Powered By Blogger

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!
Ποίηση/Στίχος/Άρθρα/Βίντεο

Πέμπτη 2 Μαΐου 2019

Αμήν και η δική μας Ανάσταση....







Χριστός Ανέστη!! Αμήν και η δική μας επί γης Ανάσταση και ανάταση ψυχής και νου! ¨Οσοι ψήσατε αρνί ή κατσικάκι, πιστεύω θα το φωτογραφίσατε μαζί με το γιορτινό τραπέζι,  έτσι για τις δύσκολες μέρες που πιθανόν θα έρθουν, να έχουμε κάτι να θυμόμαστε και να δείχνουμε στα παιδιά μας! Πολλοί ίσως δεν είχαν ούτε ένα πιάτο φαϊ στο τραπέζι κι αυτό το Πάσχα… ίσως ούτε και σπίτι!  Δεν  μας εγγυάται λοιπόν κανείς ότι δεν θα έρθει και η δική μας η σειρά κάποια στιγμή έτσι όπως πάνε τα πράγματα! 

Γι’ αυτό ο άνθρωπος πάντα πρέπει να βλέπει τα πράγματα ως έχουν,  και όχι  κάτω από το πρίσμα προσωπικής του κατάστασης μόνο, σε κάθε δεδομένη στιγμή! ΄Ότι επηρεάζει το σύνολο , σίγουρα θα επηρεάσει και εσένα ως μονάδα αν όχι τώρα, κάποια στιγμή! Ο εφησυχασμός ετών μας οδήγησε ως εδώ! Ο καθένας κοίταγε την πάρτη του μόνο, τα κοινά δεν τον αφορούσαν, ή μάλλον τον αφορούσαν από τη στιγμή που τον επηρέαζαν!  Να που ήρθε λοιπόν η στιγμή και γύρισε ο κόσμος ανάποδα! Πριν 10  χρόνια φωνάζαμε για αυξήσεις, ακρίβεια κλπ. Τώρα φθάσαμε στο σημείο να παίρνουμε τα μισά (ίσως και λιγότερα) απ’ όσα τότε, ή και τίποτα μένοντας άνεργοι! Κάτι που τουλάχιστον η πλειοψηφία δεν θα το είχε δει ούτε στο χειρότερο εφιάλτη! Κλείσαμε 10 χρόνια κατάντιας που συνεχίζεται δυστυχώς προς τα χείρω!

Οι Άγιες αυτές μέρες, είναι πρωτίστως ημέρες περισυλλογής, αυτοκριτικής , επανεκκίνησης της  ανθρωπιάς μας, ανασύνταξης σκέψης και συναισθημάτων μας και  τελικής λύτρωσης/κάθαρσης με την Ανάσταση!   Μετά η σούβλα και το γιορτινό τραπέζι!  Μας δίνεται η ευκαιρία μέσα σε όλη αυτή την αναδόμηση μέσα μας, να βρεθούμε πιο κοντά σε συνανθρώπους μας που υποφέρουν…  ας αφήσουμε την καρδιά να μας οδηγήσει! Καιρός να δούμε με ειλικρίνεια και τα δικά μας λάθη , μια κουβέντα με τον εαυτό μας επιβάλλεται πλέον!! Πρέπει να αλλάξουμε πολλά, αρχίζοντας όμως από τον ίδιο μας τον εαυτό πρώτα, τη νοοτροπία μας!! Επαναπροσδιορίζοντας τις πραγματικές μας ανάγκες. Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να κρατηθούμε στην κατηφόρα που μας έχουν ρίξει… μια κατηφόρα με σπασμένα φρένα!! Το μόνο που τους ενδιαφέρει, η εκλογική αναμέτρηση, μέσα στο μήνα αυτό θα δούμε αποτελέσματα, τα οποία φυσικά εμείς θα διαμορφώσουμε, ας μην το ξεχνάμε αυτό! Εμείς τους δίνουμε βήμα, είναι μάταιο και ουτοπικό να τους βρίζουμε μετά! Σκέψη και περισυλλογή λοιπόν και γι’ αυτό!

Μας ήρθε και ο Μάης, ο κατ’ εξοχήν κορυφαίος μήνας της Άνοιξης. Για να δούμε τι πρόσωπο θα δείξει, εμπρός βήμα ταχύ,  εύχομαι να μας βγει ισορροπημένος γιατί και ο Απρίλης μας τα έκανε μαντάρα με τον καιρό, χιλιάδες οι κεραυνοί και πλημμύρες σε όλη τη Χώρα!

Βαθιά η θλίψη επίσης,  για τους πιστούς που χάθηκαν στη Σρι Λάνκα κι όχι να γυρνάμε την πλάτη όταν κάτι συμβαίνει σε απόσταση από εμάς! Το όλο θέμα επιθέσεων σε εκκλησίες με υλικές ζημιές και έμψυχες απώλειες, θα πρέπει να προβληματίσει γιατί τυχαίο δεν νομίζω πως είναι … πέρα από το πλήγμα σε χώρους ιερούς λατρείας των πιστών και με ότι αυτό σημαίνει ή συνεπάγεται, βλέπουμε μετά λύπης πως ο σεβασμός  στην ανθρώπινη αξία,  ανθρώπου προς άνθρωπο, στα ιερά σύμβολα, στην ελευθερία,  παύει να υπάρχει. Και το σπουδαιότερο είμαστε σε μόνιμη ‘’εμπόλεμη’’ κατάσταση, χωρίς τη δυνατότητα προφύλαξης ή αντίστασης, καθότι ο εχθρός είναι ο ίδιος ο άνθρωπος, ο διπλανός και τα μέσα που χρησιμοποιεί είτε οικονομικά, είτε τρομοκρατικά, είτε εγκληματικά, είναι απρόβλεπτα και δύσκολο να αντιμετωπισθούν αποτελεσματικά!

Είθε το Αναστάσιμο Φως να φέρει την πολυπόθητη ειρήνη και αγάπη στον κόσμο, που τόσο λείπουν! Κι όπως λειτούργησε η ευαισθησία για τη ‘’Notre Dame’’ και έγιναν δωρεές εκατομμυρίων, είθε να διατεθούν και κάποια εκατομμύρια για δεινοπαθούντες αυτού του Πλανήτη και για μετρίαση, αν όχι εξάλειψη, της πενίας.

Χρόνια πολλά σας εύχομαι με υγεία, αγάπη, χαρά, ευημερία σε κάθε σπίτι και καλό μήνα Μάη!
+++
Νίκη Άννα Παπουλάκου.

Πηγή : Εφημ. ''Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ'' Ψυχανεμίσματα...  02/05/19.


Δεν υπάρχουν σχόλια: