλλα μέρη πλημμύρες, καταστροφές. Φωτιές παντού, κι εδώ καθημερινά αλλά πλέον περνάει σαν είδηση του ενός λεπτού. Η Αθήνα καμίνι, η ατμόσφαιρα πνιγηρή και μέσα σε όλα οι μεταλλάξεις και η αύξηση κρουσμάτων στην ΕΕ κατά 30% κι ακόμα δεν αρχίσαμε με Τουρισμό, να δούμε μετά από δυο μήνες πώς θα είμαστε και εμείς και οι άλλοι Ευρωπαίοι. Φυσικά θα κλείσουμε τους μη εμβολιασμένους και πιθανόν να τους αποκλείσουμε από διάφορα.  Ας στηριχθεί η οικονομία λοιπόν στην κίνηση του 50-60% εμβολιασμένων.  Πέραν όμως από το εμβόλιο που αποτελεί  παράγοντα πρόληψης, σημασία έχει να προχωρήσουν και τα φάρμακα, αυτά θα σώσουν ζωές. Μην θεωρούμε τα εμβόλια πανάκεια και επαναπαυόμαστε με μόνη ανησυχία τους μη εμβολιασμένους.  Σημασία έχει να μη νοσήσει κανείς βαριά, είτε λόγω εμβολίου, είτε λόγω αποτελεσματικής  χορήγησης φαρμάκων.  Το εύχομαι ειλικρινά! Καλές διακοπές, με προσοχή και προφύλαξη και καλό μήνα!

+++

Νίκη Παπουλάκου

Πηγή : Εφημ. '' Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ'' Ψυχανεμίσματα...  8.7.21

Δεν υπάρχουν σχόλια: