Powered By Blogger

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!
Ποίηση/Στίχος/Άρθρα/Βίντεο

Παρασκευή 7 Μαΐου 2021

Χρόνια καλά και του χρόνου ελεύθεροι!

 




Χριστός Ανέστη εμείς πότε; Ψυχικά και πνευματικά ανάλογα με την εσωτερική προετοιμασία εκάστου εξ’ ημών και προσέγγιση στα θεία, δίνοντας και παίρνοντας συγχώρεση ανάλογα,  ξεριζώνοντας αγκάθια που μας πονούν, φθάνουμε στη Λύτρωση με το άκουσμα του ‘’Χριστός Ανέστη’’ και την Ανάσταση του Κυρίου. Μας δίνεται η ευκαιρία κάθε Πάσχα για  βαθιά σκέψη, απογραφή, ξεκαθάρισμα, απαλλαγή από πολλά άχρηστα που κουβαλάμε στην ψυχή και μας στερούν τη χαρά, μας δίνεται η ευκαιρία να έρθουμε πιο κοντά με το Θεία ενέργεια, να ενδυναμώσουμε τα καλά μας αισθήματα και να αγγίξουμε, να νιώσουμε, να αναγνωρίσουμε το μεγαλείο της Αγάπης!  Μόνο αγάπη χρειάζεται η ζωή μας, όπως λέει κι ένα τραγούδι… υγεία πρωτίστως, αγάπη στον εαυτό μας και προς όλους, πίστη και ευγνωμοσύνη για ότι έχουμε σε αυτή τη ζωή.  Και μην ξεχνάμε μετά τη Σταύρωση έρχεται η Ανάσταση! Κάθε άνθρωπος σηκώνει το Σταυρό του στη ζωή, άλλος πιο βαρύ, άλλος λιγότερο μα πάντα κάπου έρχεται η Ανάσταση, αρκεί να μην καταθέσουμε τα όπλα και να πιστέψουμε σ’ αυτήν. Η ζωή έχει Σταύρωση και Ανάσταση στην καθημερινότητα της. Εμείς δεν παρατηρούμε με προσοχή τα σημάδια και επόμενο είναι να χάνουμε την αλήθεια και το αποτέλεσμα!

Ο κάθε άνθρωπος κρύβει το Θεό μέσα του, η βαθιά πίστη ενεργοποιεί αυτή τη θεία δύναμη που του έχει δοθεί και μπορεί να κάνει ‘’θαύματα’’. Η επικοινωνία, επαφή με το Θείο μέσα μας, η προσευχή, είναι αυτό που μας δίνει δύναμη να ξεπεράσουμε δυσκολίες, ακόμα κι όταν το θεωρούμε αδύνατο. Ακόμα ενισχύει την αντίληψη και πρόβλεψη πολλών θεμάτων, συνειδητά ή ασυνείδητα, η δύναμη της πίστης οδηγεί τα βήματα μας στο σωστό δρόμο! Είναι μια προσωπική σχέση, ένα χάρισμα που ο καθένας έχει τη δυνατότητα να αξιοποιήσει και να εξελίξει μόνος του και  που δεν μπορεί να περιγραφεί με λόγια. Μόνο όποιος έχει νιώσει, έχει αγγίξει αυτή τη σύνδεση μπορεί να καταλάβει! Ο άνθρωπος μακριά από Θεό και πίστη, είναι ικανός για τα πάντα αλλά χωρίς πυξίδα, ιδιαίτερα σε οτιδήποτε ρέπει προς κακό.

 Φέτος  για δεύτερη χρονιά, δε γιορτάσαμε αυτές τις Άγιες μέρες όπως συνηθίζαμε, αλλά όταν υπάρχει πίστη μέσα μας δεν αλλάζει, ούτε κλονίζεται με τη διαφοροποίηση του τρόπου λατρείας. Σεβασμός λοιπόν στην πίστη του άλλου, όποια κι αν είναι η θρησκεία του,  μακριά από ειρωνείες και διάφορα που πολλοί επιδίδονται αυτές τις μέρες! Επειδή κάποιος δεν μπορεί να νιώσει ή να κατανοήσει κάτι, δε σημαίνει ότι πρέπει να προσβάλει ή να ειρωνευτεί τον άλλον που νιώθει! Άλλωστε όσον αφορά το Χριστιανισμό, είναι περισσότερο τρόπος και παράδειγμα ζωής παρά λατρεία τω αγνώστω Θεώ! Η ζωή του Χριστού, οι παραβολές των Ευαγγελίων ζωντανό παράδειγμα για καλύτερη ζωή, δικαιοσύνη, ειρήνη και αγάπη στον κόσμο!

Άνοιξε και η εστίαση από τη Δευτέρα του Πάσχα και ο περιορισμός κυκλοφορίας έγινε 23.00 … δηλαδή γιατί δεν μπορούσε να ισχύσει και την Μεγ. Εβδομάδα αυτό; Πιθανόν θέμα ‘’συμβολικού και παιδαγωγικού χαρακτήρα’’ όπως είπε ο κ. Γεραπετρίτης όσον αφορά τα  sms και τον περιορισμό κυκλοφορίας … πιθανό και η απαγόρευση μουσικής στην εστίαση να είναι στα ίδια πλαίσια ‘’παιδαγωγικού και συμβολικού χαρακτήρα’’! Το να απαγόρευαν την ένταση, ή τα live το καταλαβαίνω, αλλά το να επιβάλλουν τη σιγή λυπάμαι αλλά δεν το καταλαβαίνω. Μια απαλή σιγανή μουσική ειδικά σε εστιατόρια ή ταβέρνα βοηθάει στην χαλάρωση και απόλαυση του γεύματος!

Οι εμβολιασμοί συνεχίζονται πυρετωδώς, είθε να επιτύχουμε την ανοσία που περιμένουμε! Ο ΥΠΥ είπε πως μέχρι 30 Ιουνίου μπορεί να εμβολιασθεί όποιος ενήλικας το επιθυμεί! Δηλαδή μετά τις 30 Ιουνίου τι; Δεν θα έχουμε εμβόλια ή δεν θα χρειαστεί να εμβολιάσουμε άλλους; Πώς τα καταφέρνουν πάντως να λένε κάτι και σου γεννούν απορίες και ερωτηματικά! Όπως και τα self test υπέρ διαφημίστηκαν δωρεάν για όλους τους πολίτες και τελικά είναι δωρεάν για ορισμένες κατηγορίες πολιτών και εργαζομένων, οι υπόλοιποι το πληρώνουν με 7-10 Ε και μ’ αρέσει που σύστηναν το τεστ ως απαραίτητο ακόμα και για το τραπέζι του Πάσχα, χωρίς να υπολογίζουν τη δαπάνη που για αρκετούς είναι θέμα.

Και κλείνω εδώ ευχόμενη το Άγιο Φως να φωτίσει σκοτεινά μυαλά και σκοτεινές ψυχές και να χαρίσει ειρήνη – αγάπη – χαρά σε κάθε σπίτι και καλύτερες μέρες για ολόκληρο τον Πλανήτη! Χρόνια Πολλά με υγεία!!

+++

Νίκη Άννα Παπουλάκου.

Πηγή : Εφημ. ''Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ'' 06.05.21 Ψυχανεμίσματα....

Δεν υπάρχουν σχόλια: