Powered By Blogger

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!
Ποίηση/Στίχος/Άρθρα/Βίντεο

Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2018

Άλλοι τα φάγανε κι άλλοι πληρώνουν....







Ένας στους τέσσερις αμείβεται με λιγότερα από 500 ευρώ » σύμφωνα με τον ΣΕΒ.  Φυσικά αυτό δεν το λες αμοιβή αλλά επίδομα!  Πώς θεωρούν ότι ένας εργαζόμενος μπορεί να είναι παραγωγικός όταν το μυαλό του τρέχει στα χρέη και δεν μπορεί να καλύψει ούτε βασικές του ανάγκες, είναι άξιον απορίας!...  Τα ενοίκια άρχισαν να ανεβαίνουν λόγω ζήτησης (ΜΚΟ για μετανάστες και airbnb) και μάλιστα σε ορισμένες περιοχές δυσεύρετα κιόλας σπίτια για νοίκιασμα. Ακόμα και εξώσεις προκειμένου για Αirbnb, (αυτό και στην Ισπανία), τα είδη διατροφής ανεβαίνουν, χωρίς την παραμικρή μεταβολή προς το καλύτερο του εισοδήματος του πολίτη! Ο Έλληνας πολίτης πώς θα ζήσει πλέον; Αλλά αυτό φαίνεται να μην απασχολεί κανέναν!

Και μας βγαίνει ο κ .Πάγκαλος να μας πει πως ζει με 370 Ε το μήνα…. να κάνουμε έναν έρανο να τον ενισχύσουμε τον άνθρωπο. Τέλος του μήνα παρουσιάζει και το βιβλίο του ‘’Μαζί τα φάγαμε και μαζί τα τρώμε ακόμα’’ … μην παραλείψουμε να το αγοράσουμε!

Εκείνο πάντως που δεν έχουμε καταλάβει ή δεν θέλουμε να καταλάβουμε είναι πως πέρα από την κλονισμένη ψυχική υγεία αρκετών γύρω λόγω κρίσης, υπάρχει σωρευμένος θυμός και ειδικά ο συνδυασμός αυτών των δύο δεν ξέρεις πού, πότε και πώς θα ξεσπάσει! Και δυστυχώς ο καταπιεσμένος θυμός ξεσπάει σε ανύποπτο χρόνο με την όποια άσχετη αφορμή... τόσα παραδείγματα βλέπουμε και ακούμε καθημερινά που πλέον έχουν ξεφύγει του ‘’μεμονωμένου περιστατικού’’. Κι αυτό είναι κάτι που δυστυχώς θα χειροτερεύει όσο η ζωή θα εξελίσσεται δύσκολη και για κάποιους σκληρή και άγρια. Η αγριότητα αυτή θα περάσει στην Κοινωνία.

Από τη μια η ανέχεια κι από την άλλη η πρόκληση των διαφημίσεων και ειδικά όταν λένε ‘’στην εκπληκτική τιμή ‘’ κι από δίπλα τριψήφιο, τετραψήφιο ή πενταψήφιο νούμερο ανάλογα με το προϊόν, αποθέωση! Βάζουν την ‘’ευτυχία’’ σε κάθε σπίτι. Άσε αυτή η ποικιλία παρασκευής εδεσμάτων, όλα τα κανάλια μαγειρεύουν! Σε μια εποχή που μεγάλο ποσοστό της Κοινωνίας συντηρείται από τα Κοινωνικά παντοπωλεία και τη φιλανθρωπία των γειτόνων ή ιδρυμάτων! Με την ακρίβεια και το καλάθι της νοικοκυράς κανείς δεν ασχολείται πλέον και γιατί άλλωστε; Της το αδειάσαμε μια και καλή, τώρα όποια έχει ψωνίζει! Κι από ότι φαίνεται απευθύνονται στο εύρωστο ποσοστό της Χώρας, (γιατί υπάρχει κι αυτό), αν κρίνει κανείς από τις διαφημίσεις, αυτό τους ενδιαφέρει οι υπόλοιποι ας φτιάξουν μια νέα Μόρια για να μείνουν!

Η ΕΚΤ πάλι διάβασα πως θέλει πλειστηριασμούς και σε α’ κατοικίες αξίας και κάτω των 100.000 Ε! Συγνώμη αλλά οι άνθρωποι είναι αδίστακτοι. Η ουσία είναι πως έχουν οδηγήσει πολύ κόσμο σε απόγνωση, έχουν κάνει πολύ κόσμο δυστυχισμένο, αλλά πέρα βρέχει! Και δεν φταίει ‘’αποκλειστικά’’ (όπως θέλουν να μας πείσουν οι της Αντιπολίτευσης) η τελευταία 3ετία γι’ αυτό! Απόρροια των μέτρων που επιβλήθηκαν απ’ αρχής της κρίσης είναι η σημερινή κατάσταση του 30 με 40% του λαού! Το κάθε μέτρο που εφαρμόσθηκε είχε βραχυπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες επιπτώσεις, τις οποίες δεν μέτρησαν καν κι απ’ ότι φαίνεται απευθύνονται στις γενιές από την πρώτη δεκαετία του 2000 και μετά, για τις προηγούμενες γενιές δεν έχουν ποίημα να πουν, απλώς τις τελειώσανε! Όποιος καταφέρει να επιβιώσει ας επιβιώσει, διαφορετικά ας κόψει το λαιμό του!

Είναι στιγμές που έτσι που μιλούν κάποιοι ‘’κυνικά’’ είναι σαν να λένε ‘’βγάλτε το σκασμό, έτσι έπρεπε να γίνει κι έγινε!’’ Ο χορτάτος το νηστικό δεν πιστεύει... και το πρόβλημα είναι πως χορτάτοι διαχειρίζονται τη φτώχεια μας. Κάτι το απυρόβλητο και κάτι η παραγραφή αδικημάτων στην πενταετία που ψηφίστηκε με νόμο το 2014, όσοι απέκτησαν χρήμα πολύ με χίλιους δυο τρόπους, καθάρισαν!  Κάπως έτσι διαγράφηκαν και τα χρέη Κοντομηνά νομίζω.

Όταν  για ''κατάχρηση Δημοσίου Χρήματος'' με νόμο του ''50 τσεκούρωσαν την καθαρίστρια με 10 χρόνια φυλάκιση ... που στην ουσία δεν καταχράστηκε, δεν πήρε χρήμα κι έφυγε,  το δούλεψε, κακώς φυσικά που παραποίησε στοιχεία, όμως  οι τόσοι που έχουν κατασπαταλήσει και καταχραστεί κυριολεκτικά δημόσιο χρήμα, πώς και δεν τους πιάνει ο νόμος αυτός;

Δυστυχώς βλέπουμε πως όσο περισσότερα χρωστάς ή καταχράστηκες, τόσο λιγότερο κινδυνεύεις να δικαστείς και να πληρώσεις, όσο πιο λίγα τόσο πιο πολύ! Και γιατί ενοχλούνται όταν όποτε ζητηθεί άνοιγμα λογ/σμών κάποιου;  Τώρα έληξε και το απόρρητο των καταθέσεων στην Ελβετία, θα ενημερώνονται όλα τα κράτη για καταθέσεις πολιτών τους! Κάποιοι βέβαια θα έχουν ήδη βρει νέους οικονομικούς παραδείσους κι αυτό δεν τελειώνει ποτέ! Γι’ αυτό τα παίρνουν από τα μόνιμα εν δυνάμει υποζύγια για να είναι σίγουροι!


Νίκη  Παπουλάκου.

Πηγή : Εφημ. ΄'Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ'' ΨΥΧΑΝΕΜΙΣΜΑΤΑ... 29/11/18

Δεν υπάρχουν σχόλια: