Powered By Blogger

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!
Ποίηση/Στίχος/Άρθρα/Βίντεο

Τρίτη 21 Μαΐου 2019

Έτσι απλά για να ξέρουμε τι μας γίνεται....






Tην βάφτισαν 13η σύνταξη κι εσύ την εισέπραξες και καλά έκανες! Όμως να ξέρεις πως την αποδέχεσαι ως 13η κι αν περάσει και με νόμο, ξέχνα την παλιά δεν πρόκειται να επανέλθει ποτέ! Οι δε νομικές διεκδικήσεις για όσους προσέτρεξαν στη Δικαιοσύνη, σταματούν μάλλον στην ημερομηνία της νέας ψηφισμένης 13ης.

 Βοήθημα ναι είναι, 13η δεν είναι. Ειδικά για τους άνω των 1000 Ε που τους έχουν αφαιρέσει 1200-1500 Ε το μήνα, είναι μεγάλη κοροϊδία και γενικώς η μέχρι τούδε συμπεριφορά του Κράτους προς αυτούς είναι σαν να τους τιμωρεί που δούλεψαν περισσότερα χρόνια, που ελάμβαναν καλές αποδοχές και πλήρωναν βαρβάτες εισφορές σε κύρια και επικουρική.


Σε λίγο μπορεί να δούμε να γίνει και για τη 14η κάτι ανάλογο, οπότε να κλείσει ο κύκλος των Δώρων και των τυχόν νομικών διεκδικήσεων τους.

Πολύ φοβάμαι πως και οι επιστολές Κατρούγκαλου προς συνταξιούχους, για τις οποίες δεν μιλάει πια κανείς, ξεχάστηκαν, είχαν λόγο που εστάλησαν, όχι τόσο για να ενημερωθούν οι συνταξιούχοι για το ποσό της σύνταξης που λαμβάνουν, όσο για να γίνει αποδεκτή με τη λήψη της επιστολής η μειωμένη σύνταξη. Αν δεν είχε δόλο, φυσικό θα ήταν να αναφέρει το αρχικό ποσό και να καταλήγει σε αυτό που τώρα παίρνει ο πολίτης. Όποιος δεν αντέδρασε νομικά σε αυτό έχει αποδεχθεί τη σύνταξη που ανεγράφη στην επιστολή κι όχι την ονομαστική αρχική που εξέδωσε το Ταμείο του.

Δεν ξέρω γιατί,   όμως έχω την αίσθηση πως όλα ακολουθούν μια προγραμματισμένη πορεία, όπως και το λίγο-λίγο κι η αναμονή πέτυχαν αποφυγή αντίδρασης, εξέγερσης, ή νομικής διεκδίκησης απωλειών, κερδίζουν χρόνο και περιορίζονται οι όποιες νομικές απαιτήσεις στα όρια 3ετίας μόνο.
+++
Ν. Παπουλάκου.








Δεν υπάρχουν σχόλια: