Powered By Blogger

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!
Ποίηση/Στίχος/Άρθρα/Βίντεο

Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2018

Την τρίχα την κάνουμε τριχιά!...






(Ι.Μ. Παναγίας Γοργοεπηκόου, Μάνδρα Αττικής)


Κάποιοι ασχολούνται με τρίχες, ενώ καταπίνουν την τριχιά κι αυτό το λέμε ''μοντέρνα ''πολιτική; ‘Ολο και ξεπηδούν θέματα και θεματάκια  για να έχουμε να λέμε! Τώρα αφήσαμε κάπως το θέμα περικοπές στις συντάξεις και περάσαμε στο θέμα ‘’απαίτηση επιστροφής αναδρομικών και αποκατάσταση συντάξεων στα επίπεδα του 2013’’! Έτσι για να μπερδεύεται το πράγμα, να επικρατεί ένα αλαλούμ στους συνταξιούχους, να μην ξέρουν τι να κάνουν, τους μιλάνε για αιτήσεις ηλεκτρονικές απαίτησης αναδρομικών κλπ., κάτι που προσωπικά θεωρώ ότι δεν πρόκειται να αποκαταστήσει την απαίτηση, το μόνο που θα επιτύχει είναι, να καθυστερήσει ή να αποκλείσει την όποια νομική διεκδίκηση των ενδιαφερομένων και φυσικά κερδίζει χρόνο το Ταμείο και το Κράτος από αυτό και από τη μείωση του απαιτητού χρόνου που ισχύει  για νομική διεκδίκηση δικαιωμάτων!  Για να κερδίσει  χρόνο ομοίως προέβη σε Έφεση το Κράτος  επί της αποφάσεως  που δικαιώνει τους συνταξιούχους! 
 Από την άλλη μεριά πάλι  αφήνουν να ίπταται  ‘’εκφοβισμός’’ πως  η όποια δικαστική απόφαση ή νομική διεκδίκηση επί του θέματος συντάξεων, είναι δώρο άδωρο, για αποτροπή  περισσοτέρων νομικών διεκδικήσεων!

Κι ενώ εδώ μιλάμε συνέχεια για μειώσεις,   η μαμά Γερμανία προτίθεται να κάνει αύξηση στον κατώτερο μισθό ανεβάζοντας σε 9,19 Ε την ώρα εργασίας. Ωστόσο εσύ Έλληνα ζήσε με 10-20 ή και καθόλου Ευρώ την ημέρα! Η Ευρώπη των πολλών ταχυτήτων, παιδιά και αποπαίδια! 
  Θα μπορούσε κανείς να πει πως η επιλογή φτωχών Κρατών  για ένταξη στην ΕΕ, είναι προς εξυπηρέτηση και όφελος των δυνατών Κρατών της Ευρώπης κι όχι προς βελτίωση και δυνάμωμα της θέσης αυτών! Για παράδειγμα εμείς έχουμε γυρίσει σε εισοδήματα δεκαετίας ‘’90, με τιμές όμως προϊόντων και ειδών πρώτης ανάγκης του 2018! Κι επειδή έχουν ξεχάσει να ασχολούνται με την ακρίβεια, σας πληροφορώ ότι όλα έχουν ανέβει από 30 λ. έως και 1 Ε στα ράφια τα τελευταία 2 χρόνια!  Άσε που κινδυνεύουμε να χάσουμε ότι με κόπο και ιδρώτα φτιάξαμε! Αυτό κερδίσαμε από την ένταξη μας στην ΕΕ; Ή μήπως ησυχάσαμε από τις επεκτατικές βλέψεις των γειτόνων μας; Ή μήπως μας διασφαλίζουν την ειρήνη, σε ποια από τις τόσες προκλήσεις γειτόνων μας και υποψήφιων μελών ΕΕ,  πήραν θέση;

Το ΔΝΤ για μια ακόμα φορά ‘’επεμβαίνει’’ λέγοντας πως πρέπει να κοπούν οι συντάξεις! Ενώ κατά καιρούς δηλώνει  πως ουδέποτε ζήτησαν μειώσεις μισθών και συντάξεων! Τελικά το ψέμα και το δούλεμα πάει σύννεφο από παντού και από όλους! Και η ζωή μας συνεχίζεται μετ’ εμποδίων και εν μέσω προεκλογικής περιόδου, το μόνο που τους νοιάζει Κυβέρνηση και Αντιπολίτευση είναι το μπαλάκι της σκόνης έως λάσπης από τους μεν στους δε και ποιος θα κερδίσει τις εντυπώσεις! Το αν εκατομμύρια λαού βρίσκονται σε απόγνωση, δεν έχουν να καλύψουν ούτε άμεσες ανάγκες, ποσώς τους ενδιαφέρει. Κάθε βράδυ το ίδιο μοτίβο στα παράθυρα των ΜΜΕ και τα πάνελ …  αγώνας για το ποιος είναι ο πιο κακός της υπόθεσης!

Τι πικρή ειρωνεία,  να ζητούν να σου κρατήσουν το χέρι στο κρεβάτι του πόνου αυτοί που σε γέμισαν πληγές και χωρίς να διαθέτουν φαρμακευτική αγωγή για επούλωση τους! Κι από την άλλη οι καινούργιοι που παίζουν με τα νεύρα και την υπομονή σου παζαρεύοντας καθημερινά νέες περικοπές και φόρους! Και αφού ‘’όλα τα έχουμε λύσει’’ καινούργιο θέμα για να μας απασχολήσει, η Αναθεώρηση του Συντάγματος! Κι αυτό το ‘’ουδετερότητα’’  ως προς τη θρησκεία, συγχωρείστε με μα δεν το καταλαβαίνω! Την βγάλαμε από τις ταυτότητες, παλεύουμε να την βγάλουμε από τα σχολεία, αλλά τώρα να θέλουμε να είμαστε ουδέτεροι και ως Κράτος; Δηλαδή Χριστούγεννα και Πάσχα κατά ποια έννοια θα συνεχίσουν να εορτάζονται; Με την αποχή του Κράτους ή θα καταργηθούν ως επίσημες αργίες και εορτές; Τι άλλο πρέπει να σκεφθεί κάποιος όταν ακούει ‘’ουδετερότητα’’ περί θρησκείας; Την ώρα που το παίζουν εξέλιξη και πολιτισμό και μιλούν για τζαμί, την ίδια ώρα μας ενοχλεί η αναφορά ως επίσημο θρήσκευμα της Χώρας ο Χριστιανισμός;  Εν κατακλείδι ποια χαρακτηριστικά θα κρατήσουμε για τις μελλοντικές γενιές; Έτσι όπως το πάμε θα ενσωματώσουμε τους Έλληνες στους μουσαφίρηδες παρά εκείνοι να ενσωματωθούν με τα εδώ δεδομένα!


Ο φιλοξενούμενος οφείλει να προσαρμοστεί με τα του οίκου που τον φιλοξενεί και να προσπαθήσει να ενσωματωθεί, κι όχι ο νοικοκύρης!
 Η ανοχή και ο σεβασμός απαραίτητα και από τις δύο πλευρές! Όταν όμως πρώτοι εμείς δεν σεβόμαστε ιερά και όσια, γιατί να τα σεβαστούν οι άλλοι και γιατί να μη θελήσουν να επιβάλουν τα δικά τους; Αυτό ίσως θα έπρεπε να το σκεφθεί η Δύση ατενίζοντας βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα το μέλλον όπως διαμορφώνεται με τις ροές μεταναστών!


Νίκη Άννα Παπουλάκου.

Πηγή: Εφημ. ''Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ'' Ψυχανεμίσματα.... 06/11/2018


Δεν υπάρχουν σχόλια: