Powered By Blogger

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!
Ποίηση/Στίχος/Άρθρα/Βίντεο

Παρασκευή 13 Μαρτίου 2020

Άλλη μια φορά διχασμένοι; ...







Μια χειραψία κι ένα αγκάλιασμα με πεταχτό φιλί μας είχε απομείνει, ήρθε ο κορωνοϊός να μας το κόψει κι αυτό! Άλλος ένας λόγος,  μέσα σε τόσους άλλους φόβους, για να μας κλείσει, να μας απομονώσει στους 4 τοίχους! Γεγονός είναι ότι εδώ στη Χώρα μας το αντιμετωπίσαμε αψήφιστα (παραδόξως) για την ώρα, κάτι το Καρναβάλι, κάτι οι διαβεβαιώσεις των Υπευθύνων πως πρόκειται για μια ήπια νόσο, συνεχίσαμε ακάθεκτοι εκδηλώσεις, συγκεντρώσεις, κανέναν έλεγχο σε εισερχόμενους από χώρες με πρόβλημα και να δούμε σε λίγες μέρες τι θα προκύψει! 40-50 χιλ. οι κλήσεις για εξέταση, ούτε χίλιοι δεν έχουν εξεταστεί ακόμα. Πιθανόν κάποιοι νοσούν και δεν το ξέρουν, πιθανόν κάποιοι να αποδημήσουν και να μην το μάθουμε ποτέ! Αντί να ετοιμάζουμε αποικίες σε άλλους πλανήτες ας ασχοληθούμε με τη σωτηρία του δικού μας πλανήτη πρώτα και των κατοίκων του! Τέτοια εξέλιξη με άθλια φτώχεια, πολέμους, αρρώστιες να πάει και να μη γυρίσει! Εκτός κι αν πρόκειται για μια νέα μορφή πολέμου για εξόντωση πληθυσμού. 300 εκατομ. παιδιά σε όλο τον κόσμο δεν πηγαίνουν σχολείο λόγω ιού, η οικονομία των Κρατών πάει περίπατο, και ως πότε τα απαγορευτικά; Μπορεί να συνεχιστεί η ζωή σε γυάλινο κλουβί και με απαγορευμένες δράσεις και δραστηριότητες; 


Και δεν μας έφθανε ο καινούργιος ιός, είχαμε και έχουμε  τα γεγονότα στα σύνορα, στον Έβρο. Για μια φορά ακόμα διχάζονται του Έλληνα οι γνώμες, για μια φορά ακόμα τα κόμματα διασταυρώνουν τα ξίφη, ο λαός των νησιών στα κάγκελα, τώρα ξεσηκώνονται και οι στεριανοί με την ανακοίνωση για δομές στην ενδοχώρα. Και δυστυχώς η λογική απούσα, μια παράνοια πλανάται γύρω, κρίσεις, επικρίσεις, χωρίς λογική σκέψη, χωρίς μακροπρόθεσμη ματιά στο όλο θέμα, ενίοτε με οπτική κομματικών παρωπίδων, κάτι που δε θα μας βγει σε καλό!

 Η ΕΕ ξορκίζει το ‘’κακό’’ από μακριά, μας έδωσε και κάποια χρήματα για να αντιμετωπίσουμε τα ‘’έξοδα’’ της περίπτωσης, ο ΟΗΕ μας συνέστησε σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, οι Γερμανοί στους δρόμους μας λένε να ανοίξουμε τα σύνορα, αλλά στη χώρα τους δε θέλουν κανέναν, όπως και άλλα Κράτη της ΕΕ, κι έτσι μας προορίζουν απ’ ότι φαίνεται για επαρχία μεταναστών/προσφύγων με μειονότητα το Ελληνικό στοιχείο. Δεν ακούστηκε σθεναρή επίπληξη ή καταδίκη στον Τούρκο που κατέβασε χιλιάδες στα σύνορα, καθοδηγούμενους και εφοδιασμένους με δακρυγόνα κ.ά. Καλά οργανωμένο το θέμα, μπροστά τα γυναικόπαιδα για ευαισθητοποίηση και πίσω νέοι άντρες έτοιμοι για όλα, μαχητικοί και ίσως επιθετικοί για να περάσουν στον ‘’παράδεισο’’ που τους έχουν περιγράψει ίσως;

 Οι Εταίροι μας λοιπόν,  δίνουν και 32 εκατομμύρια  στην ακτοφυλακή της Τουρκίας για να αποτρέψει τάχα τη φυγή των μεταναστών/προσφύγων, και 500 εκατομ. για να εμποδίσει/συγκατήσει τους Σύριους πρόσφυγες,  που σημαίνει ότι δεν έχουν καταλάβει καν το παιχνίδι του ‘’φίλου’’ απέναντι, ή δεν τους ενδιαφέρει μη τυχόν και χαλάσουν τα οικονομικά τους οφέλη!  Καμιά ουσιαστική κατακραυγή για όσα συμβαίνουν, ‘’αφελώς’’ επαφίενται στην τήρηση της συμφωνίας του 2016 από τον Ερντογάν, του οποίου το αφτί δεν ιδρώνει με τίποτα! Παραμύθια της Χαλιμάς δηλαδή! 1000 κομάντος στέλνει στα σύνορα για να εμποδίσει την επιστροφή των μεταναστών που είναι μαζεμένοι στα σύνορα και φτιάχνει καταυλισμό, εγκλωβίζοντας τους εκεί!


 Πάντως παρ’ όλα αυτά, περηφανευόμαστε πως όλα πάνε πρίμα, θρίαμβος, φυλάμε Θερμοπύλες … να το δεχθώ, αλλά  για πόσο όμως; Ούτε ο ‘Έβρος σφραγίζεται, ούτε η θάλασσα κλείνει, όλο και κάποιες φουρνιές θα περνούν, θα περάσουν! Μορφή πολέμου αυτό που κάνει η Τουρκία, απλώς αντί για όπλα και στρατό, έχει στρατεύσει λαό κατατρεγμένο και μη, ενθαρρύνοντας τους να περάσουν στα μέρη μας, για να μας αποδιοργανώσει και να γίνουμε δυο φορές ευάλωτοι στις επιδιώξεις και απαιτήσεις του.


Όλοι αυτοί λοιπόν που διαμαρτύρονται ακόμα και διαδηλώνοντας και φωνάζουν να ανοίξουν τα σύνορα  να περάσουν,  ας διανοηθούν έστω για λίγο αυτές τις 30 τόσες χιλιάδες πλήθους να μπαίνουν στη Χώρα ταυτόχρονα και να πρέπει να φιλοξενηθούν! Όποιος το θεωρεί εφικτό και ‘’ακίνδυνο’’ είτε βραχυπρόθεσμα, είτε μακροπρόθεσμα, να πάει πρώτη γραμμή να τους υποδεχθεί και να τους φροντίσει, κι όχι από την ασφάλεια της απόστασης και του καναπέ να δηλώνουμε ξερόλες, αισθηματίες και τα τοιαύτα. Χρειάζεται ψυχραιμία και ομοψυχία γιατί με το διχασμό, τρίβει τα χέρια του ο απέναντι. 


Και κλείνω με την επισήμανση  πως όσο εμείς έχουμε θέματα για απασχόληση ή φαγωμάρα, τόσο ψηφίζονται διάφορα κι ούτε που παίρνουμε χαμπάρι… όπως το Ασφαλιστικό, τροπολογία που απαλλάσσει νυν και πρώην αξιωματούχους (Υπουργούς και Δημάρχους) από πρόστιμα για την προεκλογική περίοδο του 2010, σύνταξη στα 72, ήτοι καλή ψυχή επικήδειος και άνθη προσφορά του Ταμείου. Οι Γάλλοι είναι μήνες στους δρόμους για το ίδιο θέμα κι όχι για τα 72 αλλά για τα 68 νομίζω. Μας τρέφουν για εκτόνωση την έχθρα μεταξύ μας με διάφορα θέματα, κι έτσι δεν υπάρχει περίπτωση να στραφούμε ομόψυχα εναντίον των πραγματικών εχθρών μας εντός και εκτός! Ψυχραιμία λοιπόν και επαγρύπνηση!

+++
Νίκη Άννα Παπουλάκου.

Πηγή : Εφημ. ''Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ'' Ψυχανεμίσματα... 12/03/20.

Δεν υπάρχουν σχόλια: