Powered By Blogger

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!
Ποίηση/Στίχος/Άρθρα/Βίντεο

Πέμπτη 19 Μαρτίου 2020

''ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ''- ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ...









Διανύουμε την Τρίτη-Τέταρτη εβδομάδα του Κορωνοϊού στη Χώρα μας και ήδη έχουν επιβληθεί μέτρα προστασίας και προφύλαξης. Ξεκίνησαν με κλείσιμο Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων σε 3 περιοχές και καταλήξαμε σε κλείσιμο όλων εκτός από καφετέριες, εστιατόρια, super market και Φ/Κ. Σχετικά είναι όλα φυσικά, γιατί απόλυτα δεν καλύπτεται το θέμα προστασία, όταν έχεις να κάνεις με ένα ιό επιθετικό και μάλιστα πολύ εύκολο στη μετάδοση. ¨Όμως με τον περιορισμό κατ’ οίκον και συνεπώς  των επαφών με πολύ κόσμο, μειώνεις τις πιθανότητες να σε βρει ο ιός.  Ας ευχηθούμε να πετύχουμε την καλύτερη δυνατή αντιμετώπιση του, να μας βρει σε ήπια μορφή και να μη θρηνήσουμε θύματα, αν και δυστυχώς το πρώτο ήδη υπάρχει. Αρκεί να υπάρξει σύνεση από όλους και να μη βάζουν σε κίνδυνο και τη δική τους υγεία και των γύρω τους, γιατί μέχρι στιγμής επικρατεί ‘’τρεις λαλούν και δυο χορεύουν’’… έκλεισαν τα σχολεία και τα ΚΑΠΗ και γέμισαν οι καφετέριες και τα καφενεία. Αμ δε γίνεται έτσι δουλειά! Δεν έχουμε διακοπές για βόλτες και γλέντια φίλοι μου, ‘’διακοπές κατ’ οίκον’’ έχουμε, κούρα όπως έλεγαν οι παλιοί και το χαιρόντουσαν, εμείς μας πιάνει αμόκ γιατί περάσαμε στο ‘’ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ’’.

 Δείτε το λίγο θετικά, ευκαιρία να σμίξει η οικογένεια όπως παλιά, που περνούσαν ώρες μαζί παίζοντας, μιλώντας κλπ. Δεν είναι τόσο τραγικό και ειδικά όταν πρόκειται να προφυλάξουμε τον εαυτό μας. Ας μας δει λίγο και το σπίτι μας που μας έχει χάσει. Ας το απολαύσουμε κι εμείς. Μπόρα είναι, θα περάσει. Η ζωή μας πια ανατρέπεται παντελώς, φαίνεται πως πρέπει να ξεχάσουμε ότι ξέραμε μέχρι τώρα και να δούμε τη νέα παγκόσμια και εσωτερική πραγματικότητα, η οποία ομολογουμένως είναι σκληρή. Όλες οι Χώρες κατέβασαν ρολά, οι οικονομικές επιπτώσεις από όλο αυτό όταν όποτε περάσει θα είναι τεράστιες, με ακρίβεια κανείς δεν μπορεί να προβλέψει. Μπορεί και να οδηγηθούμε σε παγκόσμιο κραχ. Ένας πόλεμος χωρίς σφαίρες με εκατομμύρια νεκρούς (ευκαιρία να ελαφρώσουμε και λίγο τον Πλανήτη) και πτώση της οικονομίας. Κάπως έτσι πιάνεις πάτο, όταν κάπου δε σου βγαίνει η συνταγή στα οικονομικά, και ξεκινάς φτου κι απ’ την αρχή! 

Και χωρίς να θέλω να γίνω μάντης κακών, πέρα από το αν θα νοσήσουμε σοβαρά ή μη και πόσοι, (για τη Χώρα μας μιλώ) ... προβλέπω ξεχαρβάλωμα οικονομίας, εργασιακών σχέσεων, αποδοχών (ιδιωτ. τομέα κυρίως), ανεργία στα ύψη, κόκκινα δάνεια , ρυθμίσεις και καινούργιες οφειλές στα ύψη και στο τέλος μια καινούργια Δανειακή Σύμβαση, το Μνημόνιο του Κορωνοϊού θα λέμε, εκτός κι αν οι Παγκόσμιες Εξελίξεις φέρουν άλλα !  Θα πέσει πείνα και των γονέων... εύχομαι να μη φτάσουμε σε σημείο να μας φαίνεται ‘’παράδεισος’’ η δεκαετία της κρίσης! Και πάνω που ερχόταν η ανάπτυξη ήρθε ένας κορωνοϊός  της έριξε μια σφαλιάρα κι όπου φύγει φύγει η Κυρία!


Έχουμε το τρίπτυχο που ‘’σκοτώνει’’ χωρίς σφαίρες:  Μεταναστευτικό/Ερντογάν - Κορωνοϊός- Οικονομική κρίση! Τι άλλο θέλουμε! Ένα χρεοκοπημένο Κράτος με χρεοκοπημένο τουλάχιστον το 50% του πληθυσμού, δέχεται πολιορκία από ξηρά και θάλασσα (Έβρος/ Νησιά Β. Αιγαίου) και πλήττεται από την Πανδημία, σε μια στιγμή μάλιστα που το σύστημα υγείας είναι έκθετο και συρρικνωμένο λόγω της δεκαετούς κρίσης! Πολυέξοδες καταστάσεις και τώρα με το κλείσιμο των πάντων, θα ξετιναχθούν και τα τελευταία αποθέματα νοικοκυριών και μικρών Επιχειρήσεων κυρίως. Μόνο ένα θαύμα θα μας σώσει! Και πάλι ακούσαμε το να βάλει ο λαός πλάτη, το έχουμε ακούσει αρκετές φορές την τελευταία 10ετία, μόνο που η πλάτη από το βάρος έχει φτάσει στο πάτωμα και δεν αντέχει άλλο!

 Όσο για το παραλήρημα των ΜΜΕ και πολιτών στο διαδίκτυο, σχετικά με τον εκκλησιασμό και τη Θεία Μετάληψη, το μόνο που θα πω ‘’ντροπή’’ κι όποιος δε γνωρίζει και είναι άσχετος με τη θρησκεία, τα μυστήρια και την αλήθεια της, (και αποκαλύφθηκαν πολλοί άσχετοι ή ημιμαθείς δυστυχώς, που έχουν και βήμα και επηρεάζουν με την κρίση τους), καλά θα κάνει να είναι πιο προσεκτικός σε ότι λέει. Επίσης η διακωμώδηση, οι αστεϊσμοί, οι ειρωνείες για κάποια θέματα, όπως θρησκεία, πίστη,  οικογένεια, θεσμοί έχουν και όρια για να μην πω δεν επιτρέπονται, αλλά αυτό προϋποθέτει παιδεία και σεβασμό, και τα δύο σε έλλειψη στις  μέρες μας.
 

Και κλείνω με αυτό : Για τεκμηρίωση των όσων καταμαρτύρησαν από τηλεοράσεως και ραδιοφώνου κάποιοι περί Θείας Μετάληψης, προτείνω στο ιστορικό κάθε κρούσματος να συμπεριλαμβάνεται το πότε εκκλησιάστηκε και κοινώνησε ο ίδιος ή μέλος της οικογενείας του τελευταία φορά! Να δούμε λοιπόν στο τέλος αυτής της καταιγίδας πόσο δίκιο είχαν για όλη αυτή την επίθεση, γιατί για επίθεση επρόκειτο με ευτελείς αναφορές μάλιστα κάποιων.


Καλή δύναμη εύχομαι για όλους και προσευχή όσοι μπορούν και θέλουν, πρέπει να ανατραπεί αυτή η αρνητική ενέργεια που πλανιέται στον Πλανήτη, ας βοηθήσουμε όσο μπορούμε!

+++
Νίκη Παπουλάκου.

Πηγή: Εφημ. ''Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΏΝ'' Ψυχανεμίσματα... 19/03/20



Δεν υπάρχουν σχόλια: