Powered By Blogger

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!
Ποίηση/Στίχος/Άρθρα/Βίντεο

Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2021

Μια μέσα, μια έξω ... έτσι θα προχωρήσει η ζωή μας;

 




Για να επιτευχθεί περιορισμός της εξάπλωσης του ιού πρέπει εκτός από τους ανθρώπους να εμβολιαστούν και τα κατοικίδια μας. Πιο θανατηφόρος ο μεταλλαγμένος, πιο μεταδοτικός… οι υφασμάτινες μάσκες δεν προστατεύουν … οι υφασμάτινες προστατεύουν, οι λαμβάνοντες το εμβόλιο νόσησαν μεταξύ 1ης και 2ης δόσης, άγνωστο κατά πόσον ο εμβολιασμένος κολλάει τους μη εμβολιασμένους γύρω του, το εμβόλιο καλύπτει τις μεταλλάξεις …. δεν είναι σίγουρο ότι τις καλύπτει (Σύψας) … πιθανόν ακόμα και η ανοσία από το εμβόλιο δεν αντιστέκεται στις μεταλλάξεις … αυτά και άλλα πολλά διαβάζουμε και ακούμε από τους καθηγητές και επιστήμονες. Τελικά ας καταλήξουν κάπου να μας πουν κι εμάς, γιατί έτσι όπως το πάνε στο τέλος θα μας φορέσουν ζουρλομανδύα πέρα από τη μάσκα! Κι ενώ πανηγυρικά έγιναν οι πρώτοι εμβολιασμοί στην Ευρώπη, ‘’παραδόξως’’ τα κρούσματα δεν λιγοστεύουν. Και να και η έλλειψη εμβολίων και να που από θέμα εκτάκτου ανάγκης το εμβόλιο περνάει στη διαδικασία εμπορική συναλλαγή!  Και πάμε δυστυχώς από το κακό στο χειρότερο οικονομικά, με την καλύτερη πρόβλεψη στο τέλος του ’22 να γυρίσουμε εκεί που ήμασταν το 2019 προ πανδημίας, όσο δεν για το εκεί που ήμασταν το 2009 ούτε συζήτηση πλέον, το ξεχάσαμε, πιθανόν στα τέλη του αιώνα να βρεθούμε στο σημείο!

Η Αττική στο κόκκινο και λογικό άλλωστε, λόγω πληθυσμού αφ’ ενός και λόγω μεγάλου αριθμού μεταναστών και αλλοδαπών που κυκλοφορούν ελεύθερα και χωρίς προφυλάξεις. Η αλήθεια είναι ότι ποτέ δεν διευκρινίστηκε  τι γένος αφορούν τα κρούσματα. Για ένα και μόνο λόγο αυτό, για να καταλάβουμε ή να προσεγγίσουμε στο τι φταίει κι όχι να ‘’αναθεματίζουμε’’ τον κόσμο στα μαγαζιά ή στις πλατείες μόνο! Και φυσικά τη νύφη την πληρώνουν οι συνετοί που κάθονται σπίτι κλεισμένοι 3 μήνες τώρα και βγαίνουν για τα απολύτως απαραίτητα, μακριά από συγγενείς και φίλους! Και πού θα πάει αυτό; Έχει σκεφθεί κανείς από όλους εσάς; Κι αν οι περισσότεροι εξ’ υμών έχετε τον τρόπο να μην σας αγγίζει η οικονομική κρίση, ο κόσμος γύρω τι θα απογίνει σκέφτεται κανείς; Και το ερώτημα δεν αφορά μόνο τους δικούς μας, αφορά γενικώς τα Κεφάλια του Πλανήτη σ’ αυτή την επάρατη κατάσταση, και φυσικά δεν περιμένω απάντηση!
Στην παγκόσμια αγορά εργασίας τεράστιο πλήγμα - 114 εκατ. εργαζόμενοι έμειναν άνεργοι, μπορούμε να καταλάβουμε τι σημαίνει αυτό και ποιες οι παρακάτω επιπτώσεις!

Άντε και εμβολιάζεται το 70% για να πετύχουμε ανοσία όπως λένε, μα μέχρι να εμβολιαστούν θα πρέπει να το κάνουν και πάλι αφού η ανοσία κρατάει άντε ένα 6μηνο όπως λένε, άσε που τώρα λένε πως δεν εξασφαλίζει ανοσία και στις μεταλλάξεις! Δηλαδή κάθε 6 μήνες θα θέλουμε τη δόση μας και παρ’ όλα αυτά θα πρέπει να κυκλοφορούμε με μάσκες και να τηρούμε τα σχετικά μέτρα προστασίας;  Κι έτσι θα περπατήσει η ζωή έξω; Έτσι θα ζούμε από δω και μπρος;

Και πάλι από την Κίνα και αυτό : «Το Πεκίνο χρησιμοποιεί πλέον πρωκτικά επιχρίσματα για να κάνει τεστ στους κατοίκους για κορονοϊό. Πρόκειται για μια μέθοδο που ειδικοί επιστήμονες της Κίνας αναφέρουν ότι είναι πιο ακριβής και αυξάνει τις πιθανότητες εντοπισμού του ιού.» … Αυτό μας έλειπε τώρα, αντί να απλοποιήσουν την εξέταση την κάνουν πιο ‘’περίπλοκη’’. Ας το εφαρμόσουν στη Χώρα τους και να μας αφήσουν ήσυχους, μας φτάνει αυτό που μας έκαναν με τον ιό.

Εν κατακλείδι αποφασίστε μεταξύ σας, τι κολλάει, πού κολλάει, πώς κολλάει, τι προστατεύει και τι όχι, πόσο καιρό τα αντισώματα, τι καλύπτει το εμβόλιο κλπ. Τουλάχιστον να λέτε όλοι τα ίδια, γιατί έτσι όπως ακούμε και διαβάζουμε τα μύρια όσο κάθε μέρα,  μόνο σύγχυση στα μυαλά προκαλείτε, κούραση, αγανάκτηση και αποτέλεσμα μηδέν. Κι αν μέσα σε όλη αυτή την κατάσταση προστεθεί η οικονομική στενότητα και η θλίψη από την απομόνωση, καταλαβαίνουμε για τι θέμα μιλάμε!  Κατρακύλα ψυχική, πνευματική συν τοις άλλοις . Κάνετε κάτι λοιπόν εσείς που κινείτε τα νήματα πριν πατώσουμε, αν δεν πατώσαμε ήδη!

+++

Νίκη Παπουλάκου

Πηγή: Εφημ. ''Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ'' Ψυχανεμίσματα... Πε 04.02.2021


Δεν υπάρχουν σχόλια: