Powered By Blogger

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!
Ποίηση/Στίχος/Άρθρα/Βίντεο

Τρίτη 28 Μαΐου 2019

Η ψήφος του λαού...



 Και να που φθάσαμε στην επόμενη μέρα! Αυτές οι εκλογές θα μείνουν στην ιστορία…  άλλος ο λόγος που ψηφίσαμε , κι  άλλος μετρούσε!  Απεδείχθη πως οι εκλογές της 26ης Μαίου, λειτούργησαν ως κομματικές και μόνο.  Αμφιβάλλω για το πόσοι έφθασαν στην κάλπη γνωρίζοντας τα προγράμματα όλων των  υποψηφίων συνδυασμών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ή έστω κάποιων  και συνεπώς όταν συμβαίνει αυτό, η ψήφος δεν μπορεί να είναι κατά γνώση και συνείδηση! Μήπως αυτό βολεύει τα κόμματα … αυτή η άγνοια; Οφείλω να ομολογήσω πάντως, πως  ο ψηφοφόρος αυτών των εκλογών ειδικά  στην Αθήνα/Αττική, αν κατάφερε και ψήφισε αυτό που πραγματικά ήθελε κατά γνώση και συνείδηση, χωρίς να έχει σκονάκι έτοιμο στην τσέπη και ανάμεσα σε μία στοίβα χαρτιών, είναι ήρωας!

Έφθανες στην κάλπη, (κάτι σαν ραντεβού στα τυφλά), σου έδιναν στο χέρι δύο ντάνες ψηφοδέλτια ή σου έλεγαν να τα πάρεις μόνος σου και μετά σου έδιναν τους δύο φακέλους, έμπαινες στο παραβάν και προσπαθούσες να βρεις άκρη .  Οι περισσότεροι άλλωστε συνδυασμοί άγνωστοι για τον ψηφοφόρο και ως πρόγραμμα και ως παρουσία. Να γιατί ανέφερα πιο πάνω, σαν ραντεβού στα τυφλά. Όταν δεν ξέρεις τι και πως, όταν ψηφίζεις με μόνα κριτήρια το θυμό εκείνης της στιγμής,  την επωνυμία, τα πρόσωπα που βλέπεις πιο συχνά στο γυαλί και γενικά ονόματα γνωστά, όταν σε κάθε αρνητική διαφήμιση, ή θόρυβο απαντάς επιβραβεύοντας, επόμενη η κατάληξη της ψήφου σου σε μπρος πίσω και τανάπαλιν! Αυτά τα αναφέρω για να προβληματιστούμε και λίγο κατά μόνας! 

Αφού ο λαός ψήφισε και είπε πως θέλει να γυρίσει πίσω, σίγουρα έκανε μεγάλο δώρο στην Αντιπολίτευση και αυτό θα πρέπει να του το αναγνωρίσει και να του το ανταποδώσει στη συνέχεια σε πράξεις! Αυτό που 2 χρόνια ζητούσε η ΝΔ της το έδωσε ο λαός με την ψήφο του!  Κι έτσι πάμε αισίως σε Βουλευτικές Εκλογές στα τέλη Ιουνίου! … Τουλάχιστον να ευχαριστηθούμε θάλασσα και μπάνια αυτό το καλοκαίρι, σωσμένοι, τακτοποιημένοι από χρέη , έσοδα κι ευτυχισμένοι! Άντε να φύγουν οι ψεύτες να προχωρήσουμε με την ‘’αλήθεια’’ του χθες που της γυρίσαμε την πλάτη αλόγιστα! Άντε να συνεχίσουμε από εκεί που μείναμε, ήτοι στο -50% του εισοδήματος, στον ΕΝΦΙΑ (που από έκτακτος όταν ξεκίνησε, κατέληξε μόνιμος και τώρα μας τάζουν μειώσεις),  στην ανεργία και τις εξευτελιστικές αποδοχές που μοιάζουν με επιδόματα … επιτέλους να μπει μια τάξη στη ζωή μας, να προσαρμοστούμε με την κατάσταση, όπως μας ζητούσαν!  Επιτέλους αποδεχθήκαμε ότι καλώς έγιναν όσα έγιναν και μας πλάκωσαν! Να μπορούμε να διαμαρτυρόμαστε ανενόχλητοι, χωρίς χημικά ή κλούβες στις γωνίες, να κοιμόμαστε ήσυχοι από ληστείες και κλοπές, να έχουμε περιπολίες 24 ώρες το 24ωρο, να ησυχάσουμε από φωτιές, να επικρατήσει επί τέλους η συνέπεια, η πρόβλεψη και η άμεση αντιμετώπιση των πάντων. Αυτά που είχαμε και δεν τα βλέπαμε, αχάριστοι όντας, γονυπετείς να ζητήσουμε συγνώμη και να την επικυρώσουμε με την ψήφο μας στις επικείμενες εκλογές!

Και από την επομένη αλλάζουμε σελίδα και μην ακούσω γκρίνια ξανά, γιατί μια και μιλάμε για αλήθειες ας πούμε κι άλλη μια : όταν ξαναγυρνάς εκεί που έφτυσες και στη συνέχεια θέλεις να φτύσεις ξανά, τον μόνο που πρέπει να φτύσεις είναι ο εαυτός σου και οι επιλογές του! Νόμος! Σεβαστή πάντως η θέληση του λαού έγινε δεκτή κι από την Κυβέρνηση που όρισε εκλογές! Θα μπορούσε και να μην είχε ορίσει, π.χ. στο παρελθόν η τότε Κυβέρνηση έχασε στις Ευρωεκλογές χωρίς να προκηρύξει Βουλευτικές! 

Κάποιοι θα κληθούν να ψηφίσουν και αυτή την Κυριακή σε επαναληπτικές, να ευχηθώ καλή επιτυχία και στους ψηφοφόρους και στους υποψηφίους! Συγχαρητήρια στους εκλεγέντες από τον 1ο γύρο με ισχυρή αυτοδυναμία, ευχόμενη να δουλέψουν για το καλό της πόλης ή της Περιφέρειας που εξελέγησαν, πέρα από κομματικά  συμφέροντα! Όσον αφορά δε τους Ευρωβουλευτές, συγχαρητήρια για την εκλογή τους και είθε να εκπροσωπήσουν με συνέπεια και αίσθηση ευθύνης, τα συμφέροντα του Ελληνικού λαού στην Ευρωβουλή!

Και για όλους εμάς, προβληματισμός, σπουδή, περίσκεψη και μνήμη, ώστε να πάμε διαβασμένοι και αποφασισμένοι στην κάλπη, έχουμε ένα μήνα να σκεφθούμε, να ψαχτούμε και να αποφασίσουμε!
+++
Νίκη  Παπουλάκου.

Πηγή : Εφημ. ΄''Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ'' Ψυχανεμίσματα... 30/05/19.

Δεν υπάρχουν σχόλια: