Powered By Blogger

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!
Ποίηση/Στίχος/Άρθρα/Βίντεο

Σάββατο 25 Μαΐου 2019

Βαρέθηκα, αηδίασα....






Στην τελική ευθεία για τις εκλογές και η πολιτική σκηνή βρίθει εντάσεων, αλληλοκατηγοριών, προσφορών και τα τοιαύτα. Αναλωθήκαμε να παρακολουθούμε προστριβές μεταξύ των κομμάτων, που απ’ ότι φαίνεται ελλείψει ισχυρών επιχειρημάτων και τεκμηριωμένου λόγου για το μέλλον της Χώρας και των πολιτών, επιδίδονται σε μεταφράσεις, ερμηνείες, αναλύσεις λεκτικών ατοπημάτων εκατέρωθεν! Και διερωτάται κάποιος, φθάνοντας στην κάλπη θα σου δώσουν ένα μάτσο χαρτιά, ποια από αυτά γνωρίζεις τι είναι ποιος και τι πρόγραμμα έχουν;  Το αποτέλεσμα θα είναι να καταλήξεις σε κάτι γνωστό από χρόνια κι έτσι συνεχίζεται η ανακύκλωση των ιδίων προσώπων, αυτών που έχουν σχέση με όλα όσα συνέβησαν αυτά τα χρόνια και κατ’ αυτό τον τρόπο νέο αίμα δεν υπάρχει περίπτωση να μπει ποτέ! Θα αναμασάμε την τροφή χωρίς ουσιαστική πρόοδο, αλλαγή ή αποτέλεσμα! 

Βαρέθηκα, αηδίασα, σιχάθηκα με διάφορα που ακούω ή διαβάζω … κάποιοι έχουν ξεφύγει εντελώς! Πάντως είναι σαφές ότι κάποιοι  βρίσκονται μακράν της Ελληνικής πραγματικότητας, ειδικά όταν αναφέρονται σε θέματα του Ιδιωτικού Τομέα, μιλώντας για συμφωνίες Εργοδοτών και εργαζομένων (παρασυρμένοι από το τι ισχύει στο Δημόσιο)! Εκεί λοιπόν στον Ιδ. Τομέα,  δεν ισχύει το σύμφωνη γνώμη Εργοδότη και Υπαλλήλου.... εκεί υπάρχει συνήθως ένα στυλό που δίνουν στον Υπάλληλο να υπογράψει ότι συμφωνεί, διαφορετικά θα δει την πόρτα. Όταν λοιπόν υπάρχει λάσκα από το Κράτος για συγκεκριμένα δικαιώματα εργαζομένων, όπως απόλυση, ωράριο, αμοιβή, φυσικά και υπερισχύει η γραμμή του Εργοδότη που πέρα από χρήση κάποιοι Εργοδότες κάνουν κατάχρηση της ελαστικότητας ενεργειών που τους παρέχει το Κράτος, ειδικά τα τελευταία χρόνια!

Το άλλο πάλι που διάβασα αυτές τις μέρες, στα πλαίσια της Αντιπολιτευτικής γραμμής, πως από το 2014 μέχρι σήμερα η μερική απασχόληση από το 53% περίπου έχει φθάσει στο 55% … καλά πού είναι το άκρως περίεργο; Αφού λειτούργησε επιτυχώς η μερική απασχόληση (εικονική ή πραγματική) τα προηγούμενα χρόνια της κρίσης όλο και περισσότεροι εργοδότες και εργαζόμενοι θα προσχωρούν σε αυτό.  Αναφέρομαι και στις 2 πλευρές και ο νοών νοείτο!

 Γεγονός είναι ότι όλοι μιλούν σαν να απευθύνονται σε ανθρώπους με μνήμη χρυσόψαρου … όταν ακούει κανείς π.χ.  πως ‘’από το 2015 μέχρι σήμερα ο συνταξιούχος έχει χάσει 2 και πλέον χιλιάδες Ε το χρόνο’’, το ότι μέχρι το 2014 ο συνταξιούχος είχε απώλεια έως και 12χιλ Ε το χρόνο, τι έγινε; Το ξεχάσαμε ή πάει υπέρ πίστεως και πατρίδος ανεπιστρεπτί και μετρούν μόνο οι επί Τσίπρα απώλειες; Μόνο κάποιος με μνήμη χρυσόψαρου ή με κομματικές παρωπίδες μπορεί να ακούει παρόμοιες θριαμβολογίες και να μη θυμώνει ή έστω να γελάει με την γελοιότητα των ισχυρισμών! Και εν κατακλείδι, τι σχέση έχουν οι Ευρωεκλογές ή και οι Δήμοι ακόμη,  με το τι κάνουν ή έκαναν τα 2 κόμματα; Η Ευρωβουλή είναι άλλου παπά Ευαγγέλιο και αυτοί που εκλέγονται είναι 5ετίας, που σημαίνει ότι και η Κυβέρνηση να αλλάξει, παραμένουν στη θέση τους, σημασία λοιπόν έχει τι πρεσβεύουν για τη Χώρα, τους πολίτες, τα δικαιώματα κλπ., που δυστυχώς αυτό λειτουργεί με κομματικό πρόσημο πάντα! 

Οι παροχές πάλι δεν είναι κάτι καινούργιο που συμβαίνει πρώτη φορά προεκλογικά από μία Κυβέρνηση … η δε 13η σύνταξη όπως βαφτίστηκε, μάλλον θα παίξει το ρόλο να ξεχαστεί η πάλαι ποτέ 13η και κατά συνέπεια κάθε νομική διεκδίκηση της από την ψήφιση της νυν και μετά!

Όσο για τις Δημοτικές ή Περιφερειακές εκλογές, (που από ότι φαίνεται σε πολλές περιοχές θα υπάρξει και 2ος γύρος), τόση αθρόα συμμετοχή τι να πω; Τόση προθυμία να βοηθήσουν στα κοινά; Μπράβο … σχεδόν κάθε τετράγωνο κι ένας υποψήφιος και όλοι ζητούν τη στήριξη σου! Ποιον να πρωτοστηρίξεις  όταν τόσοι φίλοι γύρω είναι υποψήφιοι διαφορετικών συνδυασμών Δήμων, Κομμάτων, Περιφέρειας;  Αυτό που μπορώ να κάνω από αυτήν εδώ τη στήλη, να ευχηθώ σε όλους τους φίλους (και είναι πολλοί) καλή επιτυχία και πραγμάτωση των στόχων τους για το κοινό όφελος!

Και για όλους εμάς καλή ψήφο και να θυμόμαστε ότι ουδέν λάθος αναγνωρίζεται μετά την απομάκρυνση από το Ταμείο… εν προκειμένω από την κάλπη! Καλή ψήφο!

+++
Νίκη Παπουλάκου.

Πηγή: Εφημ. ''Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ'' Ψυχανεμίσματα... 23/05/19

Δεν υπάρχουν σχόλια: