Powered By Blogger

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!
Ποίηση/Στίχος/Άρθρα/Βίντεο

Παρασκευή 14 Μαΐου 2021

Ανοίγουμε... το πείραμα συνεχίζεται!


 

Χριστός Ανέστη, αμήν κι εμείς! Χρόνια πολλά και καλή λευτεριά μας. Πολλές οι γιορτές με κορύφωση την Ανάσταση και την ημέρα της Πασχαλιάς! Κάπως διαφορετικά και φέτος αλλά πάει πέρασε ας ευχηθούμε πως του χρόνου θα είναι όπως παλιά! Δεν έλειψαν και τα ‘’δυσάρεστα’’ … Μητροπολίτης ζήτησε παρέμβαση Εισαγγελέα για κάποιους ιερείς που δεν τήρησαν το 9.00 του Χριστός Ανέστη και το έκαναν κανονικά στις 12.00. Και μάλιστα κατόπιν εορτής και 4-5 μέρες μετά την Ανάσταση! Ποιος ο λόγος να το κάνει θέμα; Άλλωστε σε πολλές περιοχές υπήρξαν παρόμοιες αναφορές ακόμα και Δήμους Αττικής.  Δε μας είχε τύχει μέχρι τώρα ιερέας να ζητάει Εισαγγελική παρέμβαση για ιερείς, μας έτυχε και αυτό!... Οπότε ‘’δικαιώνεται’’ μέσω αυτού, το Κράτος για την όποια αστυνόμευση στις εκκλησίες τον τελευταίο χρόνο και την προσαγωγή ιερέων για τυχόν ‘’παραπτώματα’’; Τι άλλο θα δούμε; Φαίνεται πως δεν τα έχουμε δει όλα ακόμα γενικώς.

 Άνοιξε και η εστίαση, γέμισαν τα μαγαζιά με κόσμο, τα ρεζερβέ δίνουν και παίρνουν, μετά από τόσους μήνες αρκετοί έτρεξαν να απολαύσουν έναν καφέ ή ένα γεύμα κάπου έξω! Είχαμε και απότομο καλοκαίρι μετά σκόνης, παίζει κι ο καιρός με τα νεύρα μας ! Γέμισαν οι παραλίες, ανοίγουν και οι οργανωμένες πλαζ σε λίγο. Ας είναι καλά οι Τουρίστες που θα έρθουν και θα δούμε Θεού πρόσωπο! Ποιος το περίμενε πως θα περιμέναμε τον Τουρισμό για να μας επιτρέψουν την έξοδο από το σπίτι χωρίς sms, χωρίς άδεια! Για να μας επιτρέψουν να πιούμε έναν καφέ ή να φάμε έξω! Κάποιοι κατάφεραν και πήγαν στο χωριό ή το εξοχικό, το μεγαλύτερο ποσοστό έμεινε στην Αθήνα. Τυχεροί όσοι είχαν εξοχικό εντός Αττικής, άλλωστε υπήρξε σχεδόν πληρότητα και σε ξενοδοχεία της Αττικής από κρατήσεις, που σημαίνει ότι κάποιοι δεν άντεξαν να μείνουν σπίτι κι έκλεισαν έστω και ένα 2ήμερο εκτός οικίας!

Στις 14 Μαΐου θα ανοίξουν τα μουσεία και μία εβδομάδα αργότερα, στις 21 Μαΐου θα ανοίξουν τα θερινά σινεμά και από τις 28 Μαΐου θα πραγματοποιούνται θεατρικές παραστάσεις και συναυλίες σε εξωτερικούς χώρους. Ας είναι καλά οι Τουρίστες, το είπαμε!...  Από Σεπτέμβρη-Οκτώβρη βλέπουμε!

Τα εμβόλια συνεχίζονται, οι προτροπές για εμβολιασμό δυναμώνουν, μέχρι να εξαντληθούν τα αποθέματα πιστεύω. Γιατί το πρόβλημα έλλειψης ποσοτήτων εμβολίων είναι γνωστό στην ΕΕ, παρ’ όλα αυτά μένουν σταθεροί σε συγκεκριμένα εμβόλια αποφεύγοντας ή καθυστερώντας να εγκρίνουν άλλα. Άντε να δούμε όταν φτάσουμε στο 60% των εμβολιασμένων, που ευαγγελίζονται ανοσία, τι εξέλιξη θα έχει το όλο θέμα! Θα περάσουμε σε συμπληρωματικό που θα πιάνει τις μεταλλάξεις; Θα πάμε σε επανάληψη του εμβολιασμού;  Θα τα δούμε στην πορεία αυτά! Ομολογώ πάντως πως έχω την απορία πώς καλοκαιριάτικα γίνονται εμβολιασμοί. Κάποτε θυμάμαι ούτε εμβόλια, ούτε εγχειρήσεις γίνονταν καλοκαίρι. Εκτός αν ήταν έκτακτη ανάγκη για χειρουργείο. Ας είναι … φαίνεται προόδευσε η Επιστήμη κι εγώ έχω μείνει πίσω! Καλή η προτροπή, όμως ο τρόπος που γίνεται από κάποιους αγγίζει τα όρια της ‘’απειλής’’ και του εκφοβισμού … κάτι σαν ‘’ή εμβολιάζεσαι και ζεις ή θα πεθάνεις’’, έγιναν θεοί προβλέπουν θάνατο και αιτία θανάτου για τον καθένα! Εύγε, και σε αυτό προοδεύσαμε! Και αυτό έχει περάσει και στον απλό κόσμο που έχει χωριστεί σε 2 στρατόπεδα, από τη μια οι εμβολιασμένοι που δείχνουν τη βελόνα σαν παράσημο και επαίρονται ειρωνευόμενοι τους άλλους που δεν εμβολιάστηκαν κι από την άλλη οι μη εμβολιασμένοι είτε εκ πεποιθήσεως, είτε λόγω συνθηκών. Οι δε εμβολιασμένοι θεωρούν ότι ελευθερώθηκαν και νίκησαν τον ιό, κάτι που δεν είναι επιβεβαιωμένο ακόμα ή τεκμηριωμένο επιστημονικά! Αν αυτό τους κάνει να παρατήσουν κάθε μέτρο προστασίας και προφύλαξης χαιρετίσματα! Άσε που μπορεί να μεταδώσουν και τον ιό σε άλλους σε κάποιες περιπτώσεις! Εν κατακλείδι, ο κάθε άνθρωπος στην παρούσα φάση, πρέπει να αποφασίζει για τον εαυτό του σε συνεννόηση με τον γιατρό του κι όχι γιατί κάποιοι του είπαν ή άκουσε. Και μην κρίνετε ίνα μη κριθείτε. Δε χρειάζεται να μοιραστεί η Κοινωνία σε δύο εχθρικά μέτωπα, είναι τόσοι οι εχθροί πλέον της καθημερινότητας μας που μόνο αν είμαστε ενωμένοι μπορεί να πετύχουμε κάτι!


Και
όπως σπάει το τσόφλι του αυγού και βγαίνει μία νέα ύπαρξη στο φως, έτσι για τους Χριστιανούς το τσούγκρισμα των αυγών συμβολίζει την Ανάσταση και είθε να έρθει και για μας! Χρόνια πολλά με υγεία, ψυχραιμία, καθαρό μυαλό και πίστη στον εαυτό σας!



+++

Νίκη Παπουλάκου.

 Πηγή : Εφημ. ΄'Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ'' Ψυχανεμίσματα... 13/05/21


Δεν υπάρχουν σχόλια: