Powered By Blogger

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!
Ποίηση/Στίχος/Άρθρα/Βίντεο

Παρασκευή 6 Αυγούστου 2021

Αύγουστος ο μήνας των αδειών!

 



Πάει και ο Ιούλιος, περάσαμε αισίως στον Αύγουστο, τον πάλαι ποτέ μήνα των αδειών. Τώρα κάποιοι έχουν ‘’μόνιμη’’ άδεια,  αλλά διατηρεί την αίγλη του. Μας βρήκε με καύσωνα, ίσως τον υψηλότερο της 30ετιας όπως λένε οι ειδικοί, με φωτιές, με έξαρση κρουσμάτων, όλη η Ελλάδα κιτρινοκόκκινη, πράσινο πουθενά! Στο τέλος Αυγούστου δηλαδή πώς θα είμαστε μετά κι από τις διακοπές του Αυγούστου; Ξεκινήσαμε μετά τον εγκλεισμό μας με οράματα, όπως ‘’επιστρέφουμε στην κανονικότητα’’, ‘’ραντεβού με την ελευθερία το εμβόλιο’’, covid free κάπου 10 νησιά μας … όλα αυτά πού πήγαν; Πέρα από το πόσοι εμβολιάστηκαν και πόσοι όχι, ακόμα και οι πρώτοι εμβολιασμένοι είναι ως μη εμβολιασμένοι, μετά την πάροδο εξαμήνου όλα παίζονται ως προς το θέμα ανοσία! Άσε που το αποτέλεσμα έρευνας στην Αμερική ανησυχεί με το ότι και οι εμβολιασμένοι μεταδίδουν τη μετάλλαξη Δέλτα, και επανέφεραν τη μάσκα σε εσωτερικούς χώρους. Το Ισραήλ αρχίζει Τρίτη δόση εμβολίου σε ηλικίες άνω των 60 που σημαίνει ότι κάπου στο ίδιο συμπέρασμα βρίσκονται κι αυτοί και ως προς το θέμα ανοσία και ως προς το θέμα μεταδοτικότητας. Και φυσικά σίγουρα με την πάροδο του χρόνου όλο και περισσότερα αποτελέσματα ερευνών θα έρχονται στην επιφάνεια. Χρειάζεται λοιπόν σύνεση και προσοχή από όλους εμβολιασμένους και μη και να αφήσουμε κατά μέρος τις αψιμαχίες, τα κοσμητικά και τους χαρακτηρισμούς των μεν προς τους δε. Κινδυνεύουμε όλοι και η επανάπαυση που δίνεται στους εμβολιασμένους, καλά θα ήταν να επαναπροσδιοριστεί. Μήπως ένα τεστ αντισωμάτων του πληθυσμού, οδηγούσε σε πιο σαφή αποτελέσματα περί ανοσίας του πλήθους; Μήπως ένα τεστ αντισωμάτων θα ήταν απαραίτητο προ εμβολιασμού ενός εκάστου; Λέω μήπως … εκτός και αν δεν βολεύει!...

Η εγκληματικότητα στα ύψη, η αγριότητα συμπεριφορών ακόμα και ενδοοικογενειακά εκπλήσσει, η παραβατικότητα εφήβων το ίδιο, αυτά και άλλα κλονίζουν την ισορροπία της Κοινωνίας. Όμως όλοι εμείς είμαστε η Κοινωνία, κάπου σε κάτι φταίμε η φταίξαμε για αυτή την κατάσταση. Τι γονείς ανατρέφουν τέτοια παιδιά σαν αυτά που έστειλαν στο Νοσοκομείο 15χρονο για να του πάρουν το κινητό; Τι ανατροφή πήραν από τα σπίτια τους και ποια η προοπτική τους, η θέση τους στην Κοινωνία; Είναι λυπηρό και μόνο να το σκέφτεται κανείς. Γενικώς πολλών τα νεύρα και ο ψυχισμός έχουν διαταραχθεί και είναι απρόβλεπτες οι συνέπειες πλέον, δεν ξέρεις ποιος πότε και πώς θα δράσει κάτω από ασήμαντες ή σημαντικές συνθήκες. Να εύχεται ο καθένας να μην του τύχει. Προσοχή και σύνεση σε όλα λοιπόν. Αύξηση 30% και στα οδικά τροχαία ατυχήματα τον Μάιο ... είπαμε να γλιτώσουμε τον κορονοϊό, και να το βρεις από τρακάρισμα; ... Όποιος αγαπάει τη ζωή, τον εαυτό του  και το συνάνθρωπο το εκφράζει παντού με κάθε τρόπο κι όχι μόνο με το να κάνει το εμβόλιο ... όπως αρκετοί  ισχυρίζονται και υπερηφανεύονται, λίγη αυτογνωσία από τον καθένα μας δε βλάπτει! Είναι πολλά τα κακώς κείμενα που πρέπει να διορθώσουμε ή να προσέξουμε.

Οι φωτιές καίνε εκτάσεις , καταστρέφουν περιουσίες και ζώα. Κάποτε θυμάμαι έβαζαν φωτιά σε δασικές εκτάσεις, τώρα τελευταία βλέπουμε φωτιές κοντά και μέσα σε κατοικημένες περιοχές, που κινδυνεύουν ανθρώπινες ψυχές πέρα από την καταστροφή περιουσιών. Παράλληλα λιγοστεύουμε τις πηγές οξυγόνου ή δροσιάς. Και είναι κάτι που το βλέπουμε να συμβαίνει σε όλο τον Πλανήτη, λες και ο άνθρωπος αποφάσισε την καταστροφή του με κάθε τρόπο!

Και μην ξεχνάμε καμία δύναμη δεν υπάρχει για να παλεύουμε με τα κόμπλεξ και τους δαίμονες που ταλαιπωρούν τον καθένα. Έχουμε ήδη αρκετές μάχες να δώσουμε με τον εαυτό μας.  Ο καθένας να παλέψει με τους δαίμονές του … συνεχίζουμε το δρόμο μας κι όποιος θέλει ακολουθεί! Η φτώχεια του νου και της ψυχής είναι ότι χειρότερο μπορεί να τύχει σε άνθρωπο, είναι αυτή που δύσκολα παλεύεται! Όσο πιο αληθινός και ειλικρινής είσαι, τόσο λιγοστεύουν οι φίλοι, άλλωστε οι περισσότεροι που περνούν ή υπάρχουν στη ζωή μας, είναι απλώς γνωστοί,  οι φίλοι ελάχιστοι! Όποιος δεν εκτιμά την παρουσία σου, χάρισε του την απουσία σου! Είναι και κάποιοι άνθρωποι, που είναι από μόνοι τους ένα περιφερόμενο πρόβλημα, που και να θες να βοηθήσεις, άδικος κόπος. Αγάπα τον πλησίον σου, αφού πρώτα αγαπήσεις εαυτόν και κάθε φορά που λες ‘’ναι’’ στους άλλους,  σκέψου μήπως λες ‘’όχι’’ στον εαυτό σου.  Ευκαιρία οι διακοπές για μια ενδότερη έρευνα. Καλό μήνα, καλές διακοπές και προσοχή σε κάθε βήμα!

Nίκη Παπουλάκου.

Πηγή : Εφημ.. ''Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ'' Ψυχανεμίσματα... 5.8.21


Δεν υπάρχουν σχόλια: