Powered By Blogger

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΣ ΚΙ ΕΥΘΕΙΑ!
Ποίηση/Στίχος/Άρθρα/Βίντεο

Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2018

Aνακύκλωση θεμάτων και αντιπαραθέσεων!





 Έκθεση- σοκ του Συμβουλίου της Ευρώπης: Η λιτότητα "ρήμαξε" τους Έλληνες - Κατά 40% αυξήθηκαν οι αυτοκτονίες! Παρατηρώντας και ερευνώντας τα ‘’πειραματόζωα’’ καταλήγουν σε συμπεράσματα! Φυσικά δεν περιμέναμε αυτούς να μας το πιστοποιήσουν, το ζούμε καθημερινά και ξέρουμε! Η κατάθλιψη τους διέφυγε που τα ποσοστά της είναι πια στα ύψη! Ευτυχώς που η χώρα μας λούζεται από ήλιο τους περισσότερους μήνες το χρόνο, για να μην πω όλους, και περιβάλλεται από θάλασσα, διαφορετικά να δεις πού θα έφθαναν οι αυτοκτονίες. Απελπισία και απόγνωση πλανώνται στην ατμόσφαιρα, σε κάποιες περιπτώσεις  δε,  μη αναστρέψιμες λόγω των συνθηκών που επικρατούν!

Τα ίδια θέματα παίζουν χρόνια τώρα σε ραδιόφωνο και τηλεόραση, μειώσεις, φόροι, περικοπές και τα τοιαύτα! Κάθε τόσο πετάνε κι άλλα θέματα ή ‘’σκάνδαλα’’ για να υπάρχει σύγχυση, για να περνάει ο καιρός και να περνάνε και τα όποια μέτρα στο πετσί μας χωρίς αντίδραση! Μετά τη συμφωνία των Πρεσπών, προέκυψαν σκάνδαλα, προφυλακίσεις, σκοτωμοί , αγριότητες από γείτονες και τώρα έχουμε και το θέμα ουδετερότητα ως προς το θρήσκευμα! Βρήκαμε τρόπο να ‘’διαφημίσουμε’’ 10 χιλ. θέσεις εργασίας στο Δημόσιο, μετά την ‘’έξοδο’’ των κληρικών από το Δημόσιο τομέα! Και ιδού ο εμπαιγμός μας : Κερδίζουμε αυτές τις θέσεις εργασίας, τυπικά στα χαρτιά, γιατί από οικονομικής πλευράς, η επιβάρυνση θα υφίσταται και θα φορτώσουμε στο Δημόσιο μισθούς άλλων 10 χιλ. θέσεων! Μια χαρά, ποιος κοροϊδεύει ποιον ήθελα να ήξερα! Μήπως αυτό ήταν το θέμα μας; Να εξευρεθούν θέσεις εργασίας;

Αν δεν στηρίξει το Κράτος τον Ιδιωτ. Τομέα, αποκαθιστώντας λάθη που έγιναν στην τελευταία 10ετία και δεν αναβιώσουν καλύτερες μέρες για μισθωτούς και συνταξιούχους, το Δημόσιο θα συνεχίσει να είναι πρόβλημα! ¨Όπως και αυτό που συνέβαινε και συμβαίνει: πολίτες και εργαζόμενοι πολλών ταχυτήτων! Κι αυτό πρέπει να πάψει κάποια στιγμή. Ανοίξαμε τώρα θέμα με αναδρομικά σε συντάξεις, με νομικές διεκδικήσεις ή ηλεκτρονικές, ένα μπέρδεμα για να μην ξέρει ο άλλος που ακούει τι ακριβώς πρέπει να κάνει, ή τι ακριβώς δικαιούται! Και κατά ποία λογική καταχρηστικές κρίθηκαν οι μειώσεις κάποιων κλάδων ενώ των υπολοίπων καλώς γίνονται; Να γιατί λέων πολλών ταχυτήτων! 

 Κατ’ εμέ λοιπόν όλο αυτό το σκηνικό με ηλεκτρονικές αιτήσεις κλπ. σκοπό έχει την παραπλάνηση/καθυστέρηση αντίδρασης, ώστε τα νομικά περιθώρια για διεκδίκηση δικαιωμάτων να εκπνεύσουν και να συνεχίσουν απρόσκοπτα το πρόγραμμα περικοπών!  Στο τέλος θα αλλάξουν και τους νόμους στο Σύνταγμα, ώστε να μην αφήνουν περιθώρια διεκδικήσεων, θα φτιάξουν νόμους στα μέτρα τους, επικυρώνοντας όλα αυτά που έχουν συμβεί στα χρόνια της κρίσης! Σενάριο μοιάζει θα μου πείτε,  αλλά και τα σενάρια από τη ζωή βγαλμένα είναι, είτε περιγράφουν γεγονότα, είτε προβλέπουν άλλα που θα έρθουν!

Αυτές τις μέρες πλουτίσαμε και τις γνώσεις μας … μάθαμε από στόματος Φίλη, πως δεν υπάρχει Βόρειος ΄Ηπειρος, ή μη μόνο Νότια Αλβανία! Σε λίγο θα μας πουν πως δεν υπάρχει Μακεδονία στην Ελλάδα, παρά μόνο Βόρεια Ελλάδα! Οι κάποιοι λίγοι σκεπτόμενοι θα καταλήξουν καραφλοί με αυτά που ακούν κάθε τόσο!

Είμαστε το μόνο κράτος που λιβανίζουμε αυτούς που άδειασαν τα Ταμεία, πλούτισαν παίζοντας μπάλα στις πλάτες μας και μας οδήγησαν στη σημερινή κατάντια! Κωλυσιεργούν την έρευνα συνήθως για να πέφτουν στην παραγραφή των αδικημάτων κι έτσι μια χαρά κυκλοφορούν ανάμεσα μας, απολαμβάνοντας τα εκατομμύρια από μίζες και διάφορα άλλα, σκορπισμένα σε ξένες Τράπεζες!

Πόσο εύκολο είναι για κάποιον να έχει καταθέσεις εκατομμυρίων; Καθόλου έως ανέφικτο αν αυτός ο κάποιος είναι μισθωτός. Κάποια ψιλά για ώρα ανάγκης ίσως όμως εκατομμύρια με τίποτα, εκτός κι αν είχε τρανταχτή περιουσία, την πούλησε και μπορεί να τα δικαιολογήσει! Τόσοι και τόσοι λοιπόν γύρω με βίλες εκατομμυρίων και καταθέσεις ομοίως, θέλει πολύ μυαλό να καταλάβει κανείς το πώς αποκτήθηκαν; Μου άρεσε και η επιστολή συμπαράστασης 13 συμμαθητών (;) στο Γιάννο!

Σε γενικές γραμμές ζούμε το έργο ‘’τρεις λαλούν και δυο χορεύουν’’! Αλίμονο από εκείνους που βρίσκονται σε απόγνωση και απελπιστική θέση και γενικά στους πολίτες που είναι έρμαια των διαθέσεων όλων αυτών και των ακολούθων συνδαιτυμόνων! 

Νίκη Παπουλάκου. 

Πηγή : Εφημ. ''Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ'' 16/11/18

Δεν υπάρχουν σχόλια: