Powered By Blogger

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!
Ποίηση/Στίχος/Άρθρα/Βίντεο

Πέμπτη 9 Μαΐου 2019

Όχι άλλο σώσιμο...





Οι γειτονιές, οι αυλές  και οι ρούγα,  ξαναγύρισαν μα με νέα πιο ‘’εξελιγμένη’’ μορφή … τα παράθυρα των ΜΜΕ.  Τις καρέκλες έξω από τις πόρτες στο δρόμο ή στις αυλές αντικατέστησαν τα ‘’παράθυρα’’ στην τηλεόραση, και τη γειτονιά οι οθόνες που βρίσκονται σε κάθε σπίτι. Και όλοι εμείς εκούσια ή ακούσια ,  συμμετέχουμε σε αυτό , ψηφίζουμε , δικάζουμε, κρίνουμε, σχολιάζουμε …  την εκάστοτε τροφή που μας εμφανίζουν ως θέμα! 


Ξαφνικά όλοι μόλις τώρα  ανακαλύψαμε τα στραβά ετών και αποφασίσαμε να τα βροντοφωνάξουμε και να τα ξορκίσουμε!… Δεν γνωρίζαμε τίποτα και για κανέναν!... Πέφτουμε από τα σύννεφα κάθε φορά που ακούμε πως συνέβη κάτι!... Τι υποκρισία Θεέ μου! Φοβάμαι πως κινδυνεύουμε να περάσουμε στο άλλο άκρο του σκοτεινού λαβύρινθου της εποχής μας.

Καλή η πληροφορία όταν δίδεται αμιγής προς ενημέρωση και κρίση του κοινού. Δεκτή η αγανάκτηση για τα κακώς κείμενα, δεκτή και η έρευνα και οι αποκαλύψεις. ¨Όμως από το σημείο που το κάθε προκύπτον θέμα ξεφεύγει του στόχου  και περνάει στα στάδια  ‘’ρούγας’’, νομίζω χάνει και τη βαρύτητά του ως θέμα και το όποιο δίκιο του. Και δεν εστιάζω την προσοχή μου σε κάτι συγκεκριμένο, μα σε όλα γενικά τα θέματα που προκύπτουν και στον τρόπο επεξεργασίας τους από τα ΜΜΕ και τους καλεσμένους τους. Άραγε  δεν υπάρχουν και άλλα θέματα ή προγράμματα να προβληθούν; ΄Ισως κοστίζουν!… Ενώ το κουτσομπολιό και οι συζητήσεις επί συζητήσεων στα παράθυρα ή την στρογγυλή τράπεζα, οι διαπληκτισμοί και όλα τα τοιαύτα… κοστίζουν λίγο ενώ παράλληλα ανεβάζουν την τηλεθέαση!... Ασχέτως αν δεν καταλήγουν πουθενά και αφήνουν μόνο μια γεύση χάβρας στον θεατή ή ακροατή!


Και το ντέρμπυ του πολιτικού σκηνικού, εν όψει Ευρωεκλογών και Δημοτικών εκλογών συνεχίζεται και είναι σε έξαρση!  Διαβουλεύσεις επί διαβουλεύσεων, διαξιφισμοί, ύβρεις, κόντρες, ‘’αποκαλύψεις’’ σκανδάλων, όλα  για το θεαθήναι και τηγανίτα τίποτα! Αντιδράσεις φούσκες που σκάνε στη συνέχεια…  ενώ ουδείς νοιάζεται γι’ αυτό το λαό στ’ αλήθεια, γι’ αυτή τη Χώρα! Την χρεοκόπησαν με σωρεία λαθών, κακοδιαχείρισης και ατασθαλιών για χρόνια, μετέφεραν τα χρέη στο λαό με τα Μνημόνια κι έρχονται τώρα να του πουν πως θα τον σώσουν! Τον έσωσαν το 2011, ‘’12, ‘’15, χόρτασε σώσιμο ο λαός δεν θέλει άλλο. 


Ποια προσωπική δέσμευση ανέλαβε ποτέ πολιτικός σ’ αυτή τη Χώρα? Ποιος απώλεσε έστω και 1 Εuro για τυχόν λάθος εκτιμήσεις του, ενέργειες, χειρισμούς του; Ποιος πολιτικός αποχώρησε από το Κοινοβούλιο φτωχότερος ή με τα ίδια που είχε όταν εισήλθε;


Από της υπογραφές τους λοιπόν για λογαριασμό των πολιτών και τις δεσμεύσεις τους για εφαρμογή των μέτρων των Μνημονίων, έχουν δέσει χειροπόδαρα τον λαό για χρόνια πείνας και εξαθλίωσης. Τι κι αν βγήκαμε από το Μνημόνιο, τα Μνημόνια θα έλεγα, έληξε το Συμβόλαιο όχι και οι νόμοι που ψηφίστηκαν για χάρη τους, οπότε μας δουλεύουν άπαντες! Είτε με συμβόλαιο, είτε χωρίς συμβόλαιο πλέον, αυτά που είχαν να πέσουν στις πλάτες μας έχουν πέσει και θα παραμείνουν με προοπτική πτώχευσης και πείνας όλο και περισσοτέρων πολιτών προϊόντος του χρόνου! Με θυμώνει να  βλέπω να παίζουν ‘’α μπε μπα μπλομ’’ μεταξύ τους τα κόμματα για εντυπωσιασμό και αγώνα για το ποιος θα κλέψει την παράσταση και λυπάμαι για το πόσο κοντή μνήμη εξακολουθούμε κάποιοι να έχουμε και θυμόμαστε μόνο τι χάσαμε τα τελευταία 4 χρόνια, τη μερίδα του Λέοντος που μας πήραν τα πρώτα 2 Μνημόνια και κανείς δεν υπόσχεται αποκατάσταση βλάβης, και που περιείχαν δεσμεύσεις οι οποίες υλοποιήθηκαν με το τρίτο,  ούτε που το βλέπουμε ορισμένοι. Λειτουργούμε και πάλι ως οπαδοί ομάδας Κανονικά, ειδικά στις Δημοτικές και Περιφερειακές Εκλογές θα έπρεπε να έχουμε ως γνώμονα, το ποιος είναι ικανός να κάνει πράγματα για την πόλη ή την Περιφέρεια κι όχι σε ποιο κόμμα πρόσκειται ο κάθε υποψήφιος. Πάντως  οι Κασσάνδρες πάλι έπεσαν έξω που έβλεπαν και Βουλευτικές εκλογές τον Μάϊο. Ατυχώς θα υποστούμε ως τον Οκτώβρη αυτό το ‘’αρρωστημένο’’ προεκλογικό κλίμα. Όρεξη να έχουμε και αντοχές να τους ακούμε! Καλή μας δύναμη και καθαρό μυαλό την ώρα της κάλπης.


Χριστός Ανέστη! Εμείς πότε;
+++
Νίκη Παπουλάκου.

Πηγή : Εφημ. ''Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ'' Ψυχανεμίσματα... 09/05/19. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: