Powered By Blogger

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!
Ποίηση/Στίχος/Άρθρα/Βίντεο

Τετάρτη 4 Μαρτίου 2020

Πάει το Καρναβάλι... το κατάπιε ο κορονοϊός!






Πάει και το Καρναβάλι και ο Καρνάβαλος για φέτος, κρίμα μεγάλο για την αγορά στις τοπικές Κοινωνίες, όπου προετοιμάζονται σχεδόν όλο το χρόνο γι’ αυτές τις μέρες. Οικονομική ζημιά πρόσθετη, μέσα σε όλες τις ζημιές που μετράμε! Και για τον τουρισμό πλήγμα! Αλλά φυσικά και η υγεία είναι το πρώτο αγαθό που πρέπει να φροντίζουμε, βλέπεις έφθασε και σε μας ο κορονοϊός, σιγά που δε θα μας εύρισκε δηλαδή! Βέβαια το παίξαμε πολύ ψύχραιμοι και άνετοι μέχρι το μεσημέρι της περασμένης Πέμπτης, που ελήφθησαν μέτρα όπως αυτό για την ακύρωση Καρναβαλικών Εκδηλώσεων σε όλη τη Χώρα. Οι αγώνες, τα θέατρα και εν γένει οι κλειστοί χώροι, έμειναν εκτός απαγόρευσης.  Κι ενώ σήμανε συναγερμός δίπλα μας στην Ιταλία, εμείς θεωρήσαμε ότι δε χρειάζεται έλεγχος, ούτε σε πλοία, ούτε σε αεροπλάνα, απλώς συμβουλεύαμε όποιος παρουσιάσει συμπτώματα να καλέσει γιατρό σπίτι, να αποφύγει να πάει στο νοσοκομείο και το σπουδαιότερα επαναλάμβαναν πως πρόκειται για μια ήπια νόσο! Αφού πρόκειται για μία ήπια νόσο γιατί έχουν αναστατώσει όλο τον πλανήτη; Θέμα κερδοσκοπίας μήπως κι αυτό; Μέρος του ευρύτερου παιχνιδιού των μεγάλων μήπως; Κινήθηκε η αγορά με κατανάλωση προϊόντων, μάσκες και στη συνέχεια θα κυκλοφορήσουν και εμβόλιο, άλλα έσοδα από εκεί! Άδειασαν τα ράφια των super market, ειλικρινά αυτό το σκεπτικό ποτέ δεν το κατάλαβα κάθε φορά που το συναντώ!  Ποτέ δεν μπορείς να είσαι σίγουρος για ότι σου σερβίρουν αν είναι αυτό που βλέπεις ή κάτι άλλο πίσω, αλλά το να αδειάζεις τα μαγαζιά, πέρα από το ότι τους κάνεις τζίρο, δε σώζεσαι, άντε να ζήσεις μια βδομάδα, δυο περισσότερο από κάποιον που δεν έχει προμήθειες!


Είχαμε και τα γεγονότα στα νησιά, σκηνές απείρου κάλλους, στείλαμε τα ΜΑΤ εναντίον Ελλήνων και μάλιστα Ακριτών, άραγε σε μια ω μη γένοιτο από τρίτους εισβολή, με τι ‘’θράσος’’ θα τους ζητήσουμε να πολεμήσουν, όταν εμείς οι ίδιοι ως Κράτος, τους πολεμάμε; Λυπηρό το θέαμα, ντροπή και κατάντια γενικά, ένα ξεχαρβάλωμα παντού, μια εικόνα από Εξάρχεια πλέον σε όλη τη Χώρα δυστυχώς! Αλλά ευτυχώς είχαμε τον κορονοϊό δρομολογημένο και περάσαμε σε θέματα συζήτησης και γενικής απασχόλησης σχετικά με τον ιό! Κι έτσι κάτι με τους μάρτυρες για την Novartis, κάτι οι δομές και το θέμα που δημιουργήθηκε στα νησιά και τέλος ο κορονοϊός που ήρθε να σκεπάσει τα προηγούμενα, ψηφίστηκε και το Νομοσχέδιο για τον Αθλητισμό και το σπουδαιότερο το Ασφαλιστικό η ταφόπλακα των νυν συνταξιούχων και η ελπίδα για το 2070! Φυσικά ψηφίστηκε μόνο από την Κυβέρνηση. Εμάς, ως συνήθως μας είχαν απασχολήσει με τόσα άλλα για να τρωγόμαστε μεταξύ μας κι εκείνοι ήσυχοι να κάνουν αυτό που θέλουν, όπως κάνουν συνήθως.


Ωστόσο η γρίπη που ‘’θερίζει’’ τα τελευταία χρόνια έχει στείλει 77 ανθρώπους φέτος στη Χώρα μας και κάπου 85 χιλ. παγκοσμίως κατ’ έτος,  και παρ’ όλα αυτά για φέτος επισκιάστηκε ο φόβος γι’ αυτήν με την εμφάνιση του κορονοϊού που αριθμεί 2.700 τόσα θύματα παγκοσμίως μέχρι στιγμής. Ψυχραιμία λοιπόν και μην αφήνουμε να μας επηρεάζει ο τρόμος από περιγραφές και εικόνες που μας βομβαρδίζουν καθημερινά. Χρειάζεται προσοχή, να τηρούμε τους κανόνες υγιεινής, καλή διατροφή και ύπνος και να αποφεύγουμε κλειστά μέρη και συνωστισμό, όσο μπορούμε! Όσο για το Καρναβάλι, έτσι κι αλλιώς το ζούμε κάθε μέρα, μασκαράδες συναντάμε όλο το χρόνο, καλά να είμαστε και μπορεί να πρωτοτυπήσουμε φέτος με το να γίνει το Καρναβάλι Ιούνιο μήνα, όπως προτείνει ο Δήμαρχος Πάτρας! Θα είναι μια νέα εμπειρία εν μέσω καλοκαιριού! 


Τελικά δεν ξέρεις από ποιον εχθρό να φυλαχτείς! Έχουμε και τον Ερντογάν που εκτός των άλλων, ανοίγει και τα σύνορα στους Σύριους για Ευρώπη, καλώς να τους δεχθούμε, έχουμε τακτοποιήσει τους προηγούμενους, με το καλό και οι επόμενοι! Και μην ξεχάσουμε να ‘’χτυπάμε’’ τους δικούς μας, μιας και δεν μπορούμε να χτυπήσουμε αυτούς που πρέπει. Ενεργοποιήσαμε νόμο ΕΕ είπε ο ΠΘ λόγω κορονοϊού και θα επιβάλουμε δραστικά μέτρα φύλαξης των συνόρων, δηλαδή ο κορονοϊός μας μάρανε για να το κάνουμε εάν και εφ’ όσον μπορούμε; Δεν κινδυνεύουμε από τίποτα άλλο; Καλά από παραμύθι σε παραμύθι μας πάνε, όπως και το άλλο που ελέχθη, πως οι δομές θα μας προστατεύσουν από τον ιό! Φαίνεται έχουν σφυγμομετρήσει την αφέλεια και την απύθμενη βλακεία που κυριαρχεί και ανάλογα μας αντιμετωπίζουν! Από τον παρανοϊό που μας έχει κάτσει στο σβέρκο, από αυτόν δεν ξέρω πώς θα σωθούμε!


Δυστυχώς ζούμε σε μια εποχή που μεταξύ των άλλων υπερισχύουν οι ''ΛΙΓΟ ΑΠ' ΟΛΑ'', αλληλοϋποστηρίζονται, αλληλοχειροκροτούνται, αλληλοβραβεύονται και από κάτω κοινό που ''θαυμάζει'' και ακολουθεί! ... Καλή Σαρακοστή εύχομαι  και ο κορονοϊός όπως ήρθε να φύγει!


+++
Νίκη Παπουλάκου.

Πηγή: Εφημ. ''Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ'' Ψυχανεμίσματα ... 05/03/20. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: